Не му ги споделяй, че той ,във всеки негов пост задава въпроси и в крайна сметка никакви отговори, освен иронични подмятания, с които не помага никому.
Струва ми се, че е избрал тактиката, да прави сравнителен анализ, спрямо неговите семейства, което ми се струва за доста егоистично.
Не хвърлям нищо. Когато има зададен достатъчно конкретен въпрос, аз отговарям, според компетенциите си. Не се стремя да съм на всяко гърне мерудия.
Не се "броя", то това да не е казарма първи-втори. Аз съм един участник във форума, на който като му остане време отговаря на въпроси и споделя практика, без да задава излишни въпроси.
Всъщност, хормона отговорен за развитието на маточниците, поне при майките, се нарича прогестерон.
До сега проблема с роенето беше разгледан изцяло като резултат от био-химични и анатомичични процеси. Аз обаче смятам, че невронно-поведенческия заслужава също такова внимание. Защото анатомичните промени (или други дразнители в околната среда), водят до био-химични реакции, които от своя страна заглушават определени гени, които пък от своя страна превключват определени участъци от пчелния мозък, отговарящи за определен вид поведение.
Сега ми хрумна че ройливостта по време на рапицата би могла да се катализира не само от пълноценния прашец, но също и от коктейлът от пестициди, с които се пръска. И във този ред на мисли, някой ден учените биха могли да синтезират феромони, които да подтискат определените участъци от мозъка, отговорни за интинктите на роенето.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
"Както ти се изразяваш "ние от набор ---" не сме трудни, а имаме рутина, която сме добили от практиката.
Ти, като гледам си "набор 2014", а вероятно отглеждаш пчели от доста преди тази година и би следвало да знаеш, че на много от въпросите неможе да се даде еднозначен отговор.
И в допълнение бих казал, че неможе всичко, което мисли и знае човек да се сподели ей така в необятното пространство, наречено интернет.
Постарай се да прочетеш нещо и успоредно с това, да практикуваш и анализираш, за да процедираш правилно, пък ако е рекъл господ, ще имаш успех в начинанието.
Знай, че нищо не идва даром.
Не си мисли, че и ние знаем всичко. Четем, размишляваме и стигаме в повечето случаи до вярното решение. "-- Това да не съм го писал аз? Да ти цитирам ли и въпроса?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))