=======
Прикачен файл 9868
Преглед за печат
=======
Прикачен файл 9868
Ей, ама като почнете да се самонавивате.......
Аа не, просто имаме по-развито въображение.
Е, горното може и да е шега, но все пак, гледайки фотото от Арбанаси и в последствие списъка на избраните представители, ни навежда на мисълта кой дърпа конците. В общия случай това е човек в сянка, разполагащ с финансови средства и не на последно място, такъв, който умело манипулира определен кръг от хора. Водейки се от тия опции, се стига до ключа за бараката, който може и да е погрешния, но на първо четене е. :)
Калински имаш ли инфо за Златарица кой е избранника?:bigsmile:Все пак с тия 155 кг поне можеше да ми каже здрасти Д-р Друмев.:bigsmile:
Утре ако поканя Кисьов на лекция в нашето дружество, това какво ще означава?
Кисьов е в министерството от много време, и то на място където се решават нещата, които него лично го засягат. Не сме му потрябвали въобще.
Не искам да коментирам личността му, но само ще ви кажа че теоретично и практически е много подготвен и разполага с ясен изказ и с ясни тези. Ако смени и леко рода в който говори за да не излизаме виновни без вина от лекциите му, е чудесен лектор.
https://www.youtube.com/watch?v=A1XgvFhcN_g
Да ви имам проблемите.:) Ама ще ги решат от КЕСП, ако не вашите, на майкопроизводителите поне.:bigsmile:
Знам, че всичко ви е наред и не ви интересува, но съм щастлив, и не мога да не го споделя.:bigsmile:
Чл. 29. (1) Покупко-продажбата, окачествяването и съхранението на пчелните продукти се осъществяват по партиди на отделни производители.
(2) Всяка партида се придружава от сертификат за съответствие на качеството, издаден от акредитирана лаборатория.
(3) Вземането на проби и окачествяването на пчелните продукти се извършва при условия и по ред, определени с Наредба № 2 от 1997 г. за вземане на проби от хранителни продукти (ДВ, бр. 10 от 1997 г.).
(4) Определя се минимална цена за изкупуването на естествен пчелен мед от пчелар-производител, произведен в съответствие с чл.22и чл.24. Цената на изкупуване на един килограм пчелен мед, не може да бъде по-малка от един процент от определената действаща минимална работна заплата за страната.
ДА ЖИВЕЕ ВМРО. :win:Сега производство му е майката. Минимална изкупна цена - 5.60 лв.:yahoo:
пп. Изкупуващите фирми обаче няма да работят, защото ще са умрели от смях.:laughing:
Яяяя, гледайте само : Няма шест -пет, няма КЕСП- мес, има ДИРЕКЦИЯ по пчеларство.:bigsmile:
Чл. 5. (1) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 8 от 2011 г., в сила от 25.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 58 от 2017 г., в сила от 18.07.2017 г.) При провеждане на държавната политика в областта на пчеларството министърът на земеделието, храните и горите се подпомага от .:1. специализирана дирекция по пчеларство в Министерството на земеделието, храните и горите;
Атанасов ти като по знаещ законодателството.Искам да те питам нещо
Щом пчелите са животни могат ли да ме задължат да унищожавам умряла майка в екерсаж?:bigsmile:Или да я погребваме по стария пчеларски обичай с пущане в кошера?:bigsmile:
Еее, ще има и тъжни физиономии, но както е казано--пълно щастие -няма.:bigsmile:
Чл. 11. (1) (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2011 г., в сила от 09.04.2011 г.) Пчелните семейства могат да се настаняват върху земеделски земи, горски територии, собственост на държавата, общините, физически и юридически лица, както и в урегулирани поземлени имоти.(2) За устройване на постоянни пчелини с над 10 пчелни семейства държавата или общините могат да учредяват право на ползване.(3) Правото на ползване се прекратява:1. в случай че лицето, в полза на което е учредено, преустанови отглеждането на пчелните семейства;2. със смъртта на лицето, съответно прекратяването на юридическото лице, в полза на което е учредено; в този случай правото на ползване се учредява в полза на наследниците, съответно правоприемниците, които продължават отглеждането на пчелните семейства, или на лицето, придобило собствеността върху тях.(4) (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2011 г., в сила от 09.04.2011 г.) Когато общината продава земи - частна общинска собственост, които са ползвани за пчелини над 20 години и върху които и в момента се отглеждат над 10 пчелни семейства, собственикът на пчелина има право да закупи при равни други условия ползваните от него земеделски земи или горски територии в размер не по-малко от 3 декара - за ниви, 2 декара - за ливади, и 1 декар - за овощни градини и гори.(5) Допустимост на концентрация на пчелни семейства в едно землище:1.Общият брой на пчелните семейства разположени в постоянни пчелини на територията на землището на едно кметство, ненадвишава повече от единброй на всеки един хектар площ от общата площ на землището;2. Общият брой на пчелните семейства на подвижно пчеларство,разположени във временни пчелини, ненадвишава пет броя на всеки хектар площ от общата площ на землището през периодите от време с обилен цъфтеж и нектароотделяне на разстителността в землището и при условията на чл.13, ал.2.3. Пчелин с пчелни семейства до осем броя или с до 1000 лв. икономически размер на стопанството в стандартен производствен обем, разположени на собствен парцел в съответствие с изискванията на чл.15, не се администрират;
4. Минимална препоръчителна концентрация на пчелни семейства на територията на землището на едно кметство, с целподсигуряване на опрашване за поддържане на биологичното разнообразие и качеството на екосистемите, не трябва да е по-малко от едно пчелно семейство на всеки пет хектара площ от общата площ на землището.
ЛОШОооо. Е тука издиша работата. Шестдесетте еврака- -бегаха.:(crying;
Чл. 17. (1) За опрашванеОпрашването е екосистемна услуга, с която се повишава качеството на плода на ентомофилните култури и дивите растения и допринася за увеличаване на добивите на земеделските насаждения на земеделски култури земеделският производител заплаща на съответния пчелар услугата по договаряне.(2) Екосистемната услуга опрашване е възмездна услуга и се доказва с двустранен договор между земеделски стопанин собственикна регистрирани пчелни семейства, практикуващ подвижно пчеларство и възложител. Възложителят може да бъде собственик или арендатор на земеделски земи, пасища и горски територии. (3) Осигуряването на естествено опрашване е безвъзмездно, в случайте когато се извършва от пчелни семейства разположени целогодишно в постоян пчелин.(4) Възложителят на екосистемна услуга опрашване се задължава да осигурисобствени достъпни площи за разполагане и обслужване на пчелните семейства, задължава се да ги предпазва от чуждо посегателство, отравяния и кражби, задължава се да заплати договореното в пълен размер до деня на преди изнясянето на пчелите семейства от площите му.(5) Цената на екосистемната услуга опрашване, за период от 20 календарни дни, не може да бъде по-малка от5% от минималната работна заплата за страната за всяко едно пчелно семейство.
Какво се чудиш, ходи на конфедеративните събрания. Даже помолих тук да се публикува туй-онуй от отчетно-изборното събрание този месец, ама няма нищо още. Ти къде го четеш това - някой ти даде разпечатания текст или вече е публикувано някъде творчеството на Евден?
" Цената на екосистемната услуга опрашване, за период от 20 календарни дни, не може да бъде по-малка от5% от минималната работна заплата за страната за всяко едно пчелно семейство."
Чакам да видя при това положение производителите на сирене какъв процент от МРЗ ще поискат за кило сирене. Или овчарите колко ще искат минимално по закон да им се плаща за пашуване на една овца? Брей, това писането на проектозакони лесна работа било. Навремето Партията ги пишеше и им туряше цените.
Но не може да се отрече, че е вложен труд за това писане. Евалла му на Евден Николов за ентусиазма и положените усилия. Също така има рационални и полезни неща в написаното. Ама да го беше прегледал някой от професионалните автори на законодателство, щеше да е по-добре. Че има и откровени щуротии в текста.
Новините, че за пореден път има спорове около кой да кара влака, не ме подминаха и мен. Ето и моите два цента:
Докато главния мотив е - "СТАНИ ЗА ДА СЕДНА" - аз съм ПРОТИВ. Против трябва да бъдете и вие.
Кой е достоен да кара влака?
- Човек, който има твърди убеждения, мечта за утопия и план как да го постигне.
Умението да комуникираш с ХОРА и умението да убеждаваш са също редки, но пък първостепенни способности - Това прави цялата разлика между един успешен бизнес, несбъднатите мечти и платената любов.
Представете си изпълнителен директор/президент на компания. Или добър адвокат
Имам и няколко забележки към НАЧИНЪТ, по който се отправят пчеларските искания:
- "Дайте ни, защото искаме". Просякът винаги получава толкова и това, което му бъде дадено. И ПАК си остава просяк.
- "Дайте ни, защото сте ни длъжни". Сигурен съм, че някои мъже прилагат тази тактика върху жените си. Дали работи?
Единствената РАМКА, която по мое мнение, върши работа е:
"ВЗЕМИ, защото ще спечелиш".
НО пък единствено "Проблем + болка = пари"
Всеки вид диалог има две страни - силна и подчинена. Този, който дава повече е от страната на силата. А не е ли това винаги обект на субективна преценка? Ако да - ето пак опираме че са нужни хора, които знаят какво правят.
И вместо да се изпращат пчелари, които да "съветват" министерството, които от собствен джоб да се борят за справедливостта и благоденствието на всички, не е ли по-добре повечето от тези представители да бъдат юристи? Все пак само този, който си плаща е в правото си да изисква.
И понеже всеки от нас има собствено мнение, какво да се иска от министерството, ето и моето:
Трябва да има САМО ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ - устойчива и висока доходност от пчеларството. И нищо друго.... Няма място за половинчати мерки.
А пък ако се раздроби на по-малки стъпки, те биха могли да бъдат:
-повишаване на средните добиви от семейство...
-намаляване на труда по обслужването на единица пчелно семейство (механизация, примерно)...
-повишаване на имиджа на българския мед.....
В Австралия също се произвежда мед от манука, но само Нова Зеландия го продава скъпо.
....
Всеки иска по-висок стандарт на живот, ама тая страна има нужда от повече износ. За да може това да се случи. Колкото по-малко паразити има, по-добре..... Хайде да ги намалим.
Докато има много АЛЧНОСТ и ЕГОИЗЪМ това което предлагаш няма как да стане.Това е мое мнение,а аз съм един прост тракторист така че може и да греша.
Само че за да постигнем тази крайна цел трябва да извървим много път и то крачка по крачка. Няма как да заявим тази наша цел и та да се случи с магическа пръчка. Нужни са подходящите хора да положат, нужните усилия, насочени в правилна посока.
Не е вярно. Светлото бъдеще е вече тук.:bigsmile:
http://bnr.bg/horizont/post/10106865...hIhlKuPQ_oUHSI
Помните ли фотоволтаиците и преференциалната фиксирана цена, която получиха от държавата навремето? Е, отчете се за грешка, но сключените договори за 20 години останаха и сега ги плащаме през цената на тока. И горското бяха длъжни да учредяват право на ползване за пчелини в горски територии, но и това го промениха - вече не са длъжни, само пише, че може. Ако се приемат подобни клаузи за фиксирани цени в закона за пчеларството, ще е пак от ден до пладне. Докато се установи, че изведнъж сме се сдобили с милиони кошери, чакащи за субсидии. А като как ще задължите фирмите по изкупуване на мед да го купуват на минимално определена цена, това изобщо не ми е ясно. Явно, следващия рев ще е да го изкупува задължително държавата с парите на данъкоплатците. А шкембе войводите откога разбират от пчеларство, не е ясно.
На мен не ми е ясно как ти и някои други разбират от пчеларство, а същевременно сте в час със законите, програмите и т.н. Айде, лидерите са ясни... Ама Вия е.хте мамата на пчеларството. Искате нещо немислимо - да се окрупни сектора. Ехоо, няма да се случи - всеки нормален производител си е намерил нишата в пазара и тя (ако е коректен), единствено може да расте. Нъл сте много у час с Еуропата? Оти не продавате там? За пари всеки мое да реве. Аз не рева - намерил съм начина, и хич не ми дреме за това "кой кум, кой сват", ама се нервя от ситуацията, че и аз, и баща ми сме патили навремето. (лека му) Организации, дружества? Честито!!! Скоро ще ви пратя инфо относно дружествата и тЯхната дейност...... Обикновения пчелар, Член и т.н. си няма идея за какво е употребен.
Като заключение: Не ръсете мозъци как ще се оправи пчеларството! Със сигурност няма да се оправи от вече посочените лица. Живи и здрави!
Напротив - една година може да е пагубна за средностатистическия пчелар (говорим за дребния такъв, със 100тина семейства), и по-малко. Главите ни са за мислене както казваш, не само да тежат. Не са и за безсмислено биене в стената. Но, тук вече ставаме конкуренти (да не кажа врагове), щото видиш ли, единият взима някакви пари от нам къде-си, с цялата си простотия и измекярство като бий фарм, еко, био и майкопроизводство и е фактор, или капацитет в бранша, а въпросния "малък", на когото цялата продукция е в пъти по-добра, е поставен в поза "партер". Та, почваме да изкупуваме продукция помежду-си??? Да спомена и дружествата: Същата картинка - председателите и близките им преебават членската маса с поне 0,20лв/кг. при уговорена продажба. И това е за "сол-ташаците", другите лапат мухи и чакат. Лошото е, че го виждат и коментират, а все така си стоят като овци на заколение в съответните дружества, биват използвани, като циганин по избори, и се надяват на светло бъдеще....
п.п. Бах маа му, май направих цялостен анализ на сектора... :)
п.п.с. За който може, или иска да чете.
Колега, явно много ви е писнало и ползвате доста неприятен изказ. Познавам председателя на вашето дружество което е единственото в област Ямбол. Сме я да твърдя че е един от най-еродираните председатели на дружества в БГ. Проблемите са адски много и ако вляза във вашата диалектика бих казал че сме в лайната от всякъде. Няма начин да излезем от тази ситуация бързо и лесно. Обвиненията за кражба при обща продажба на меда няма да коментирам, само ще кажа, че никога ама абсолютно никога няма да се заема с такава като председател на дружество.
В отговор на статията за ВМРО и техните предложения за промяна в ЗП. Влязъл съм в контакт с предлагащите текстовете, разговаряме, има някаква чуваемост по всичко освен по това, че закон не трябва да се променя с "написани на коляно" текстове. Искам широка дискусия с колкото може повече от сектора. Искам да покажем проблемите и да се солидаризираме около решенията. За сега не се получава много добре. Ще видим на татък.
Ами, ерО(У)дирайте се малко повече, та да се уточнят проблемите в това пусто пчеларство! Когато това стане, обещавам да бъда най-ревностния ви почитател, съмишленик, или член... Засега си оставам комшия на Слънчо, но в страната на л.йната.. Дано бъда разбран правилно от повече хора!
Живи и здрави!
Вървят сериозни сбирки с цел агитация за консолидиране на сектора. Това добре, но темите които се разискват и аргументите които се изтъкват, нещо куцат. Поредната изцепка на един от старите кримки е: Ако не се сдружите, на мен ми е лесно, аз отивам в Министерството и каквото кажа, това ще стане.
А сега де!
Просто е всичко само слебците не могат да го видят.Всичко се върти през 10 години.:bigsmile:Не случайно някой от ВМРО пише закон за пчеларството. Пра дядо ми Иван не е бил глупав като си е вземал земя и то за без пари.Днес с колегата дето му изправих шланга загатнах ме.Какво по лесно от това да вземеш общинска земя под наем за 10 години за пчелин и после да я купиш дет са вика за без пари.Абе лувят последния рояк някой и то без ограда.:bigsmile:
Лесно е.Арендатор,но работещ за ВМРО.:bigsmile:Като не ти изнася вадиш колите в чужбина.;)Това за 60 евра ще стане ,но не и сега.Първо ще трябва да се ликвидира средното пчеларство,а за това се работи с пълна сила.:bigsmile:Ще ти задам един въпрос-Ти би ли си продал меда на 2,80лв/кг ако имаш сключен договор за 60 евра на кошер?:bigsmile::bigsmile::bigsmile:Мисл ,че няма ти пука какъв си като имаш такъв договор.:bigsmile:
Ха-ха, няма, защото, колкото и да ми е жал, ще се наложи да се откажа от наследствения занаят, благодарение на нароилите се тарикати, ама кво да правиш, още вярвам в дядо Мраз. Друго е по-жалко, че възпитавам децата си да бъдат честни, толерантни и т.н., а сега осъзнавам, че и те като мен след време ще вярват, само че в Дядо Коледа.
А после се чудим защо нещата в България вървели все наопаки, еми е за това, от тарикатлъци.
Не ми отговори за цената?:bigsmile:После прочети поста на Дони и помисли имали смисъл да го пише като любимата ми тема е заключена?:bigsmile:КараГрупа е прав,но какво да направи утре гледай са му отнели лиценза,че много знай по форумите.:bigsmile:Може и да са му звъннали знаеш как става.;):bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Друмев, аз не вярвам в утопични неща, аз вярвам в реални неща, поради това ти отговорих по мой си начин. Та пари за опрашване няма да има, дори и да има ще са жълти стотинки, които не биха покрили разликата.
На Дони поста го прочетох още когато го написа. Аз съм запознат с неговото мнение по въпроса. И той е от нашата страна, но има поглед за нещата от Нова Зеландия, САЩ и вероятно това му дава по-добрата преценка за ситуацията у нас.
Аз бих казал,че е сложил тъмните очила.;)Много колеги ми телифонират и ми задават въпроса:
Даче,не те ли е изтрах да пишеш тия неща?
Е какво да ме изтрах той оня отгоре гледа.След като спре да гледа и се разболея те да му мислят.:bigsmile:Забравих ли да кажа ,че гледам на боб и женски пъп.:bigsmile:Калински не ти трябва пчелин,знания,знания ти трябват.:bigsmile:Ей,никой не знае що изсъхна ореховата шума.:bigsmile:Според мен още тогава трябваше да има протест.:bigsmile:
Сега е момента някой да напише:
Лъжец,Лъжъц,Лъжец.:bigsmile:Рости ти това знаеше ли го?:bigsmile:
п.п.Кой.Кой,Кой прибра парите от свещите се питам в тоя момент.:bigsmile:
Рости обещах ти нещо но опозицията плаща добре.;):bigsmile:
Рости забелижи как се закриват пчели, но добива е един и същ има много да се учиш секритарю.:bigsmile:Хората пара къртят макар и да ме наричал Ждрумев/да се правят слаби на акъль/.:bigsmile:Ама на иванов ша му опъвам ушаците :bigsmile:От мен да знаеш само да го засека в баничарницата.:bigsmile:
http://bioregister.mzh.government.bg...php?file=27995 Тук вече не се отваря.Защо ли?Или Апитрейт са мушенници или моя приятел Мостафоф.:bigsmile:На протеста го нямаше, но то е ясно вече като бял ден защо е било така.Имал е важни дела.:bigsmile:Рости с това погребение отказваш БИО-то бре човек, а то ни е надеждата.:bigsmile:Муфтафов мой и мен да съди, но фактите говорят какъв е.:bigsmile:Такива са много от вождовете и трябва първо тях да изчистите после ще ви подкрепим всички.От мен да знаеш.:bigsmile:
Ей, момчеце. Има нещо важно в мислите ти. Имаш топки, но с тия шльокавици няма нищо да докажеш и само излишно ще ти висят на врата. Седни, напиши един смислен пост, провери го от към грешки от всякакъв род, обоснови се и дай материала тук за да го видим, да помислим, ако наистина е важен. Защото в момента с този картеч от безсмислени думи, изречения и цели постове дразниш само хората. Когато представяш някаква теза в единия форум, а след това я подхващаш и в другия имай предвид, че не всички обикалят и в двата и трябва да я захванеш отначало, а не от средата. Имай предвид и това, че не умират от удоволствие само и само твоите постове да четат. Влез нормално в час за да не напуснеш ненормално училището. Погледни ми аватара. Възползвай се докато галя с перата/ крилата, че накрая ще използвам меча.;)
Много ме кефят конспиративните ви теории. Опитвам се да се смея вместо да се ядосвам. Като знам как е тръгнало предложението за промяната в закона, като знам и как продължава да се движи, като знам ние какво сме свършили и какви са ни намеренията тези теории са повече от смешни. Но ви разбирам, няма какво да се прави цяла зима, дълга, студена, скучна зима.:laughing:
П.п. Повтарям, че освен да се забавлявате, можете да използвате присъствието ми тук за да направите някакви свестни предложения и аз евентуално да ги предвижа за обсъждане.
П.п. И аз не разбирам що за чудо е това "био пчелна майка" и Друмев, Искрен беше на протеста, а Кръстев ще е на лекция в четвъртък в Стара Загора. Желаещите да заповядат.
Може би да се направи тема специално за обсъждане на промени в закона. А може и да има такава, ама да не се сещам за нея в момента. Все едно, изказал съм вече /пост 733/ мнение, че минимална изкупна цена няма как да се организира. Реализирането на практика на такава разпоредба как си го представят създателите на този текст, ми е интересно да го чуя. Такова нещо рано или късно ще опре до субсидирана с пари от бюджета цена на меда. Останалите данъкоплатци дали ще са съгласни? По тази логика, както вече съм писал, субсидии ще поискат и производителите на долни гащи. Как ще им откажете? Субсидия за опрашване е добре, но няма как да се дава урбулешката на калпак /брой кошери/. Трябва да има някакъв логичен критерий, иначе /пак в пост 733/ ще се сдобием с кошери във всеки селски двор, чакащи за субсидия. Не е като да не сме го гледали този филм. Преди няколко години пуснаха субсидия за тикви и по документи се засяха огромно количество. Естествено, веднага го премахнаха и се отчете за грешка. Само не знам какво стана с произведените тикви, няма толкова складове да ги съберат.:icon_smile:
Агро, мненията ни съвпадат и по двата въпроса. Обаче аз казах да използвате ситуацията да давате предложения, иначе мненията винаги си ги обсъждаме. Предложенията ги виждам с точен текст, ясна теза,обосновка и последващи коментари.
По-добре да не говорим за тикви, за да не засегнем някой от първите ни държавници все пак!!!
Дори не смея да си помисля да давам предложения за промяна в закон с точен текст. За такова нещо си трябва съответното юридическо образование и опит в законотворчеството. Опита и в писането на закони, и в пчеларството, и в стругарството, с нищо не може да се замени. Това си е отговорност, веднага засяга и други закони, които се налага да бъдат променени. Мисля, някъде из темите, дадох примера с английската колониална власт в Индия, която въвела награда за глава от кобра и резултата, който получила.
Давай по други теми те със закона "големи" капацитети са се заели вече.
Спрях да пиша , гледам и да не чета . Не вярвам нито на нови нито на стари групи . Никога не е било който застане напред да не дърпа чергата към него си а явно всички сме с различни черги. Справям се сам и ще е така докато не видя смисъл или хора с моите виждания . Ако пък е толкова задължително да си член за разни преимущества ще си направя дружество . За табелките да знаете всички , че можеше да отпаднат -темата стои.
Рости гледай да не нагазиш в л....та и ако се опитваш да направиш добро да не излезеш най-черния.
За четенето излъгах -току що го прочетох
Попитали пчелата
"От коя партия сте?"
Отговорила :
"Ние сме медосъбирачки. Партии основават търтеите"!
Можело, ама нанай. Сега е късно-----"Работна група от ВМРО подготви законодателни промени в Закона за пчеларството, които се надява да внесе в НС до края на месеца."
пп. Като знам как приеха стария закон, направо мога да ви честитя -новия. Правен е за благото на пчеларите ( уж ), -май за някои само.:bigsmile:
В момента обсъждането на промените в ЗП върви, но не с пчеларските организации. Това идеално пасва на желанията на хората тук, които не искат да членуват и преди месец бяха против всякакъв вид организирана дейност. Ето сега ви е момента. Свързвайте се с депутата и давайте предложения, отстоявайте тези и т.н. Успех.
Групите и организациите са слаби и никой не гледа сериозно на тях . В това е проблема а не в отделните еденици .
Вярно е че повечето са слаби, но причината е комплексна. На първо място са виновни ръководителите (председателите). Те трябва да свършат много работа за да е атрактивно членството за повече хора. Все пак от членство в организация рядко има пряка финансова изгода, а това се търси най-много от потенциалните членове. На второ място са виновни потенциалните членове. Няма да описвам защо, за да не засягам повечето от вас и пак да ми "ядете краката" една седмица. Все пак това е свободно решение и акта му трябва да е двустранен. Само ще кажа, че дружествата това сте ВИЕ, председатели се сменят.
Казах точно, че върви извън организациите и го повтарям. Журналистите пишат разни глупости, но организациите са за сега в страни по тяхна воля. МЗХГ ще не са ни поканили да им пробваме столове. След като се случи ще отворя нова тема че заглавието на тази е много демоде вече и там ще можете да ме тормозите.
http://bnr.bg/vidin/post/101072006/p...LKzCXqOHITq5P4
Вижте това в потвърждение дали работят с организациите.
Те, старите копои са решили нещо, намерили са пътечката, за да си прокарат желанията, без мнението на организациите, а ние за чий х.й да се свързваме с никому непознатия депутат. И какво да му кажем, след като сме в невидение какво се случва, а само гадаем, пък на теб ти е смешно казваш.
Както и Чанко по-горе каза, нали ти ще си моста за информираност. Трябва ли да членуваме във всички групи на фейса, че и в организации, за да сме информирани. Пуска се тук-там нещо с недомлъвки и ние почваме като ония от Евроком да предсказваме бъдещето на пчеларството.
"Крушката си има опашка... в последните дни има спекулация, че пчеларите задължително трябва да си сложат "жълти табелки". Това е задължение единствено на пчеларите, които участват по мерките за биологично земеделие- при останалите си остава старият режим на регистрация.
Рости,тук имам един въпрос:
Ако не съм регистриран БИО производител и кандидатствам по млад фермер или 6,3 могат ли да ме задължат да сложа жълта табелка?
Ако е не сте видели проекта за промяна Чанко да го качи от фейса. Иначе другото ви го казах по тази тема. И ако имате предложения депутата до колкото разбрах е отворен към тях.Ако не успеете да го качите от фейса пишете аз ще опитам да направя нещо. Аз не мога за сега защото го чета в затворена група.
Валери Цеков Пчелата е единственото животно от което добиваме готов продукт , а не суровина и това трябваше да се запише и в закона, че Пчелен Мед е готов за консумация продукт , и да се спрат спекулациите , че трябва първо да се преработи някъде и после да се продава на пазара ! Сами си вкарваме посредник !
Като гледам доста се насели темата, явно всички проявяват желание да се запознаят. Рости изказа своите оправдания, но има други, които явно и те могат да ни "светнат", ама само сеир гледат, а после сме били мрънкалници. За да не съм погрешно разбран, тук не визирам Атанасов!
Това е проекта. Евден работи по него. Няма стари кримки и т.н.
За жълтите табелки. Има си наредба и тя не е променяна. https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2136472087 четеш и разбираш кой трябва и кой не да слага жълтинки по капаците.
Че меда е продукт, а не суровина, към депутата за сега или чакаш. Ако ми поискат мнението ще го включа. Вярно е и е важно.
Докато си сипвах още една от на Професора и ми дойде една странна мисъл у главата.ВМРО са на власт сега,но ако не са близките 10 години какво правим?Може да е за нашето добро,но и може и да е бомба със закъснител?
Какво мога повече да кажа от това, което се изписа по него. За мен единственото нещо, направило ми впечатление е цената на меда, но... според мен няма как да стане, въпреки че имам желание. Друго съществено не прочетох, след като го прехвърлих на две-три. То и така е написан, та не можеш да разбереш къде са новите, къде старите текстове, а може и шарж да е било. Знам ли вече, кое, какво е.
Човека /Евден/ беше съвсем сериозен, като го представяше, четейки старите текстове и след това предложенията за промяна. Това, че не е публикувано по този начин, не е проблем. Сегашният вариант на закона е наличен, който иска, може да си го свали от мрежата и да сравнява. Не че ще има полза, но за обща култура.