В 21 век. Във века на високите технологии и развитите комуникации да се говори за тълпи!? За „психология на тълпите” и „управление на поведението на тълпите” е смешно. Дори тълпата на Бисер Миланов –Лекето, Петното или Лайното, не се подчинява на подобни теории, а се продават с-у пари / пазарна икономика /.
Друг е въпроса, че когато гореспоменатата тълпа всява смут от едната старана на гражданския протест, полицията бие и арестува студенти, и ученици, от другата страна.
Дали полицаите в случая са тълпа? Не, те само са изпълнители.
Дали хората са слепи? Само глупак може да си го помисли.
Друг е въпроса, че мафията е нагла.
Е, Михаил Миков още си носи последствията за това. Кой от битите и техните близки, и приятели ще гласуват за него? Защо ли той не се кандидатира за президент?
Ако подобни теории бяха в сила, защо властимащите искат задължително гласуване?
Изборите са манипулирани още с „прерайонирането”. Нещата така са „прерайонирани”, че за когото и да гласуват хората, избора е направен предварително. Така, че манипулацията: „Гласувай независимо за кого, важно е да направиш своя избор”, при мен не върви – след 1996г. аз не гласувам. А щом се иска задължително гласуване, значи проблема не е само при мен.
Къде е тълпата?
Когато руснаците нахлуват в Украйна, украинците не воюват. „От къде на къде ще защитават имуществото на олигарсите” По спомен цитирам Божидар Димитров. / Веднага му беше отнета думата /.