Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 554

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Мнения
    209
    Цитат Първоначално публикувано от Искрен Мутафов Виж публикацията
    Поради туй, що някой ви е изпреварил с ведрата ли?!? - та, колегата има в предвид, че ако водното съдържание е 17-18% примерно, което е доста често срещано, то и цената ви да е с 2-3% по-висока от "стандартната"(на 5лв, това са си 10-15ст, дори и на вашата цена пак си дава разлика)!!!

    Ведра не използваме, г-н Мутафов. По вашата логика, искате да доплащаме процент за това, че някой някъде по веригата ще долее същия процент вода и ще компенсира тези пари. Грешно разсъждавате - поне от нашата гледна точка. Ние държим да продаваме качествен продукт, добавянето на вода освен че е съществена предпоставка за ферментация, също така сваля всички останали показатели в меда като общо поленово съдържание, диастазна активност и т.н. Жалко, че въобще мислите в такава посока, не че сигурно няма и преработватели, които го правят. Крайния продукт обаче със сигурност ще е с осезаемо по-ниско качество от този, който не е бил "обогатяван" с ведрата.

    Както казах в едно от предишните мнения - за да се постигне по-добра цена за българския мед и той да стане синоним за високо качество, трябва от пазара да излязат тарикатите и при пчеларите, и при преработвателите. Това ще отнеме години, ако въобще се случи.

    Поздрави

  2. #2
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Мнения
    1,566
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Ведра не използваме, г-н Мутафов. По вашата логика, искате да доплащаме процент за това, че някой някъде по веригата ще долее същия процент вода и ще компенсира тези пари. Грешно разсъждавате - поне от нашата гледна точка. Ние държим да продаваме качествен продукт, добавянето на вода освен че е съществена предпоставка за ферментация, също така сваля всички останали показатели в меда като общо поленово съдържание, диастазна активност и т.н. Жалко, че въобще мислите в такава посока, не че сигурно няма и преработватели, които го правят. Крайния продукт обаче със сигурност ще е с осезаемо по-ниско качество от този, който не е бил "обогатяван" с ведрата.

    Както казах в едно от предишните мнения - за да се постигне по-добра цена за българския мед и той да стане синоним за високо качество, трябва от пазара да излязат тарикатите и при пчеларите, и при преработвателите. Това ще отнеме години, ако въобще се случи.

    Поздрави
    Похвално е, че не доливате вода, но всички знаем къде отива българският мед, и за какво се използва. Дори и никой по веригата да не добавя вода, то най-вероятно е водното съдържание на китайският, аржентинският или украинският бъркоч, който ще бъде подобрен(от чуждите преработватели, за там където вие и другите изкупвачи изнасяте във варели) с нашият мед, ще е значително по-високо, или ще позволи по-голям процент от другият мед да бъде добавен във формулата...
    Та, точно това, с %% за по-добро(ниско) водно съдържание и съответно по-висока цена, е един от начините да се повиши качеството на българският мед. Щото, на всички ни се е случвало да вадим около и под 50% запечатани пити, и тази практика ще продължава докато няма някакъв конкретен финансов стимул.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •