Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 50 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 491
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Това с бележките за качество и договорите е пълна дискриминация. За деминимис за краставици и картофи има ли го това изискване. Искам и там да се доказва правилната форма на краставицата или пари няма.
    Грешна им е сметката на прекупвачите, така нито ще вдигнат качеството нито ще спечелят доставчици, даже напротив.
    Винаги може по-добре.

Потребител
    Регистриран
    06.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    С лозунгите "на всички.........", "по равно........", ме връщате в едни други времена. Имаше много повече ред и дисциплина но така и не се случи равенството и имането от всички. Тези понятия отнесени към обществото са УТОПИЯ. И так след като пчеларите са част от обществото те са не приложими и за нас.
    Абсолютно не разбирам ако отпадне изискването за доказване на кач. продукция и платени осигуровки какво спира колегите да участват. А тези които няма да имат право да участват (не са ЗС) са още по напред защото са спестили от осигуровки. Все по често като стане дума за пари (във форума все по често се случва) и не мога да разбера голяма част от колегите. В случая атава дума за едни миризливи 7-10 лева. ами то ако ни дават някакви 30-40 както имаше искания преди време ние ще се избием.
    Как по дяволите искате от помощта да се възползват хора с нерегистрирани семейства и пчелини, те са част от всички?
    Защо да не се върнат под формата на помощ в труден момент част от парите на хората плащали си осигуровките (ЗС стопаните)? Тези които не са ЗС сами са си решили че не искат да дават и съответно няма да искат нищо от държавата в тази си дейност. Това не е ли честно? В шибаната ни държава всичко е с краката на горе, кражбите са от най-миризливото циганче до най-висше стоящите управници. Интелектуалното ниво на останалите тук е все по ниско. В пълна безпътица сме, но все някак трябва да продължим да живеем като общество, като колеги!
    Колега смесвате понятия и от там и се вкарвате в заблуждение. Има частни пенсионни фондове, когато се осигуряваш в частен ПФ нито една стотинка няма да стигне до НОИ. Е в този случай защо държавата/всички ние/ ще отпуска помощ на такъв пчелар/та той не е дал нищо на държавата/? Забелязвате ли абсурдноста на настояването да обвързвате осигуровка за пенсия с помощ поради зимна смъртност и като цяло лоша година?

Но нещо повече, нека пчеларя действително се осигурява за държавна пенсия. С какви очи този човек ще очаква след време да "получи пенсия", но сега да получи и помощ? Та тези пари следва да се заделят по лична партида и всъщност държавата пак нищо не печели, даже прахосва административен ресурс да обработва документи всеки месец.

Но нека пчеларя сам си заделя в собствен ПФ, с какво този човек е по-незаслужил от всички които са в държавен или в частен ПФ?

И понеже отговора ако има такъв ще залитне в посока на данъци... осигуровката не е данък, разглеждайте я като застраховка.

Защо да не се върнат под формата на помощ в труден момент част от парите на хората плащали си осигуровките (ЗС стопаните)?

Понеже между осигуровка/застраховка за пенсия и помощ няма допирни точки. Първото е лично право, второто е проява да обществена солидарност да се помогне на тези в нужда.

И все пак ако това е възможно то съгласен ли сте по вашата партида в НОИ/ако е там/, вноските, и осигурителния стаж да ви бъдат отнети/за време и стойност равни на помоща/? Щом ви връщат парите то вие трябва да върнете осигурителния стаж!

Тези които не са ЗС сами са си решили че не искат да дават и съответно няма да искат нищо от държавата в тази си дейност. Това не е ли честно?

Не е честно, понеже тези без осигуровки много ясно са си дали сметка, че не чакат пенсия. Но си задават въпроса защо тези които си гледат личния интерес използват останалите за да получат нещо сега?

Бъзикате се с тези програмисти но има и такива които действително са програмисти/софтуерен разработчик/. Такива хора за едно има няма 4 г. само от осигуровки са пострадали с над 40 000 лв. моля rosty_sz да сметне той примерно като изряден ЗС платец кога ще плати 40 000 лв. осигуровки? Но нещо повече за да получат пенсия трябва да продължат да наливат още 20-30 г.

Всъщност може и да се съглася с тезата на rosty_sz... само ще я разширя, помоща по De minimis освен обвързана със самото плащане на осигуровки да е обвързано/мащабирано с множител свързан с размера на платените осигуровки за примерно период от 10-15 г. назад. Щом толкова настоявате за тези осигуровки ще има много изненадани, когато разберат, че има хора които са платили и надплатили осигуровки за 2 живота.
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 26.08.2016 в 16:27.

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Много се задълба темата.
    Помощ - тълковен речник:
    помощта, мн. помощи, ж.
    1. Обикн. ед. Съдействие; поддръжка, която се оказва на някого.
    2. Обикн. мн. Пари, вещи и др., които безвъзмездно се дават на отделно лице или на организация.

Циганката която ражда получава помощ от същата тази държава без да доказва каквото и да е, без да си е платила и една осигуровка и ли данък, без да има и един работен ден, но къщата и на село е с басеин, дограма , климатици, изолация, обзаведена и мн. др.

Човек които има нужда от помощ или му помагаш без да търсиш дивиденти или др. вече извършване на услуга, работа или др.
    Пенсиите и тях не е ясно кой ще ги получава и какви ще бъдат. Нашите родители са бачкали по около 30-35 г. и сега пенсиите им са колкото да не умрат от глад 100-200 лв. това ли е честността на държавата. Няма честност трябва да има баланс, а баланса се опитаха от МЗХ да го нарушат тази година N пъти и всичко отиде в ...... Е няма как ПЧЕЛАРИТЕ и те да не нарушат баланса от своя страна защото те вече са в л...та и вместо да получат ПОМОЩ ще трябва да си я платят.

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Аз ако се класирам за тази "помощ" ще я получа за 53 семейства по груби сметки ще ми стигнат да си платя осигуровките за около 6 месеца или около 500,00 лв. Не че тези пари не са ми излишни но започвам да се замислям дали с "помощта" от държавата да не помогна на друг.
    Върти ми се идея в главата но не съм сигурен дали да я споделя все още.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Колкото повече ни пресяват, накрая може да се окаже, някои ще получат и по 15-20 кинта на семейство. Е живи и здрави.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от 212x Виж публикацията
    Колега смесвате понятия и от там и се вкарвате в заблуждение. Има частни пенсионни фондове, когато се осигуряваш в частен ПФ нито една стотинка няма да стигне до НОИ. Е в този случай защо държавата/всички ние/ ще отпуска помощ на такъв пчелар/та той не е дал нищо на държавата/? Забелязвате ли абсурдноста на настояването да обвързвате осигуровка за пенсия с помощ поради зимна смъртност и като цяло лоша година?
    Писна ми да обяснявам че бялото е бяло.
    Вие колега бъркате понятията и смесвате нещата и понеже ми изглеждате доста начетен не го правите от незнание а умишлено се опитвате да ни заблудите.
    Няма начин да се осигуряваш само в частен пенсионен фонд и нито стотинка да не стига до НОИ.

цитат :Но нещо повече, нека пчеларя действително се осигурява за държавна пенсия. С какви очи този човек ще очаква след време да "получи пенсия", но сега да получи и помощ? Та тези пари следва да се заделят по лична партида и всъщност държавата пак нищо не печели, даже прахосва административен ресурс да обработва документи всеки месец.

В българската осигурителна система НЯМА ЛИЧНИ ПАРТИДИ

цитат:Но нека пчеларя сам си заделя в собствен ПФ, с какво този човек е по-незаслужил от всички които са в държавен или в частен ПФ?

Този човек е по НЕЗАСЛУЖИЛ с това, че не спазва правилата. По някога правилата излизат извън мораланата норма на поведение и тогава следва да се променят защото те винаги трябва да съдействат за за създаване на високо морални стълбове на съществуване на обществото. Такова е и положението сега, защото вие искате да ме убедите че да си спреш дейността през периода през който не продаваш мед е нормално и морално. Да НАП го разрешава, но помнете ми думата няма да е още дълго. В първите промени тази възможност ще изчезне и спора ще стане абсолютно безсмислен.

цитат:
    И все пак ако това е възможно то съгласен ли сте по вашата партида в НОИ/ако е там/, вноските, и осигурителния стаж да ви бъдат отнети/за време и стойност равни на помоща/? Щом ви връщат парите
    то вие трябва да върнете осигурителния стаж!
    Както казах вече лични партиди няма. Аз внасям в държавата това което тя иска от мен. Държавата решава че като редовен данъкоплатец в затруднено положение ще ми помогне. Толкова е просто.

Казвате че тези които не внасяли осигуровки просто очаквали да не получат пенсия и ако това е така ще им обясня, че осигуровката не е само за пенсия. Тя е и за образование на децата ни. Тя е и за възможността да се лекуваме относително безплатно. Така че ........

НЯМА ДА ВЛИЗАМ ПОВЕЧЕ В ТАКИВА БЕЗСМИСЛЕНИ ПОЛЕМИКИ

ИЗИСКВАНЕТО ДА СИ ПЛАЩАЛ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ МЕСЕЦИ ОСИГУРОВКИ ОТПАДНА И НЯМА СМИСЪЛ ПОВЕЧЕ ДА ГО ДЪВЧЕМ. КОИТО СМЕ ПЛАЩАЛИ ,.... АМИ ДА НЕ СМЕ. КОИТО НЕ СА ПЛАЩАЛИ ,.... АМИ ЧЕСТИТО.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от okic Виж публикацията
    Много се задълба темата.
    Помощ - тълковен речник:
    помощта, мн. помощи, ж.
    1. Обикн. ед. Съдействие; поддръжка, която се оказва на някого.
    2. Обикн. мн. Пари, вещи и др., които безвъзмездно се дават на отделно лице или на организация.
    ......
    .
    И тук веднага възникват следните въпроси: "От къде държавата трябва да вземе парите, за да подпомогне нуждаещите се пчелари? Трябва ли да ги напечата или трябва да ги дадат тези, които могат и не са нуждаещи се в момента, за да има какво и те да получат, ако станат нуждаещи се?"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от okic Виж публикацията
    Аз ако се класирам за тази "помощ" ще я получа за 53 семейства по груби сметки ще ми стигнат да си платя осигуровките за около 6 месеца или около 500,00 лв. Не че тези пари не са ми излишни но започвам да се замислям дали с "помощта" от държавата да не помогна на друг.
    Върти ми се идея в главата но не съм сигурен дали да я споделя все още.
    По груби сметки за 53 семейства сумата е 371 лв. (х 7 лв./семейство) и пак по груби сметки има-няма 4 месеца + една студена вода кото да си я изпиеш ако в НАП климатика не работи и опашката е голяма
    то затова аз и се отказах от тая огромна помощ не съм просяк и не ми трябват подаяния в крайна сметка имам си някаква гордост... кой както иска да си го тълкува....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И тук веднага възникват следните въпроси: "От къде държавата трябва да вземе парите, за да подпомогне нуждаещите се пчелари? Трябва ли да ги напечата или трябва да ги дадат тези, които могат и не са нуждаещи се в момента, за да има какво и те да получат, ако станат нуждаещи се?"
    Има няколко варианта
    Държавниците да крадат по малко
    Законите да са за всички
    Всеки да си върши работата качествено и да не се нуждае от контрол и поправки
    Мога да ти изброявам много примери
    А след като държавата няможе не може да помогне /няма пари/ да не казва че ще помогне.

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    По груби сметки за 53 семейства сумата е 371 лв. (х 7 лв./семейство) и пак по груби сметки има-няма 4 месеца + една студена вода кото да си я изпиеш ако в НАП климатика не работи и опашката е голяма
    то затова аз и се отказах от тая огромна помощ не съм просяк и не ми трябват подаяния в крайна сметка имам си някаква гордост... кой както иска да си го тълкува....
    Писах по висока сума щото щяло да има отпаднали и парите щели да се разпределят на по малко "Нуждаещи се", а студените води са ясни

Страница 30 от 50 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •