Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    За съжаление не успях да видя никъде кой е източника на този файл, кой го е създал и за какви цели, както и кога е писан.
    Според мен автора е Слави 13

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Според мен автора е Слави 13
    Ако той е автора, не виждам причини да го крие. Положен е много труд, цитирани са много източници, което е коректния подход и материала определено заслужава адмирации. Снощи успях да стигна някъде до средата му и съм си го оставил отворен, като ми остане време тия дни да го дочета.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    По-лани се заговорихме с един познат пчелар на около 65г. Като заговорихме за кърлежа се оказа, че не го е виждал и не знае какво представлява. Гледа кошери от 20-30г. Сигурен съм, че има много като него.
    П.П. Мислех да му хвана 1 кърлеж и да му го покажа, ама ми стана кофти, аз новобранеца с 4-5г стаж, да показвам на старите пушки.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    По-лани се заговорихме с един познат пчелар на около 65г. Като заговорихме за кърлежа се оказа, че не го е виждал и не знае какво представлява. Гледа кошери от 20-30г. Сигурен съм, че има много като него.
    П.П. Мислех да му хвана 1 кърлеж и да му го покажа, ама ми стана кофти, аз новобранеца с 4-5г стаж, да показвам на старите пушки.
    Може би и аз прекалявам с тези билки и масла. Но за сега съм доволен от падналите акари, стотици са за една седмица. Само че пак има намеса на пчеларя.

Може би трябва да оставим част от семействата да загинат.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Защо трябва да загинат какво ще се случи с оцелелите относно вароатозатс

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Защо трябва да загинат какво ще се случи с оцелелите относно вароатозатс
    Аз виждам различно отношение на отделните пчелни семейства към акара и неговите поражения в пилото. Има семейства които го почистват добре в самото пило, най-вече в търтеевото пило, има и такива които имат нужда от помощ от страна на пчеларя.

Всяка помощ на пчеларя, оставя нежизнеспособни семейства да оцелеят още една година, и да си предадат гените на новите майки.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Всяка помощ на пчеларя, оставя нежизнеспособни семейства да оцелеят още една година, и да си предадат гените на новите майки.
    Нещо не си наясно с гените. Прочети малко повече за тях. Как се получава изменението им, през какъв период от време, как се предават и мнооооого други неща.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Има семейства които го почистват добре в самото пило, най-вече в търтеевото пило
    Това е са гените за хигиенно поведение (опитах се да го кажа в другата тема ама....) тук вече селекция е възможна. Но уви повечето от нас се интересуваме за селекция която ни носи повече мед.
    При европейската пчела поне за сега няма ген за устоичивост на Вароатоза има с по добро хигиенно поведение и респективно заболяването се развива с по бавни темпове но пак ще ни се наложи да лекуваме било с билки, органични к-ни и т.н.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Какавидата не е ли запечатена? Ако е запечатена, нещо не се връзва.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •