Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 27

Разгънат преглед

  1. #21
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Мнения
    3,589
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Откъде ще дойде силно охладена пита - нарочно ли ще я охлаждаме? После пък трябва да я топлим, за да добие меда консистенция за по-пълно центрофугиране. От тази трънка сякаш заек няма да излезе. Освен ако предложиш икономически смислен начин да охладим само частта, предназначена за отрязване.
    Не схвана идеята! Не да охлаждаме питата, а да я подгреем до температура на поомекване на восъка. Но тогава идва проблема с полепването на восък по ножа и идеята за незалепващото покритие. Тук разбира се говорим за ножове без нагряване. При нагретите по някакъв способ ножове нещата са различни - там освен рязане имаме и топлина, която не позволява залепване на восъка за ножа.
    Колкото до назъбените ножове с заоблени зъби - това заобляне според мен не помага, а пречи - имаме натиск върху голяма площ. Ако зъбите са заострени като на трион, но без чапраз и заточени отстрани мисля че ще е по-добре. Разбира се иска се тестване и сравнения.
    Този пост е редактиран от tsc1; 08.02.2021 в 22:12.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •