Здравейте,
Костадинов, имаш ли идея каква е цената на Варомора. Как се е снабдил колегата?
Ако има начин, и е възможно........... Имам интерес към един брой.
Предварително благодаря.
Поздрави, Г. Георгиев
Здравейте,
Костадинов, имаш ли идея каква е цената на Варомора. Как се е снабдил колегата?
Ако има начин, и е възможно........... Имам интерес към един брой.
Предварително благодаря.
Поздрави, Г. Георгиев
Да ви питам, разпознахте ли изпомпващия механизъм на Варомора, всъщност какво е?
www.youtube.com/watch?v=t3Kcj7Tyt1A
бензинова помпа от Жигули или Запорожец
Точно така.Бензинова помпа е. Мисля че беше на жигулите ама не съм много сигурен. Принципа на работа е много различен от помпите на другите изпомпващи механизми на "фогарите" Работи с платна, които са едни специални гумени мембрани, които се раздвижват от един палец. При всички случаи не са киселинно устойчиви, но са си доста издържливи и ги продаваха като резервна част.
П.П. Почти със сигурност не е на 12-так. Те бяха с едно прозорче исе виждаше дали подкачва. Ех времена.........
Всеки по-сръчен колега би могъл да си направи сам фогър. На мен ми отне около 3 часа. Мисля че в темата има подробности, но тъй като е доста голяма ще споделя моя опит (сигурно на никой не му се рови ).Видях зор с навиването на медната тръбичка на спирала .Не помня дали я пълних с пресят пясък. За огъване ползвах болт с подходяща дебелина. Тръбичка може да се навие под формата на конус , като се ползва подходящ предмет (получава се по-добро загряване ).За да се избегнат проблемите с гумички и гумени платна, може да се ползва пръскало за прозорци. Тръбичка я огъвах след нагряване с газовата горелка, която после ползвах за фогъра. Успех на колегите конструктори и приятен ден!
Здравейте колеги, имам едно питане относно това, защо при приготвяне на разтвора на ОК за накапване (0,900 мл. вода + 35 гр. ОК + 0,100 кг. захар) някой път разтвора става мътен, т.е. получава се опалесценция, а друг път е бистър като сълза? Проблем ли е това? Може би отговора е елементарен, но просто не знам, а ми е любопитно да науча. Предварително благодаря за отговорите и хубав ден
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))