Как да събираме пчелен клеи?
По какъв начин събирате вие пчелния клеи и въобще кога е времето за това?
СЪБИРАНЕ НА ПРОПОЛИС С МРЕЖА ПРОТИВ КОМАРИ.
Здравейте колеги, някой има ли опит със събирането на прополис. В интернет намерих статии, които обясняват, че това може да стане с мрежа до 2, 3мм. Тоест мрежа против комари би вършила работа. А дали не би станало и с пердета :), на обикновените пердета отворите са 2 мм, даже и 3 ?
Re: СЪБИРАНЕ НА ПРОПОЛИС С МРЕЖА ПРОТИВ КОМАРИ.
Цитат:
Първоначално публикувано от metbet
Здравейте колеги, някой има ли опит със събирането на прополис. В интернет намерих статии, които обясняват, че това може да стане с мрежа до 2, 3мм. Тоест мрежа против комари би вършила работа. А дали не би станало и с пердета :), на обикновените пердета отворите са 2 мм, даже и 3 ?
Не съм писал отдавна,и ме засърбя ръката....... Може с пердета ама да са от кухнята, и да не са прани поне една година!!! :D
Re: СЪБИРАНЕ НА ПРОПОЛИС С МРЕЖА ПРОТИВ КОМАРИ.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivandespotov
Цитат:
Първоначално публикувано от metbet
Не съм писал отдавна,и ме засърбя ръката....... Може с пердета ама да са от кухнята, и да не са прани поне една година!!! :D
Не разбрах кое е смешното.От 2 години събирам прополис с мрежа против комари (силиконова).А към колегата Йосифов - под мрежата слагам летвички, около 10 мм, за да могат пчелите да преминават от рамка на рамка.