Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 233 от 677 ПърваПърва ... 133183223231232233234235243283333 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,321 до 2,330 от общо 6768
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Адаш.Добре де,Лазутин не ти ли обясни,че в такива смахнати времена,пчелите могат да убият майката,защото не осеменява.Годината тръгна с изненадващо развитие.Цъфтеж,градеж,раз итие,нектароотделяне и блокаж.В един момент,майката намалява(спира) рязко осеменяването заради задръстването и без да са изпаднали в роево се получава изненада.Пчелите си мислят,че майката е блокирала и залагат самосмяна или направо си я убиват и залагат свищеви....В следващия момент захлажда спира нектароотделянето и градежа,безработните стават все повече и хоп-роево състояние без старата майка.Нататък ти е известно.....
    Това го знам Лазутин ми е един от любимците както и Шапкин, годината е смотана и това е ясно. Мисля,че ройчетата са самосменни заради лошото време излизат роеве. Дали осеменява или не имаше приток на прашец нормален от доста време насам. Вчера отлично време за паша днес цък. Нали има къде да строи адаш има наличие на доста млади пчели дето отделят восък. Има три празни обема долу. Имаше дори дупка в пашата с изключително слаб летеж след овошките.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Спомням си като ден днешен как заяви че понеже няма да храниш тази пролет няма да имаш роене. Много се смях. Доста теория имаш но е хубаво да се вслушваш малко повече в хората с опит.
    Май проблема, е че подхраних през дупката в пашата може и там да дойде. Като гледах да изваждат мъртви търтеи и мижав летеж реших да подхраня и го направих. То роя е все едно отводка на три рамки ДБ горе долу такава численост.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това го знам Лазутин ми е един от любимците както и Шапкин, годината е смотана и това е ясно. Мисля,че ройчетата са самосменни заради лошото време излизат роеве. Дали осеменява или не имаше приток на прашец нормален от доста време насам. Вчера отлично време за паша днес цък. Нали има къде да строи адаш има наличие на доста млади пчели дето отделят восък. Има три празни обема долу. Имаше дори дупка в пашата с изключително слаб летеж след овошките.
    Каквото пише в книгите не расте по нивите!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ако не ме лъже паметта,тия 3 обема са от месец.Свалял ли си пълен корпус?Защото високата медена шапка също е предпоставка за роене...

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ако не ме лъже паметта,тия 3 обема са от месец.Свалял ли си пълен корпус?Защото високата медена шапка също е предпоставка за роене...
    не не съм ами при дупка в пашата и хладно време не се строи и на близо 5 обема колко медни да му взема? Най-много да има корпус мед от овошките не повече.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Каквото пише в книгите не расте по нивите!
    Да ти кажа от толкова години за пръв път май месец е такъв в моя район, никога не е бил толкова хладен и дъждовен.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Да ти кажа от толкова години за пръв път май месец е такъв в моя район, никога не е бил толкова хладен и дъждовен.
    Ако си мислиш, че ще имаш ЯТ и че пчелите няма да се роят... дълбоко се лъжеш!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Ако си мислиш, че ще имаш ЯТ и че пчелите няма да се роят... дълбоко се лъжеш!
    С такива аномалии във времето тази година каквото и да си мисля аз, а и ти ще е лъжовно. Лично аз не помня април месец температури от 35 градуса и суша и да изгори тревата, а през май само дъжд и ниски температури. Кажи при тези аномалии, коя система няма да рои? Колко пъти си забелязвал случай втория рой да е по-голям от първия?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    С такива аномалии във времето тази година каквото и да си мисля аз, а и ти ще е лъжовно. Лично аз не помня април месец температури от 35 градуса и суша ида изгори тревата, а през май само дъжд и ниски температури. Кажи при тези аномалии, коя система няма да рои? Колко пъти си забелязвал случай втория рой да е по-голям от първия?
    Украински кощер 2 семейства по 8 рамки общ магазин някой ако покаже такъв рой го признавам, че е хванал рой.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Извода е че няма идеален кошер и идеално дъно идеална система идеален пчелар идеален микрораяон няма Лазутин Шапкин Таранов Лонин и др.Има пчели и време който винаги могат да ни изненадат защото има десетки причини за роенето ако премахнем една ще се отпуши друга. Така пчелите са оцеляли милиони години.

Страница 233 от 677 ПърваПърва ... 133183223231232233234235243283333 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •