Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз си го записах като задача, но с доста нисък приоритет. Ако някой реши да изненада всички пчелари и да публикува за обсъждане някаква бета версия на един такъв договор, ще съм му безкрайно благодарен.
    Това според мен не е работа нито твоя, нито моя, нито на Борислав. Всички сме писали не един договор, но в случая, щом ще се разпространява като типов договор, той трябва да е подготвен от юрист и съобразен както с ЗЗД, така и със специфичните правила, които да регламентират нещата конкретно за меда. Разбира се, трябва да се настоява пред МЗХ да издаде специална наредба за "Правила за анализ и търговия на едро с пчелен мед", която да задължава както пчеларите, така и прекупвачите и преработвателите да сключват такива договори.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Това според мен не е работа нито твоя, нито моя, нито на Борислав. Всички сме писали не един договор, но в случая, щом ще се разпространява като типов договор, той трябва да е подготвен от юрист и съобразен както с ЗЗД, така и със специфичните правила, които да регламентират нещата конкретно за меда. Разбира се, трябва да се настоява пред МЗХ да издаде специална наредба за "Правила за анализ и търговия на едро с пчелен мед", която да задължава както пчеларите, така и прекупвачите и преработвателите да сключват такива договори.
    то и сега има наредба за това как се взимат проби на пчелен мед но никой не си прави труда да я спазва...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    А не може ли, дори и да "държим" обявена цена, основните играчи да решат, че нашата цена е висока, и да си намерят алтернатива! Дестинации с дъмпингов мед бол! Въпреки, че досегашния ми опит показва, че нашего брата дадена дума не държи?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    А не може ли, дори и да "държим" обявена цена, основните играчи да решат, че нашата цена е висока, и да си намерят алтернатива! Дестинации с дъмпингов мед бол! Въпреки, че досегашния ми опит показва, че нашего брата дадена дума не държи?
    Те нашите играчи могат да си намерят колкото и какъвто мед искат, но на тях им трябва български мед. Те германците да не са прости че да купуват дъмпингов мед през нашите изкупвачи!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •