Цитат Първоначално публикувано от 212x Виж публикацията
Колега смесвате понятия и от там и се вкарвате в заблуждение. Има частни пенсионни фондове, когато се осигуряваш в частен ПФ нито една стотинка няма да стигне до НОИ. Е в този случай защо държавата/всички ние/ ще отпуска помощ на такъв пчелар/та той не е дал нищо на държавата/? Забелязвате ли абсурдноста на настояването да обвързвате осигуровка за пенсия с помощ поради зимна смъртност и като цяло лоша година?
Писна ми да обяснявам че бялото е бяло.
Вие колега бъркате понятията и смесвате нещата и понеже ми изглеждате доста начетен не го правите от незнание а умишлено се опитвате да ни заблудите.
Няма начин да се осигуряваш само в частен пенсионен фонд и нито стотинка да не стига до НОИ.

цитат :Но нещо повече, нека пчеларя действително се осигурява за държавна пенсия. С какви очи този човек ще очаква след време да "получи пенсия", но сега да получи и помощ? Та тези пари следва да се заделят по лична партида и всъщност държавата пак нищо не печели, даже прахосва административен ресурс да обработва документи всеки месец.

В българската осигурителна система НЯМА ЛИЧНИ ПАРТИДИ

цитат:Но нека пчеларя сам си заделя в собствен ПФ, с какво този човек е по-незаслужил от всички които са в държавен или в частен ПФ?

Този човек е по НЕЗАСЛУЖИЛ с това, че не спазва правилата. По някога правилата излизат извън мораланата норма на поведение и тогава следва да се променят защото те винаги трябва да съдействат за за създаване на високо морални стълбове на съществуване на обществото. Такова е и положението сега, защото вие искате да ме убедите че да си спреш дейността през периода през който не продаваш мед е нормално и морално. Да НАП го разрешава, но помнете ми думата няма да е още дълго. В първите промени тази възможност ще изчезне и спора ще стане абсолютно безсмислен.

цитат:
И все пак ако това е възможно то съгласен ли сте по вашата партида в НОИ/ако е там/, вноските, и осигурителния стаж да ви бъдат отнети/за време и стойност равни на помоща/? Щом ви връщат парите
то вие трябва да върнете осигурителния стаж!
Както казах вече лични партиди няма. Аз внасям в държавата това което тя иска от мен. Държавата решава че като редовен данъкоплатец в затруднено положение ще ми помогне. Толкова е просто.

Казвате че тези които не внасяли осигуровки просто очаквали да не получат пенсия и ако това е така ще им обясня, че осигуровката не е само за пенсия. Тя е и за образование на децата ни. Тя е и за възможността да се лекуваме относително безплатно. Така че ........

НЯМА ДА ВЛИЗАМ ПОВЕЧЕ В ТАКИВА БЕЗСМИСЛЕНИ ПОЛЕМИКИ

ИЗИСКВАНЕТО ДА СИ ПЛАЩАЛ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ МЕСЕЦИ ОСИГУРОВКИ ОТПАДНА И НЯМА СМИСЪЛ ПОВЕЧЕ ДА ГО ДЪВЧЕМ. КОИТО СМЕ ПЛАЩАЛИ ,.... АМИ ДА НЕ СМЕ. КОИТО НЕ СА ПЛАЩАЛИ ,.... АМИ ЧЕСТИТО.