района си е важен - обикновено 99% от пчеларите се забиват възможно най-близко до града в които живеят, на село при родители или баби и дядовци за да помагат а дали е подходящо за пчели не се отдава такова значение или в район в които са чули че е много добър и така в рамките на едно село се събират 1 500 - 2000 семейства и всички страдат. И друг път съм го казвал/писал - имам две села с къщи и огромни дворове по стечение на обстоятелствата и двете места са крайни къщи и няма кой да ми мрънка че пчелите му пиели водата, жилили или му вдигали мазилката. Но въпреки това в продължение на две години съм обикалял цялата област докато намеря подходящо място за пчелите и което да отговаря на мойте критерии и едва тогава си купих и къща и място и вече 20 години съм там на стационар...
Баща ми има една много добра приказка навремето преди 1989 годи когато е работил на държавните пчелини се оплакал на шефа си че държавния пчелин много далече от града, шефа му се обърнал и казал няма проблем ако искаш ще направим пчелин на центъра на Добрич за да ти е близко и лесно но мед искам...