А какво значение има? Моя мед е Истински! Иначе е полифлорен, досега успявам да извадя само чист слънчоглед, но някои клиенти са предубедени към него и заради това го вадя заедно с ливадата.
Мое решение е да гоня само качество. Досега само наливам средства в продължение на четири години, защото постепенно увеличавам броя семейства. Ако не калкулирам ДМА като такива съм много на минус, но мога да си го позволя защото основното ми занятие е в съвсем различна сфера и съм решил да пренасочвам средства още година, две и да оставя пчеларството на самоиздръжка, пък ще си покаже доколко е жизнено като самостоятелен бизнес.
Тъкмо ме подсети да благодаря на сергиите с 16 вида мед. И на тези дето зареждат магазините с незнайни вещества на които най близкия досег до природата е пчеличката от етикета...
Благодаря, Ви! Благодаря, че ви има! Заради вас успявам да реализирам всичкия си мед далеч преди нова реколта.
Ще цитирам мой клиент дето ме намери сам: Търся мед от пчелар.
Да уточня още нещо. Мога да продавам много повече от това което добивам и го правя като помагам на колеги които неуспяват и им имам доверие, че няма да ме изложат. Друг критерий споменат ми от клиент и познат е, че понеже знае къде си вадя парите невярва да правя магарии за да изкарам 5 лв отгоре.
А за сергия и не мисля. Който иска да го гледат с недоверие и от високо да си отваря.
При наличието на електронна поща за поръчки, системи като www.bsms.bg за уведомяване и куриерските фирми за доставки, наемането и поддържането на сергия не се рентира! Освен ако няколко души пчелари не си направят някаква кооперация и да покрият цялата гама пчелни продукти в някаква "медена къща".
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
14054255_10205888905536760_823529739751643877_n.jpg
Още една сергия на търгаш... ЪЪЪ Моята е, виновен ли съм, че си скъсвам гъза да докарам до 5-6 вида мед, прашец, прополис, млечице и разни там смески, мед с прашец, с млечице, клеева тинктура и тнт..... Ами не мисля, напротив гордея се. Да не всичко на сергията е извадено на пчелина, но това е едва един единствен вид мед... и защо, ами защото с друг колега разменяме медове за по-голямо разнообразие на нашите щандове...
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Човека е инжинер.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))