Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 182 от 186 ПърваПърва ... 82132172180181182183184 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,811 до 1,820 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    В момента имам един кошер Д.Б. купен на старо от пчелар който го е купил 1981г. от друг пчелар на старо годината на производство не се знае кошера е маи 3см.дебел и е с вътрешен магазин друг такъв до сега не съм виждал в момента се намира на сянка под един орех (аз съм привърженик че лятото на кошерите трябва да се усигори сянка).
    Та този кошер до сега не съм виждал признаци на прегряване всеки ден го наблюдавам (бради, вентилиращи пчели и прочие).

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    След като съм избрал да работя с тези кошери и европейска пчела, то съответно е нужна да се изработи технология за работа няма кой друг да го направи с изключение на теб. Ти много ми помогна, закоето ти благодаря. При мен си е практика също.
    Лично аз, бих вкарал малка част от технологията на Володя Давидов .
    На пролет от един ЯК правите три и после обединявате с майчините семейства.
    На въпрос към Владимир -а какво става с майките -отговорът е - пчелите се оправят сами . Има и други тънкости , но това ще го запазя за после.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Лично аз, бих вкарал малка част от технологията на Володя Давидов .
    На пролет от един ЯК правите три и после обединявате с майчините семейства.
    На въпрос към Владимир -а какво става с майките -отговорът е - пчелите се оправят сами . Има и други тънкости , но това ще го запазя за после.
    Това е интересно ще помисля по темата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Това е интересно ще помисля по темата.
    После ще ти кажа моята идея .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Чакам Слави 13 да каже .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Слави13 , досега от кошер съм изкарал средно по 23 килограма .
    Следва и втора центруфуга .
    А , при твоите как е ?
    Плодник -ДБ и два магазина ЛР.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    досега от кошер съм изкарал средно по 23 килограма .
    Браво аз тази година съм далеч от този резултат, даже не смея да кажа колко ми е средния добив за сега.
    Извинявам се за въпроса средният ти добив как го изчисляваш на бр. зазимени на бр. кошери от пролетта или на сегашният брой питането ми породено от любопитство дали аз правилно си изчислявам средният добив.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Адаш,след като температурата бори акара,трябва ли да третирам "екскурзиантите"? Пътуването трае 6 часа при,което температурата в кошера се вдига(особено през последния месец)..............

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Адаш,след като температурата бори акара,трябва ли да третирам "екскурзиантите"? Пътуването трае 6 часа при,което температурата в кошера се вдига(особено през последния месец)..............
    Пътуването не е достатъчно като време. От тук изводите са ясни. Прегледите драстично нарушават температурния режим на разборните кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Извадил съм 3,5 кг овошки дето хич не са главна паша.акацията се провали при мен. А липовата паша току що приключи. Така че като незнаеш не дрънкай глупости.за твое сведение разборните кошери в моя район не дадоха и 50 грама овошки та по полека се изхвърляй в мохабетите.Като е немислимо нещата да се пишат наизуст ти защо пишеш наизуст а?
    Ангеле с цялто ми уважение към твоята личност както в личен (макар че не те познавам лично съм си съставил мнение за теб по постовете ти) така и в професинален пчеларски аспект (много четеш, много знаеш но обичаш да спориш) но имам възражение защо моят добив е спам а твоят не е.
    Добивът не е ли това към което се стремим всички не искаме ли да имаме силни и здрави пчели без акар в идеалният кошер именно за добивите предполагам че може би има някъде по света филантропи които отглеждат пчели с друга цел но нито аз нито ти сме от тях.
    Провокира ме да ти го кажа ако искаш сложи и обида под поста ми но почти всички теории включително и твоята се стремят към крайна цел добиви.

Страница 182 от 186 ПърваПърва ... 82132172180181182183184 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •