Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 296 от 677 ПърваПърва ... 196246286294295296297298306346396 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,951 до 2,960 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Катери се по стената като катерица.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Здравей. Как познаваш, че са на белка?
    От около месец из двора(върху пънчета, камъни и около кошерите) се виждат изпражнения на някакво животно. Яло е грозде и е ровило по дупките на мишоци из ливадата. Това се случва нощем.

Може да е таралеж снимай другия път.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Не е таралеж. Отгледахме таралежче в къщи и му познавам 'следите'. На това не му стигна ливадата и се е качило на 35-40см дънер, също и на каменна мивка за да си остави маркера. Ще снимам този уикенд, просто не се сетих.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Преди 6-7 години семейство белки презимува в тавана на вилата(два етажа!!!!). Тогава нямах пчелички и не се притеснявах, нито съм наблюдавал следите им. Пролетта изрязах клоните на брезата, по които се катереха и филма приключи. Сега обаче се чудя каква стръв и какъв капан да използвам за да не изловя котетата на комшията. Ето това е интересно http://m.vbox7.com/play:6b62ed5cf9 . Вижда се, че материала трябва да е по-солиден. Удобното е, че капана не умъртвява и котките ще минат метър.
    точно такъв тип ползвах и аз
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Катери се по стената като катерица.
    този дето ми обяснява що за животно е белката каза че е виждал да ходи по ръба на плетена мрежа

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Миналата година декември умря един кошер,и реших да оставя рамките с меда в сандъка.Затворих мишият предпазител напълно /за да не го разграбят пчелите/ и го забравих.Напролет белката беше разкъсала мрежата на дъното/размер 15/15 см/ и изяла всичкият мед. Восъка,летвите и тела бяха разпръснати наоколо.Останалите живи кошери не бяха атакувани-не подценявайте белката-тя е страшно животно.Иначе изпражненията и са по почти всички капаци в пчелина.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ако искаш да ги заловиш, жертваш 10-15 кг мед. Сипваш в по голяма тенджера меда и я оставяш отворена вечерта в някоя стая или навес кадето се разхождат. Влезе ли вътре меда зацапва космите му и няможе да излезе, натискаш му с пръчка главата да се удави в меда. Хвърляш го и оставяш тенджерата на същото място без да бараш нищо. Брат ми тази пролет така 5 бр ги издави, всяка вечер влизаше по едно. Предните две зими му бяха изгризали сумати кошери.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Тази сутрин хвърлих бегъл поглед през стъклата.На почти всички,беа най слабите, горния край на кълбата са в хранилките(мюлерови),не знам какво да мисля.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Не ги мисли. Остави ги няколко месеца на спокоиствие. Утре-други ден като се покаже слънцето ще ги видиш даже че излизат навън, не само до хранилката.
    П.П. Все ми се иска да има някоя тема за живота на пчелното семейство през годината.... По месеци, по сезони, ако трябва и по дни. Ама написана от учен човек. Който е работил в институт например...знам ли. Да е изследвал, да е писал книги.... Доказан човек. Всъщност, може и да се препише от него, но да има някаква тема по въпроса.....

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Не ги мисли. Остави ги няколко месеца на спокоиствие. Утре-други ден като се покаже слънцето ще ги видиш даже че излизат навън, не само до хранилката.
    П.П. Все ми се иска да има някоя тема за живота на пчелното семейство през годината.... По месеци, по сезони, ако трябва и по дни. Ама написана от учен човек. Който е работил в институт например...знам ли. Да е изследвал, да е писал книги.... Доказан човек. Всъщност, може и да се препише от него, но да има някаква тема по въпроса.....
    Вальо,благодаря за успокоението,оставени са на спокойствие,притесни ме факта че на 6 градуса не са долу в междурамията.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Валка не бързай толкова и това време ще дойде сега съм на майките.

Страница 296 от 677 ПърваПърва ... 196246286294295296297298306346396 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •