Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Върнах 3-4 страници назад и не видях да питат за зазимяване. А разговора се завъртя около това къде и как да бъдат магазините и питите през зимата. Аз ЛИЧНО лани зазимих половината, тая година 0. Така, че вече не правя нищо. Последно съм правил преди 20-тина дни, да освободя някоя плодникова пита. Не навсякъде. Ама като тръгна разговора за магазините, па и нали да ти слушам съветите (не само на тебе) - ЧЕТА, ОСМИСЛЯМ, ЕКСПЕРИМЕНТИРАМ. В мойте книжки (стари и по-нови) навсякъде пише, цитирам: След последната паша и ваденето на меда, магазините да се върнат за почистване от пчелите и да се приберат в склада. АКО магазините зимуват на кошерите, трябва да се изолират от плодниците, защото това дезорганизира и смущава работата на пчелното семейство. АЗ ЛИЧНО приключих с ваденето на меда (много преди 15 август, върнах ги за почистване иииииииииии осмислям какво съм прочел! Пак да кажа, вече НЕ зазимявам, и ако трябва сега да изолирам плоника от магазина с найлон В НИКОЙ СЛУЧАЙ НЯМЯ ДА ГО НАПРАВЯ. М-у другото слагал съм найлон зимата иииииииииии не лоша смрад се получава.
    Додре, както кажеш. Сега тези магазини, като си ги поставил за почистване, какво се случва после с тях. Разбирам, че следващото отваряне на кошерите ти ще е напролет?
    Моите също са в това положение, но в началото на Октомври ще ги завъртя, медовите корпуси ще идат от долу и ще заменя покривната табла с найлон. Това за мен е зазимяването.
    И аз съвети не давам, така че не ме слушай.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Додре, както кажеш. Сега тези магазини, като си ги поставил за почистване, какво се случва после с тях. Разбирам, че следващото отваряне на кошерите ти ще е напролет?
    Моите също са в това положение, но в началото на Октомври ще ги завъртя, медовите корпуси ще идат от долу и ще заменя покривната табла с найлон. Това за мен е зазимяването.
    И аз съвети не давам, така че не ме слушай.
    Експериментирам....... Няма да е напролет. Минимум Октомври за Оксалова.....
    П.П. Съвети не даваш, пък някой като попита....отговаряш- ЧЕТИ. Това си е съвет, поне за мен.

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    П.П. пък някой като попита....отговаряш- ЧЕТИ.
    Не ми слагай думи в устата. И това не правя.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Трябва да бъдем и гадатели, че да разберем някой съвети.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Споко, повечето си пием ракията!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •