Каква ти е идеята? Аз умишлено си го взех със заоблен. Реже та се къса![]()
Единственият проблем, който съм имал с него е, че е тънък и като подрежеш дебела запечатка и при събирането се огъва от тежестта. Решението дойде много елегантно като просто почти няма дебели запечатки вече![]()
Медец
Ако имаш пистолет за горещ въздух, използвай него. Но при рапицата не е ефективен. За рапицата използвам назъбен нож, доволен съм. Дължината на ножа зависи от рамката, която използваш. Пробвал съм и валяк, и с нея става бързо.
Аз пък използвам бензинопила, а ако са много рамките ги минавам направо на абрихта...
Мартине, купи си един назъбен и един гладък нож. Ако намериш на несъществуващата вече фабрика Терна - В. Търново - най добре! Назъбения не се точи (остри), а гладкия трябва да е като бръснач! С ножа за разпечатване не се натиска (както се реже кашкавал или торта) а се търка, все едно суджук или пастърма режеш...
По този начин ще си подготвен за всяка ситуация, дори и за евентуален помощник при ваденето на меда.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Когато разпечатвате с нож какви са ви наблюденията? Кога процеса върви по-добре - когато питата е затоплена и восъка е омекнал или когато е силно охладена и восъка е твърд?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Откъде ще дойде силно охладена пита - нарочно ли ще я охлаждаме? После пък трябва да я топлим, за да добие меда консистенция за по-пълно центрофугиране. От тази трънка сякаш заек няма да излезе. Освен ако предложиш икономически смислен начин да охладим само частта, предназначена за отрязване.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))