Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 317 от 496 ПърваПърва ... 217267307315316317318319327367417 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,161 до 3,170 от общо 4956
    Наблюдател
    Регистриран
    30.01.2014
    За повишаване цената на българският пчелен мед е необходимо: Пълна забрана на вноса на пчелен мед в България !!?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И една пак чисто хипотетична схема, как могат да се избягнат в много голяма степен тези номера:
    Нарича се предварителен договор. Идва изкупвача, сядат с продавача и договарят цената и срока на вдигане на партидата мед. Записват я в договора и се подписват. Едва тогава изкупвача има право да взема проби, но по две - една за него и една за пчеларя - затворени и запечатани с подписите и печатите на двамата. В договора е записано изрично, че при лоша колективна проба и възражения от конкретния пчелар, неговите проби се изпращат за самостоятелен анализ. Ако те са читави, анализа се плаща от изкупвача, ако не - от пчеларя. Всеки да си прави сметката. Анализа се повтаря само за показателя, за които колективната проба не отговаря на изискванията. Ако изкупвача иска да си върже гащите, че меда после няма да бъде подменен, запечатва тенекиите с неразрушим печат, но заплаща и 10% капаро, което губи ако не спази срока. До тогава меда е запазен само за него. В договора се предвиждат и съответните неустойки за забава на вземане и плащане на меда или при решение на пчеларя да сключи друг договор в този период. Да видим тогава кой накъде ще мърда.
    Наистина мнооооогоооооо хипотетична.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз си го записах като задача, но с доста нисък приоритет. Ако някой реши да изненада всички пчелари и да публикува за обсъждане някаква бета версия на един такъв договор, ще съм му безкрайно благодарен.
    Това според мен не е работа нито твоя, нито моя, нито на Борислав. Всички сме писали не един договор, но в случая, щом ще се разпространява като типов договор, той трябва да е подготвен от юрист и съобразен както с ЗЗД, така и със специфичните правила, които да регламентират нещата конкретно за меда. Разбира се, трябва да се настоява пред МЗХ да издаде специална наредба за "Правила за анализ и търговия на едро с пчелен мед", която да задължава както пчеларите, така и прекупвачите и преработвателите да сключват такива договори.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Това според мен не е работа нито твоя, нито моя, нито на Борислав. Всички сме писали не един договор, но в случая, щом ще се разпространява като типов договор, той трябва да е подготвен от юрист и съобразен както с ЗЗД, така и със специфичните правила, които да регламентират нещата конкретно за меда. Разбира се, трябва да се настоява пред МЗХ да издаде специална наредба за "Правила за анализ и търговия на едро с пчелен мед", която да задължава както пчеларите, така и прекупвачите и преработвателите да сключват такива договори.
    то и сега има наредба за това как се взимат проби на пчелен мед но никой не си прави труда да я спазва...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Изобщо не е измислена историята. Единият герой го спомена ти, аз ще спомена другия : Апимел.
    Има ли някой, на който са му открили антибиотици и после същата фирма да му го е изкупила (или предложила да го изкупи) на по-ниска цена? Моля да се обаждат само пострадали, а не хора чули история в трето лице. Нужна ми е достоверна информация!

От няколко години насам в пробите масово излиза Флумеквин. Моето най-добро предположение е че го добавят във водата на кокошките против диария, защото концентрацията е изключително ниска - до няколко части на милион (ppm; mg/kg)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Има ли някой, на който са му открили антибиотици и после същата фирма да му го е изкупила (или предложила да го изкупи) на по-ниска цена? Моля да се обаждат само пострадали, а не хора чули история в трето лице. Нужна ми е достоверна информация!

От няколко години насам в пробите масово излиза Флумеквин. Моето най-добро предположение е че го добавят във водата на кокошките против диария, защото концентрацията е изключително ниска - до няколко части на милион (ppm; mg/kg)
    Това къде е? У гръчко или у бугарско? У Гърция хващат ли антибиотици у меда? Или и там ги носят пробите у Германия?

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Стига бе, края на май пчелите ми бяха на ръба на отцеляването и пожертвах малкото събран от по силните семейства акациев мед да спася другите от гладна смърт, вместо да ги подхранвам както пише по книгите и хоп ще ми се изтъпанчи някой си да ми се обяснява че в „стоковия“ ми мед има захар или инвертаза или тем подобни...... Техните проби не ме интересуват и взимането на проба НЕ ОЗНАЧАВА че са запазили меда ми за себе си! Всеки който желае идва взима проба (в рамките на нормалото де, не по половин кофа от сирене) и на който пръв се обади че е готов да го вземе при първоначално договорените условия печели.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Очакваното увеличение на цената на меда се оказа поредното намаление за съжаление ,Апимел свалиха на 4,60 за букета.Сега има два варианта или всички ще тръгнем масово да даваме или ще издържим и този път в което се съмнявам.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от n_markov Виж публикацията
    Цената на меда ще достигне 6лв. До края на септември. Затова още много изкупвачи не обевяват актуални цени.
    Аз все още вярвам на този пост на n_markov от 30 август 2016 год. и ще чакам края на месеца... коментарите си ги запазвам за 30 септември вечерта или 1 октомври....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Стига бе, края на май пчелите ми бяха на ръба на отцеляването и пожертвах малкото събран от по силните семейства акациев мед да спася другите от гладна смърт, вместо да ги подхранвам както пише по книгите и хоп ще ми се изтъпанчи някой си да ми се обяснява че в „стоковия“ ми мед има захар или инвертаза или тем подобни...... Техните проби не ме интересуват и взимането на проба НЕ ОЗНАЧАВА че са запазили меда ми за себе си! Всеки който желае идва взима проба (в рамките на нормалото де, не по половин кофа от сирене) и на който пръв се обади че е готов да го вземе при първоначално договорените условия печели.
    Искаш игра без писани правила? Имаш я и сега, но лошото в нея е, че пчеларите винаги са в губещия отбор.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 317 от 496 ПърваПърва ... 217267307315316317318319327367417 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •