Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 27

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ...восъка е омекнал или когато е силно охладена и восъка е твърд?
    По-актуалният въпрос според мен е когато питата е бяла или когато е черна? Аз съм с парен нож, но на черни пити не върви, там помагам с вилицата. Купих от Плевен обикновен нож на Лисон, но не успях да го пробвам. Прави ми впечатление, че е остър като бръснач.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    По-актуалният въпрос според мен е когато питата е бяла или когато е черна? Аз съм с парен нож, но на черни пити не върви, там помагам с вилицата. Купих от Плевен обикновен нож на Лисон, но не успях да го пробвам. Прави ми впечатление, че е остър като бръснач.
    Парния нож няма да го бъде във всякакви пити в които е люпено пило. Както се спомена по - горе, мисля от Корчев, трябва да има триене, а не плъзгане на ножа. По този начин ще се прерязват ризичките. Ако това движение и за момент не се прави, то килийките се замазват.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Моят парен нож е тип "лястовича опашка" - стои неподвижен, плъзгам питата. Има клипчета из форума за такъв. При него движението е точно такова "плъзгане", но реже добре само бели и светло кафяви пити. Тъмните се опитва да ги къса, затова тях - с вилицата. Затова купих обикновен нож на Лисон, но ще го пробвам тази пролет. Ако има начин парния ми нож да може да вибрира, най-вероятно ще се справя и с черните пити.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •