Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Аз също подкрепям идеята да може по електронен път всеки един пчелар сам да си управлява пчелните семейства във ВЕТИС, но не знам дали това е реализуемо към днешна дата. За далеч по-важни и по-сложни проблеми МЗХ не се съгласява да направи електронен достъп на всички заинтересовани - например за земеразделянето или за очертаването на земята от арендаторите, или пък за статуса на животните на животновъдите, които имат милиони животни. Така че съмнявам се, че баш за пчеларите ще се задели бюджет.

Иначе да, ще го предложа на МЗХ.
Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
За това предлагам КБП да излезе със свой дизайн и размери и да предложи те да залегнат като изискване в наредбата. Мога да нахвърлям по-късно след обяд едно чертежче и да го кача тук за обсъждане.
Защо да има нужда от бюджет, за да имаме ние достъп до ВЕТИС? Ако сега тази система я ползват десетки хиляди души, много ли е натоварващо за още 5-6 хиляди пчелари? Сигурно и сега всеки ветеринар влиза с някакъв код, име...
Ако ли пък е така, дали ще се съгласят да дадат право на пчеларски организации за достъп? Така или иначе идеята е да вървим към практиката на Запад, колкото по-рано почнем наистина да се обединяваме в съюзи, толкова по-добре. И логично ще си дойдем и до годишната членска вноска към дадена организация, и тя ще се грижи за интересите ни. Пък и това ще селектира допълнително кухите пчеларски органи и те постепенно ще отпаднат.
Предпочитам Матеев да назначи някой, поства контакт с него, аз си му пращам периодично бройки, местения, ... по мейл, по телефон.Получавам си поредните табелки с номера... Имам проблем с нещо - звъня на човека, изобщо не стъпвам в никаква институция, не се занимавам със законодателство.
После си плащам годишния членски внос. Като в цивилизацията....
В момента в БАБХ ми е трудно и една страница да ми разпечатат, кадрите са уникални.... На ветеринарят нито един документ не му давам да ми попълва, оставям празно само мястото за подпис, да съм сигурна, че всичко ще е наред... Едното място ми е безплатно, другото е платено.

При чертането на земите земеделците не дават пари, чиновниците се занимават. Тук ветеринарят е частник.....

Ако ще ми се оскъпи пчеларстването, предпочитам да давам парите си на някой, който е на моя страна и ми предлага качество.