Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 307 от 496 ПърваПърва ... 207257297305306307308309317357407 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,061 до 3,070 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Днес продадох още 10 тенекии на 6лв
    Какъв? Акациев, манов, полифлорен или БОРОВ. Има разлика. Като четеш форума имаш чувството, че в БГ има само един вид мед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Моята цена тази година е 7лв. на дребно за слънчогледов мед.До миналата година го давах по 6лв. но плучих упреци от мои колеги пчелари с които споделяме общ пазар,че съм им потбивал цените и съответно и аз вдигнах на 7лв.Иначе съм много против до крайния потребител да достига скъп мед а търговците да го изкупуват на безценица!

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Моята цена тази година е 7лв. на дребно за слънчогледов мед.До миналата година го давах по 6лв. но плучих упреци от мои колеги пчелари с които споделяме общ пазар,че съм им потбивал цените и съответно и аз вдигнах на 7лв.Иначе съм много против до крайния потребител да достига скъп мед а търговците да го изкупуват на безценица!
    Аз пък продавам само на дребно. При сравнително нисък добив, но с абсолютно качество съм на ръба при цена от 10лв. По голямата част от клиентите ми (приятели и техни приятели) си купуват 1 до 5 буркана на година, като търсенето е по-голямо през студените месеци. Докато в България меда се консумира основно като лечебно средство и много по-малко като пълноценна и здавословна храна присъстваща ежедневно на масата ни, то и цената на дребно няма да е определяща за това какво количество си позволява да си закупи дадено домакинство. Иначе аз пак съм против ниските изкупни цени на едро (на качесвен и достоверен мед), макари да не ме касаят засега.
    Смятате ли, че при цена от 7лв. продавате толкова по-голямо количество на отделен клиент, че да компенсирате по-ниската продажна цена. Ако си разработвате пазар на гърба на колегите около вас, смятам, че си вкарвате автогол. Дори да успеете да наберете достатъчно клиенти по този начин (нарича се дъмпинг), след това ще можете да обясните евентуална корекция на цената, когато осъзнаете, че тя е определяща за 30% от клиентите, спрямо 70% основани на личното доверие(мой извод и неангажиращо мнение)?

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Имам клиент който ми се хвали ,че пуши по 2 кутии цигари на ден .Но като дойде за буркан мед и му кажа 10лв ме поглежда учудено и "казва смъкни малко аз съм ти редовен клиент купувам си всяка година от теб и то по 2 буркана на година" .И така всяка година
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Standart Виж публикацията
    Аз пък продавам само на дребно. При сравнително нисък добив, но с абсолютно качество съм на ръба при цена от 10лв.
    Моля, пишете за какъв вид мед става въпрос :био, монофлорен, полифлорен,.....

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Моя био- полифлорен мед се котира на цена от 6- 15 лева. Целта е да обхвана по- голяма клиентска маса, която да бъде максимално задоволена ценово, артикулно и достъпно. И да не пропусна- правя и всякакъв вид бартери. Ако остане, давам и на прекупвачите. Последното е по- скоро пожелателно, отколкото реалност. Успех на всички!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Имам клиент който ми се хвали ,че пуши по 2 кутии цигари на ден .Но като дойде за буркан мед и му кажа 10лв ме поглежда учудено и "казва смъкни малко аз съм ти редовен клиент купувам си всяка година от теб и то по 2 буркана на година" .И така всяка година
    Тъй му викат евтин на брашното скъп на триците
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Моля, пишете за какъв вид мед става въпрос :био, монофлорен, полифлорен,.....
    А какво значение има? Моя мед е Истински! Иначе е полифлорен, досега успявам да извадя само чист слънчоглед, но някои клиенти са предубедени към него и заради това го вадя заедно с ливадата.
    Мое решение е да гоня само качество. Досега само наливам средства в продължение на четири години, защото постепенно увеличавам броя семейства. Ако не калкулирам ДМА като такива съм много на минус, но мога да си го позволя защото основното ми занятие е в съвсем различна сфера и съм решил да пренасочвам средства още година, две и да оставя пчеларството на самоиздръжка, пък ще си покаже доколко е жизнено като самостоятелен бизнес.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Standart Виж публикацията
    А какво значение има? Моя мед е Истински!
    Как да няма значение, сергия за мед не си ли виждал? На нея има дори мед от камилско мляко, а ти само Истински.Щом продължаваш да се развиваш, някой ден ще стигнеш до нея.

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Как да няма значение, сергия за мед не си ли виждал? На нея има дори мед от камилско мляко, а ти само Истински.Щом продължаваш да се развиваш, някой ден ще стигнеш до нея.
    Тъкмо ме подсети да благодаря на сергиите с 16 вида мед. И на тези дето зареждат магазините с незнайни вещества на които най близкия досег до природата е пчеличката от етикета...
    Благодаря, Ви! Благодаря, че ви има! Заради вас успявам да реализирам всичкия си мед далеч преди нова реколта.
    Ще цитирам мой клиент дето ме намери сам: Търся мед от пчелар.

Страница 307 от 496 ПърваПърва ... 207257297305306307308309317357407 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •