Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 27

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Избери гладък. Аз работя с https://knifeshop.bg/product/noj-na-...-daljina-26-cm и ми върши работа за магазинни пити.
    Трябва да му се заостри върха само.

  2. #2
    Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Мнения
    221
    Пчеларски район
    Врачанско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Трябва да му се заостри върха само.
    Каква ти е идеята? Аз умишлено си го взех със заоблен. Реже та се къса
    Единственият проблем, който съм имал с него е, че е тънък и като подрежеш дебела запечатка и при събирането се огъва от тежестта. Решението дойде много елегантно като просто почти няма дебели запечатки вече
    Медец

  3. #3
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Мнения
    6,051
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Каква ти е идеята? Аз умишлено си го взех със заоблен. Реже та се къса
    Единственият проблем, който съм имал с него е, че е тънък и като подрежеш дебела запечатка и при събирането се огъва от тежестта. Решението дойде много елегантно като просто почти няма дебели запечатки вече
    Ако всички пити са пълни и запечатани от край до край, може и под 90градуса да е, но повечето пити са с издатъци, дупки, врътки...и тук идва острият нож.

  4. #4
    Наблюдател
    Регистриран
    03.01.2021
    Мнения
    16
    Ако имаш пистолет за горещ въздух, използвай него. Но при рапицата не е ефективен. За рапицата използвам назъбен нож, доволен съм. Дължината на ножа зависи от рамката, която използваш. Пробвал съм и валяк, и с нея става бързо.

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Мнения
    1,233
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Чучулига Виж публикацията
    Ако имаш пистолет за горещ въздух, използвай него. Но при рапицата не е ефективен. За рапицата използвам назъбен нож, доволен съм. Дължината на ножа зависи от рамката, която използваш. Пробвал съм и валяк, и с нея става бързо.
    Аз пък използвам бензинопила, а ако са много рамките ги минавам направо на абрихта...

    Мартине, купи си един назъбен и един гладък нож. Ако намериш на несъществуващата вече фабрика Терна - В. Търново - най добре! Назъбения не се точи (остри), а гладкия трябва да е като бръснач! С ножа за разпечатване не се натиска (както се реже кашкавал или торта) а се търка, все едно суджук или пастърма режеш...
    По този начин ще си подготвен за всяка ситуация, дори и за евентуален помощник при ваденето на меда.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Мнения
    3,589
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Когато разпечатвате с нож какви са ви наблюденията? Кога процеса върви по-добре - когато питата е затоплена и восъка е омекнал или когато е силно охладена и восъка е твърд?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Мнения
    2,531
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Когато разпечатвате с нож какви са ви наблюденията? Кога процеса върви по-добре - когато питата е затоплена и восъка е омекнал или когато е силно охладена и восъка е твърд?
    Ти още ли не си си изнесъл смрадта от форума, бе? Пак ли ровиш да ни продаваш твои изгъзотини? Ай си ...
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Мнения
    3,350
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Когато разпечатвате с нож какви са ви наблюденията? Кога процеса върви по-добре - когато питата е затоплена и восъка е омекнал или когато е силно охладена и восъка е твърд?
    Ти, отдавна трябва да си разбрал разликата между твърдия и мекия.

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ...восъка е омекнал или когато е силно охладена и восъка е твърд?
    По-актуалният въпрос според мен е когато питата е бяла или когато е черна? Аз съм с парен нож, но на черни пити не върви, там помагам с вилицата. Купих от Плевен обикновен нож на Лисон, но не успях да го пробвам. Прави ми впечатление, че е остър като бръснач.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мнения
    2,740
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ...е омекнал или когато е силно охладена и восъка е твърд?
    Откъде ще дойде силно охладена пита - нарочно ли ще я охлаждаме? После пък трябва да я топлим, за да добие меда консистенция за по-пълно центрофугиране. От тази трънка сякаш заек няма да излезе. Освен ако предложиш икономически смислен начин да охладим само частта, предназначена за отрязване.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •