Здравейте.
Събирам прополис с мрежа против комари. Мрежите ги слагам средата на юни и ги махам началото на август. Под покрива ползвам брезент. След сваляне на мрежите от кошерите ги навивам на руло и ги поставям във фризер. След замръзване, начупвам прополиса от мрежата и го счуквам на прах в стъклен буркан. 50 грама от прахта поставям в бутилка и заливам с 100мл. водка / ползвам водка, защото пия тинктурата/. Държа бутилката на тъмно в някой шкаф и разклащам всеки ден. След няколко седмици / за 5,6 дни не става/ филтрирам през марля. Гъстият остатък от филтрираното го изсушавам и претеглям. Да предположим, че остатъкът тежи 8 грама. От първоначалното количеството клей, което е 50 грама, 42 грама са се разтворили. Щом 30гр. в 100мл водка /спирт/ са необходими за 30% разтвор, то в 1мл. от разтвора има 0,3 гр. клей. Когато разделим 42гр. на 0,3 получаваме 140мл. Доливам към тинктурата до 140мл. тоест 40мл водка. Пия го половин, един час преди вечеря. 30 капки и доливам с вода. Аз не отмервам капки. Сипвам от разтвора на око и доливам с вода.
Засилва имунитета. Така пише. За имунитета не знам, но определено ми разтроива стомаха.