Същият номер въртят и в Добичко. 4,20 лв е в момента , уж че цената била временна и е изключение, понеже реалната цена била 3,60. ЗА жалост почти всички клъвнаха, а заедно с тях и аз. Харесвам-не харесвам, няма как. С моето количество сам не мога да го дам, така че съм принуден да съм в групата с останалите.
В Шумен докато даваха 4.40 , вчера се оказа че цената вече е 4.20 . Имам няколко тона мед и се чудя какво да ги правя. Явно има колеги , които са направили сделки с Апимел на по добра цена,но някак си не ми се ще да си пробвам късмета с тях поради лошите отзиви към тази фирма. Има ли в момента читави търговци , които да предлагат цена над 4.20 ?
Цената на меда ще достигне 6лв. До края на септември. Затова още много изкупвачи не обевяват актуални цени.
И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!
Лошото е че и Апимел свали цената от 5 на 4,80 за букета ,иначе много пчелари чакаме 6 лева но реалноста е друга много от нас явно са притиснати от безпаричие и додоха на 4,20-4,30 .Големите се още се държат и не дават но пазара явно е труден ,няма мед и няма търсене.
Огледайте те се в съседните нам държави цената на едро започва от 3 евро !!!Не може разхода за производство да расте добива да е с 50% по нисък ,а изкупната цена да пада!Търсене има предлагане няма в една пазарна икономика цените тръгват на горе.Пример цените на дребно по пазари и магазини са с 30% по високи!Това значи ли че изкупната цена пада? Реалната изкупна цена в момента за букета е 6,50лв за кг на едро! Ако искат фирмите да купуват търгоговците по пазарите вече изкупиха повече от 40% от добивите за 2016.Ослушвайте се още и след 4 месеца мед няма да има.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))