Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не съвсем. Дори сме съвсем близко. Обоснови се.
    Ето ти справка от мен:https://www.olx.bg/stara-zagora/q-%D...rice%3Ato%5D=6
    rosty_sz това са цени на едро, но са снимали буркана само за рекламата. Такива бяха цените и миналата година, не са мръднали от тогава.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    rosty_sz това са цени на едро, но са снимали буркана само за рекламата. Такива бяха цените и миналата година, не са мръднали от тогава.
    Една тенекия, на едро ли е?
    https://www.olx.bg/ad/naturalen-pche...tml#240c348c9f

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Извинявам се, но мисля че за масовия потребител тенекията от 25 кг Е "на едро".
    Освен това в конкретния пример обявата е некоректна - има разминаване между продаван продукт и рекламиран продукт (снимката не е на въпросната тенекия, дори поражда съмнения, че е авторска и автентична). Къде е етикетът, къде е името, кой носи отговорност пред потребителя? Аз не бих си купил така рекламиран продукт, ако ще да струва и 1 лв.

Изобщо, в темата се говори за една цена, но дали продуктът е един и същ?

Един и същи ли е продуктът добит от обширни блокове с монокултури и от гори и ливади? От семейства, третирани редовно с бойни отровни вещества и с биологични средства само при необходимост? Центрофугиран в поцинкована и в неръждаема центрофуга? Претопяван, мешан, подправян? Напълнен в използвани буркани от туршия и в нови буркани със сертификат? Без етикет и с етикет с открита и ясна информация - най-вече с името на производителя (ама трябвало регистрации, анализи, изисквания към помещения, оборудване, амбалажи)?

Със сигурност - не.

Е, различен продукт, различна цена. Пазар голям, потребителят да избира.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Sakar Виж публикацията
    Един и същи ли е продуктът добит от обширни блокове с монокултури и от гори и ливади?
    Искам да вмъкна нещо - Меда от слънчоглед добит в добричко се различава от меда от слънчоглед в шуменско въпреки че са от едно растение - слънчоглед. Това важи и за всички останали видове мед без значение ..

И не не са едни и същи ливадни и равнинни. Но това не означава че единия мед е по-качествен от другия. Погрешно е да се сравняват по този начин. Това са различни категории и класове мед ако искате да сравнявате ливаден/горски мед сравнявайте го с друг такъв - например ливаден добит в Рила с такъв добит в Пирин. И пак ще видите че дори и при едни и същи ливадни растения двата ливадни меда се раличават и двата имат свои собствени характеристики отговарящи на района си....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    За мен 1 тенекия е на едро а 26 буркана на дребно. Не е така, но така ми е удобно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •