Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
Апитрейд имам един въпрос към вас/може и да не ми отговаряте/.Ако сключа договор с вас за следващата година,имам отново проблем с пръсканията,бихте ли ме защитили под някаква форма?
Имаме сурова идея в подобна посока, но първо искаме да я структурираме правилно и тогава да обсъждаме. Засега не мога да кажа нищо конкретно.

Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
Бог да го прости българското пчеларство. Амин.
Беше добър бизнес.
Ще оцелеят само пчелни стопанства които се субсидират от собствениците си или с своя подценен труд или със спестени пари/ програми/. Които разчита само на приходи от пчели ще фалира за 2-3 стопански години. Китайското супер менте никой няма интерес да го спре на пазара. Най-последна помощ очаквайте от бюрокрацията. А може би вече има risin технологията в БГ ?
Българското пчеларство няма да умре, както няма да умре в другите държави от Източна Европа. Китайските бъркочи, официално наричани от немските лаборатории "немед", които същевременно отговарят на всички законови изисквания и параметри, се внасят в ЕС от доста години вече. Сегашната ситуация е резултат от комплексни фактори и във всеки отрасъл в някакъв момент се случват такива неща. Цената на меда вървеше само в посока нагоре в продължение на доста поредни години - сега пазарите се балансират. Времето ще покаже на какви нива.

Иначе resin технологията вече я има и у нас - както знаете, българите обикновено сме пионери в шмекериите. Представител на въпросната фирма Sunresin е идвал на среща при нас преди 2 години, а посещението му се оказа по повод пускане в експлоатация на такава инсталация в някоя от българските фирми - доказа го нееднозначно, но ние така и не знаем къде е това технологично чудо. Системата е много популярна за "пречистване" и на натурални сокове, пулпове и т.н.

В заключение бих искал да кажа, че винаги за нас водещ е бил принципът, че измамите и лъжите са до време и рано или късно пазарът изхвърля от играта тези, които ги практикуват. По тази причина няма място за черногледство по повод бъдещето на сектора като цяло - понякога се печели повече, понякога по-малко, понякога се губи - това са нормалните страни на всяка стопанска дейност.

Поздрави