Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 26

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Колега хубаво че те разсмях, ама твърдиш нагоре че и при теб е задръстено долу и чакаш да качат горе, а сега казваш, че си осигурил място... Не разбирам!!!
    И аз пчелар не съм, само помагам на пчелар и написах каквото видях....

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Колега хубаво че те разсмях, ама твърдиш нагоре че и при теб е задръстено долу и чакаш да качат горе, а сега казваш, че си осигурил място... Не разбирам!!!
    И аз пчелар не съм, само помагам на пчелар и написах каквото видях....
    При мен е блокиран плодника и пчелите пълнят магазините има запечатани магазини аз единственото, което чакам е да свърши пашата, и празни рамки има винаги в кошерите защото ,когато пашата в последните дни премине от главна в поддържаща пчелите почват да освобождават плодника и именно тогава започвам аз да работя.Надявам се сега да ти се изясни това ,което съм написал в предишните постове.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Ами и ние това чакахме, ама пашата не премина, а от липова паша мина директно на слънчоглед и както нямаше почти мед в кошера наблъскаха само плодника, а горе само 2-3 рамки... И чакаме да качат горе ама не... Чак като освободихме място долу, майката зае една пита с пило, а пчелите почнаха да слагат основно горе и за две седмици сега наблъскаха магазина... Може да е съвпадение че почнаха да качват след като освободихме плодника, но стана така...

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    И при мене така се получи за липата наблъскаха долу в плодниците при условие че имаха магазини,след това на 90%напълниха плодниците и запечатката я направиха със слънчогледа,тази събота от 17 кошера от които 10отводки от май месец извъртях от магазините 4 тенекии.Принудих се да освободя и от плодниците минимум една пита запечатана само със мед защото почнаха да правят маточници няма къде да снася майката,от плодниците врътнах още почти две тенекии,тази седмица ще довърша магазините които не бяха запечатани и свършва слънчогледа при мене.За първи път вадя мед,голям кеф беше))

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    И при мене така се получи за липата наблъскаха долу в плодниците при условие че имаха магазини,след това на 90%напълниха плодниците и запечатката я направиха със слънчогледа,тази събота от 17 кошера от които 10отводки от май месец извъртях от магазините 4 тенекии.Принудих се да освободя и от плодниците минимум една пита запечатана само със мед защото почнаха да правят маточници няма къде да снася майката,от плодниците врътнах още почти две тенекии,тази седмица ще довърша магазините които не бяха запечатани и свършва слънчогледа при мене.За първи път вадя мед,голям кеф беше
    Точно това се получи и при нас наборе, това исках да обясня, че ако ги бяхме чакали да качат горе щяха да се изроят всичките, нищо че е края на юни началото на юли...

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Румба,благодаря за поздрава!
    Но ми се струва че това ще бъде всичко за този сезон.Ако позахладнее и капне малко дъждец,както има много магарешки бодил може и да се извади по още малко,но това е божа работа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Не се кахъря!Тази неделя оцапах центрофугата.Имаше по 10-тина запечатани пити с мед,та извадихме да си оближем пръстите.Медът беше букет от малко слънчоглед и магарешки бодил който е в изобилие наоколо.Ще има и за пчеличките и малко за нас.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •