Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 26

Тема: Няма пило

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Интересно,и при мен въпреки подбудата голям процент от семействата имат 1,макс 2 рамки пило.На всичкото отгоре е разделено със запълнена рамка с мед точно в средата на кошера.Оставих ги така,като дойде време да махам варостопа може да поразместя.
    В рамката с мед, която е по средата, люпено ли е пило?
    Колеги бяха писали, че по това време, майките избягват да снасят на новоизградени пити. Аз също го забелязах тази година.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    ...
    Колеги бяха писали, че по това време, майките избягват да снасят на новоизградени пити. Аз също го забелязах тази година.
    Това е така, в случай, че майката има избор - новоизградени и стари. Ако няма избор т.е. има само новоизградени си снася в тях без въобще да се замисля.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    За мен старите пити на повече от 2-3години не са добри за снасяне на пило в тях.Килийките се стесняват и пчелитеставатпо дребни.
    Старая се да ги сменям навреме като за целта си ги маркирам според годините.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от freddie46 Виж публикацията
    За мен старите пити на повече от 2-3години не са добри за снасяне на пило в тях.Килийките се стесняват и пчелитеставатпо дребни.
    Старая се да ги сменям навреме като за целта си ги маркирам според годините.
    Може би неправилно се изразяваш за старите пити.Аз имам пити на 5–6 години жълти като лимон но........но в тях не е отглеждано пило.Само медец.Килийките се стесняват от отглеждането на пило в тях.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •