Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 79
  1. #41
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Мнения
    1,424
    Пчеларски район
    Родопи
    Не знам точно, но този не изключваше въобще и вместо да лепи основата я режеше. И понеже не ми се занимаваше си карам с обикновеното шпорче. По-бързо става.

  2. #42
    Бързо става като е топло времето,но сега са много твърди и не се лепят добре основите,та затова си мисля за нещо подобно.

  3. #43
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Ето и моята побългарена машина за инвертиране на сироп. Дано мискера да може и питки да замесва.
    8366643r.jpg8366644Q.jpg8366645y.jpg

    п.с. извинявам се за снимките, но нещо не ми се удаде да ги обърна

  4. #44
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Мнения
    774
    Пчеларски район
    Варна
    Мисля, че ще е по-добре да му намалиш оборотите с някаква предавка, тогава ще меси питки и няма да загрява. Освен това за инвертиране не ти трябват високи обороти.

    Като гледам в момента как разпенва ширата, направо ще разцепи молекулата на захарозата с въртене.

  5. #45
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Мисля, че ще е по-добре да му намалиш оборотите с някаква предавка, тогава ще меси питки и няма да загрява. Освен това за инвертиране не ти трябват високи обороти.

    Като гледам в момента как разпенва ширата, направо ще разцепи молекулата на захарозата с въртене.
    За сега при разтварянето на захарта няма да загрява, а после за разбъркването ще работи не повече от 15-20 минути на час (тия механични таймери нямат по малка стъпка), така че изобщо не ми се занимава да му намалявам оборотите.

  6. #46
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Мнения
    774
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    За сега при разтварянето на захарта няма да загрява, а после за разбъркването ще работи не повече от 15-20 минути на час (тия механични таймери нямат по малка стъпка), така че изобщо не ми се занимава да му намалявам оборотите.
    Имах в предвид, че ще загрява, ако меси тесто, от течност нищо няма да му стане.

  7. #47
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Мнения
    7,209
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Оборотите не са важни - стига сиропа периодично да се разбърква добре. Бъркалката си е страхотна, при положение че се ползват готови компоненти, закупени на пазара на достъпни цени.

  8. #48
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Имах в предвид, че ще загрява, ако меси тесто, от течност нищо няма да му стане.
    До сега притесненията ми бяха за разтварянето на захарта, все пак се налага непрекъснато въртене около един час. За тестото надявам се да няма проблем, то се замесва доста по бързо и все пак е тесто, а не бетон или хоросан за каквито смеси е предназначен по принцип миксера, но времето ще покаже.....

  9. #49
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Цеко,според мен туй нещо тесто за питки няма да меси.Но дано да греша.Мнение на човек,който работи доста години с тестомесачки.Поздрави!

  10. #50
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Мнения
    569
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Ако намалиш оборотите с тези малки "лопатки" едва дали ще можеш да разбъркваш и обръщаш добре сиропа и инверта в него. Ето това е снимка от вътрешността на машината за инверт. Обърни внимание на размера и разположението на перката. Същата е на около 20-25 см от дънота на съда /оборотите са около 55-60/ Ако направиш нещо подобно или по оста слошиш една рамка, за да стане като голямо "Ф" според мен ще върши по-добра работа. Идеята е да накараш флуида да се разбърква както във вертикална, така и в хоризонтална посока. Колкото до това дали ще меси питки, едва дали ще стане за тази работа. Търси тестомесачка.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри oie_21202834FNTpEktl.jpg‎  
    Keep Walking...

 

 
Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •