Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
......Днес се опитах да поръчам проба от артикул от който смятам да харча поне 10 000 бр./год. Исках да взема 100 броя за проба и цената им беше 2,20 лв. и доставката 9,80 лв. Е отказах се защото са " ГОЛЕМИ БОСОВЕ" и не си карат стоката до офиса на куриера......
А опитвал ли си се да се поставиш на мястото на отсрещната страна? Ако дадено изделие струва 2.20 и печалбата ти от него е само 20 стотинки, ти би ли похарчил 5 лева, за да отидеш до куриера с цел поевтиняване на клиента?

Аз съм в същата ситуация. Куриера ми е на 10 km разстояние. Отиване и връщане са 20 km х 0.50 лв./km или това прави 10 лв. Губи се 1 час или това е още 5 лв. труд. Общо ходенето до курер ми излиза 15 лв. Ходи се два пъти - веднъж да се занесе стоката и втори път да се вземат парите от наложения платеж. Тоест обслужването на 1 клиент ми излиза 2х15=30 лв. Ха сега ми кажи как да го правя това за 1 майка, печалбата от която е само 2 лв.? А как да го направя, ако е закупена твоята стока, печалбата от която е само 20 ст.?

Не ми се сърди, но за такава дребна покупка мисля, че не си прав да предявяваш претенции към доставчика си. Купи си нещо за 200-300 лв. и ще видиш, че ще ти предложи дори и "безплатна" доставка.