Германците, най- малко от всички, трябва да вдигат врява. Защото техния срам, почти довел до изтребление, цял народ- не може да бъде измит от лицата им и за 1000 години. Лицемери мръсни! Преди търпяхме Хитлер, сега Меркел!
Преглед за печат
Германците, най- малко от всички, трябва да вдигат врява. Защото техния срам, почти довел до изтребление, цял народ- не може да бъде измит от лицата им и за 1000 години. Лицемери мръсни! Преди търпяхме Хитлер, сега Меркел!
Пиши, пиши, Има много заблудени- белким им светне нещо. На някои и след още толкова години няма да им е ясно. Да не се обиждат тук присъстващите, но на Българина акъла му ,колкото на врабче. СДС -давай ставаме, като германците. Да, ама не--я да се върнем с БСП. Оппа--греда. Ко прайм, ами има тука един цар, той ще ни оправи. Фал- и той не стана. Ее, най-сигурно да опитаме с БСП и царя. Лоши са --тука има един пич, той ще е бащицата. Та до днес. Всичко това се случва с избори--е кой му е виновен на въртоглавия българин.
Спомена се скоро за управление на масите, плюс промитите мозъци, това ни е хала.
пп. Пропуснах Костов, защото знам, че не го харесвате, а не го харесвате, защото така ви е внушено.
Не им пука, защото знаят с какви хора си имат работа. Да спирам, че ще има много обидени.
ch. atanasov Как ма сети ей, дали бил такъв или не бил. Не моа бе човек , кат го видя, еле кат го подуша, отвътре ми идва , няма как да го опиша. В казармата съвсем изперках, в ротата от 40 , 38 бяха ,грозен плод на първи братовчеди , немит , неграмотен, нагъл, мързелив , крадлив аааа.. нема такваз смрад, смес между формалдехид, мокър пес и мокри кубинки, нееее.... НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ! Сеа само, нещо таквоз, да мине покрай мен и на 20 метра, и парфумиран го подушвам. Тююю, чак ми са догади, баси майката! Как да кажа , че е арен бе човек, не съм фашист, просто не понасям, таквиз хора! Сигур, нещо съм са повредил, ша ида да совна една бърза, да си оправя вкуса в главата !
Щом кучетата ги лаят , аз какво да кажа ?
Не бих го казал Атанасов .
Освен с това - https://www.youtube.com/watch?v=Ol_hc33UvA0
Властта зависи от манипулациите на богатите хора. Господството, налагано над т.н елит, е основано върху доверие и преданост. И върху взаимния страх от това да бъдат изложени на светло!
Кофти развръзка. Пак сме под прожекторите, № 1.
http://www.novini.bg/news/396536-аре...йков.html
Много ме дразни когато медиите изопачават новините! Този го представят за българен, но си е жив мангал. Преди 3-4 дни говореха по темата, като след това, веднага пуснаха репортаж как някакви хлапета ритали друго хлапе от цигански произход. Ей 15 пъти наблегнаха на произхода му и върху това как българи биели цигани, а когато мангалите ни излагат по света една телевизия не се изправи да каже че на тоя само паспорта му е български.
Здравейте,
Така е, но нали се борят за рейтинг! Много ме дразни като кажат, "за което ние първи Ви съобщихме". Какво значение има, важен е факта! Ама кой е по-по-най! Много внимание се отделя на отрицателното, не ми се вярва все пак положителните новини да ги няма!
Поздрави, Г. Георгиев
Ами да видим , чии са медиите, и ще си отговорим на въпросите веднага!;) Кой има интерес , народа да бъде подлаган на стрес, ежедневно. С каква цел го прави!?
Ето това, са едни прости въпроси, за сложни отговори.
Имаше един лаф
"Бой, ебан, глад и сръбска музика" , комай до там са ни докарали :laughing:
Нали знаете първото правило, което се набива в главата на всеки един журналист?
Не е новина, ако куче ухапе човек. Новина е, ако човек ухапе куче. :)
Та във връзка с това искам да ви кажа, че всичко, което слушаме по новинарските канали, СИЛНО ИЗОПАЧАВА РЕАЛНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. Всички медии ПОДБИРАТ новините, които да ни ги покажат, като търсят предимно СЕНЗАЦИЯТА.
Това е и причината ежедневните трагедии например от катастрофи по пътищата да не са новина, въпреки че годишно загиват по 1000 човека, а 7-те загинали в Хитрино да са СУПЕРНОВИНА.
Колкото до мангалите - не е новина, че те ежедневно крадят от българите. Новина ще е, ако българин откраден от мангал. И международното обществено мнение като прочете тази новина, ще реши, че българите са големи крадци.
И конкретно по този случай - не е новина, че германците през втората световна война избиха милиони невинни, но е новина, че българин е ритнал германка. Забележете и реакцията на медиите - защо обявяват народноста на извършителя, а не например неговото вероизповедание или възраст или полова ориентация например? От 1000-дата параметъра на извършителя те подбират именно това, че е Българин. Това не е ли насаждане на омраза между отделните нации?
Матеев е тва, е новина!
http://nova.bg/news/view/2016/03/25/...D%D0%B8%D0%B5/
За тези дет са забравили, кой ни ограби, и ни срина икономически през 1919. Моите роднини са били, насила изгонени от Беломорска тракия, и цалото им имущесво е било заграбено, земи, имоти.... Много лесно, забравихте историята и се кланяте на френски , английски и руски престъпници с надеждата някой да ви оправи. Е оправят ни, както те си знаят! Отзад!
Кога, ще ни върнат заграбеното ???
https://fakti.bg/world/212352-27-noe...iskiat-dogovor
http://www.dunavmost.bg/Images/728_4...c56a3eeb3c.jpghttps://alterinformation.files.wordp...pg?w=514&h=336
Подобни карти рисуват всичките ни съседни държави. Като малки са ги учили на тях, както и нас. За добро или за лошо, териториите са си сменяли собствеността и населението, някои от тях многократно. Тръгнем ли по този път, ще срещнем същата страст и убеденост у противната страна. Най-много да се избиваме взаимно, защото никоя от страните няма да отстъпи. Да се надяваме продължаващата глобализация да размие проблемите в по-далечно бъдеще.
Тренда на глобализацията май се обърна! Европа винаги е била съставена от национални държави, със свои етноси, езици и култури. Проекта СЕЩ в Европа е невъзможен!!!
Нямам в предвид съседните нам държави а конкретно Франция Англия и Русия. От тях, аз искам възмездие. Също така искам, да се помни от младите , кога идат да работят в чужбина, ЧЕ КОГАТО ГИ ТУПАТ ПО ГЪРБА ДА СЕ ОГЛЕЖДАТ, ЩОТ ТОВА НЕ Е ЖЕСТ НА ПОХВАЛА!
2019 договора изтича! Ний пари сме давали, земи, добитък и какво ли не ! Аз искам да ми се опрости настоящия дълг , реципрочен към взетото , което се знае и е надлежо документирано през 1919!
Нека тука да пишем за гадните западняци и лошите китайци, с техните некачествени стоки.
Малко статистика:
първият ми телевизор бе -Велико търново-84. Взех го с връзки за 920лв. Заплата -220лв.
последният е-LG -китайски цена-500лв. заплата--около-1000лв.
Първата ми перална машина беше Тамат -купена с връзки за 680лв. Заплата -200лв.
Последната перална е Краун -цена 420лв. заплата ----около 1000лв.
пп. ясно е кога са се случвали нещата -преди 89г. и след нея.
хайде дайте коментари.
Давайте и за сиренето.:bigsmile:
Сравненията хем са, хем не са коректни. Това, което се добавя сега в общата картина са напр. парите за здраве, образование и други услуги, без които не може /напр. интернет, кабелна телевизия, компютри и мобилни телефони/. Колата също вече е жизнена необходимост, на времето се ползваше само за ходене на село веднъж седмично. На почивка ходехме на бунгало и си носехме щайгите с чушки и домати от село и напазаруваните предварително от магазина продукти. Сега първо питаме има ли климатик в хотелската стая. Така че нещата са и сравними и несравними, просто стандарта ни и претенциите ни са различни. Ходете на палатка на почивка, ходете пеш на работа, имайте къща на село и гледайте там домати и прасета, откажете се от мобилен телефон, интернет и кабелна телевизия и т.н., и т.н. Така че, Емо, 700 лв заплата при сегашните ни нужди в София са едно нищо, а в далечната провинция са мечтата на повечето хора /колкото са останали/.
Хората са бедни .3 дена преди нова година на паркинга на кауфланд игла да хвърлиш няма къде да падне
Ами защо си още на нафта да те питам аз? На мен толкова ми излиза тока за зимните месеци на апартамент 140кв.м. с всичките домакински техники, осветление, компютри и каквото още се сетиш. Само готварските котлони са на газ. Една бутилка за 2-3 месеца. Отопление с 4 климатика (две мулти сплит системи). А доколкото знам Симеоново е газифицирано.
Според мен нафтата му е за колата.:bigsmile:
Както съм писал : човек се учи докато е жив. Днес съм направо втрещен :( -ето.
мнение: -"Така както Русия е грабила България, никой не го е правил. И продължава да го прави."...
отговор: - " Да много ни ограби ма направо фалирахме. Забравихте ли субсидиите от СССР? 400 милиона долара годишно за земеделие? 2 милиарда годишно за бюджета. Реекспорта на петрола или и това е грабеж за българия? Продажбата на оръжие без платен патент за производство? " ....
Моля ,дайте линк където да прочета за твърдението в отговора. Такова чудо не съм и чувал blush; - моля помагайте, не ме оставяйте да умра в неведение.:(
пп.Ориджинал---пушалка. Не задавам въпроса там, защото не ми се спори с радио -ехото на Москва.:bigsmile:
Търси отговора в класиците ни ...
http://www.extremecentrepoint.com/archives/335
Искаш почти невъзмпжното. Мога малко да помогна да не се гътнеш съвсем незнаещ. Голяма част от тези отношения и субсидирания на брадска държава крепяща устоите на соцкомунизма на балканите няма да видят бял свят. Известно време работих с един много свестен мъж(лека му пръст). Човека е минал през различни отрасли на икономиката и е стигнал до министерски съвет, планиране на селското стопанство в НРБ, по спомен 1980-1984г. Такива неща научих от него за функционирането на икономиката ни през онези години(субсидий на земеделие и тежка индустрия, доставки на суровини, осигуряване на пазари първо и второ направление и преговори за тях, отношения със СССР, лични отношения на Живков и Брежнев, разговори на които е бил свидетел и т.н.), че се почувствах.... като теб. Няма как да излезе всичко това в Телеграф или Уикенд. За цифри няма да говоря, защото не си ги спомням, но безплатен обяд няма. Влияние и власт се купуват и подържат с пари или адекватни ”търговски отношения”.
п.п. За да не кажеш, че съм ехото на ехото, няма нищо добро в тази история. Няма цена за живота на всички онези поколения, живяли в заблуда с умишлено промити мозъци, всичките им ограничения, културни и икономически, ”свобода на словото” и т.н. Жалкото е че, днешните поколения са в неведение, а някои удобно забравят. И сега ако задрънкам политиците... неееее!!! Набихме си НЕУТРАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ. Само дето вицето е от старите парцали... Сигурно в тази държав сме дървояди. Скачаме от греда на... по-дебела и то стара, за която се знае че е гнилоч.
Аве според теб, голяма тайна -голямо чудо. Що ли, на всичките приказки, как ни подарявали, как ни давали, като на братя. Понеже почна кой -какво казал та и аз да кажа, какво съм чул. Цигари БТ- в България -60 стотинки. В СССР -40 копейки. Замразено пиле -българско: тук-3.20лв. там -1.80 р. Въпрос : на колко сме ги изнасяли.
http://www.marica.bg/%D1%80%D1%83%D1...F-news120.html
Пак да питам : при давани 2 милиарда и 400 милиона долара годишно, защо след 1989г ни дължаха 400 милиона. От какво е това задължение , което 20г не плащаха. Малък брат-голям брат, бизнес : кон за кокошка. Ето враговете какво пишат. Истина или не, всеки си решава.
http://www.168chasa.bg/Article/4146877
Написах ”безплатен обяд няма”. Дано повече хора си направят труда да прочетат линковете. Бях ги постнал и в друг форум, но те се изроиха напоследък...:bigsmile:
Красавец отвсякъде. Можете да му се радвате на воля. Ама може и да се замислите.
http://desebg.com/2011-01-06-11-45-3...06-19-14-37-53
Всичко има, всичко е записано, но човек трябва да си отвори очите, да прочете и да помисли.
http://www.thetransitionthatneverhap...an-English.pdf
Да ви заинтересувам----откъс :
В съвременна България има голям брой както млади, така и възрастни хора, които
сякаш не познават или не си спомнят за недотам далечното историческо и политическо
минало на страната си. Някои просто предпочитат да не мислят за това заради отно-
сителната лекота на това да останеш апатичен. Именно тези хора са толкова лесно
манипулирани днес.
Левите и тези, които по принцип се противопоставят на европейското развитие и
включването на България в ЕС, осигуряват постоянен огън от антиевропейски настроения
чрез публикации в онлайн медии, форуми, блогове и информационни сайтове в опит да се
разпространи, смути и изкриви вече обърканото и деформирано обществено мнение.
Много проблеми изглежда произтичат от факта, че българите са склонни да об-
виняват другите за собствените си нещастия. Голяма част от обществото смята, че
външните сили са „враждебни“ към страната. Някои отиват толкова далеч, че вярват в
„универсална конспирация“ срещу един иначе „работлив и умен“ народ. Това е документален
разказ за началото на преходния период от комунизъм към демокрация в България и пред-
ставя част от хората, които са започнали промените.
Нека се върнем към осемдесетте години - предпочитан период от съвременните
пропагандатори и хората, желаещи да си спомнят за „славните“ дни на социализма.
В края на 80-те години икономиката на социалистическа България е напълно фалира-
ла. За всички, дори за комунистическите лидери по онова време, е ясно, че икономиката не
може да върви напред със същите ресурси и методи на управление. Така управляващата
комунистическа партия започва да прави радикални промени в модела. Същевременно в
обществото започва да нараства социалното напрежение - нещо, което дотогава - през
годините на зрелия социализъм, е считано за невъзможно
Зададох си един интересен въпрос: Да работиш за разузнаването на страната си престъпление спрямо тази страна ли е?Цитат:
http://desebg.com/2011-01-06-11-45-3...06-19-14-37-53
Проф. Иван Ангелов, икономически съветник на бившия премиер Жан Виденов (БСП) се оказа секретен сътрудник под псевдонима „АНТОН”, работил за Първо главно управление на ДС (ПГУ, разузнаването) близо 20 години.
http://www.thetransitionthatneverhap...archive_02.jpg
Въпрос: какво стиска в ръце бат Ванко.
отговор: книжката с юлската концепция, за новите пазарни механизми 87г.:bigsmile:
пп. напомням- чичо Гугъл, всичко знае.hi;
Държи списъка на нашите хора - да им дава кредити,които няма да връщат.:bigsmile:
Има една книга на Христо Христов - "Тайните фалити на комунизма". Може да се свали от нет-а. Това е едно малко скучно и сухо изложение на база оцелелите архиви за икономиката ни по онова време. Опитайте да я прочетете. Там пише и за официалните милиарди "братски" заеми /имало ги е /, с които е поддържана неконкурентната ни икономика. От същия автор има и други документални изследвания, издадени като книги, последната е в съавторство, нарича се "Корупционната България". Документите говорят повече от неподкрепените с нищо твърдения на този и онзи подкупен политик, икономист, журналист или историк /няма да цитирам имена /. Предстои да се напише най-новата ни история. Не случайно се унищожаваха документи, досиета и архиви. Занапред ще остане само написаното, другото ще се забрави, както са останали неизвестни редица велики безписмени древни империи.
Той и без пищови успя да ни съсипе държавата!
На който му е интересно нека прочете от този материал раздела за плана "Ран-Ът": http://www.ideyazabulgaria.org/obsht...te/4281--1990-
Автора е забележителен, може да му се вярва на 100%.:bigsmile: Освен, ако е забравил кой е поканил Ран в БГ.
Георги Тамбуев е роден на 14 март 1933 година в град Лил, Франция. През 1957 година завършва журналистика. Работи във вестник „Кооперативно село“. През 1971 година става главен редактор на Студията за документални филми „Екран“. От 1973 година работи във вестник „Труд“, а след това в "Работническо дело". Материалите му предизвикват скандали в комунистическата партия. Заради статията „Корупция, облечена във власт“ през 1987 година Тодор Живков нарежда той да бъде уволнен и изключен от БКП. След 10 ноември 1989 година го реабилитират. Избран е за член на Висшия съвет на БСП и депутат от левицата за два мандата.
Ами четох го. Разбрах как една страшна опасност за САЩ в лицето на България е била успешно елиминирана. Да се разори България най-вероятно е била една от най-важните цели на ЦРУ. Сега вече дишат спокойно - няма да им отнемем пазарите или пък да ги завладеем, знае ли човек. Най-много в тая разорена държавица после да се настани основния им противник - Русия, ама това сигурно са го преценили като по-малкото зло.
Изобщо, като ги четете тези писания, замисляте ли се кой и защо би тръгнал да се занимава с нашата мижава икономика, в абсолютен размер сигурно по-малка от тази на среден американски град?
Обяснението е просто като кройка за цвички! Подобна програма е приложена в мащабите на целия СИВ. Зад политиката винаги стоят икономически интереси. В случая - разруши икономиката на една страна и тя се превръща в идеалния пазар за вносни стоки. Икономически независимия човек - с достатъчни за издръжката му доходи, с добро образование, с добро здравеопазване, с възможности за допир с културата е истински свободен човек. Него трудно ще го превърнеш в част от типичното "консуматорско общество". Тези програми имаха различна цел и различен успех в различните страни. Тези с по-голяма територия, по близки до западния манталитет и ценностна система, изградена на базата на католицизма, по-независими суровинно и енергийно от СССР успяха (а и така беше замислено) да съхранят по-голяма част от собствените си икономики и потенциала си като нации. Нас очевидно са ни отписали още на старта.
Няма да се впускам в много примери. Нека всеки си вади сам изводите. Ще дам само два, лесно смилаеми:
Външния дълг на България 89г беше 10 милиарда $. Само миналата година ние взехме дълг от 17 милиарда.
Преди три или 4 години ние се похвалихме, че сме си възстановили жизненото равнище от 89г.
Имаше един термин -"бетонна глава", та как да стане, че да отсее човек истината. Не е чудно, че са ни отписали, чудно е, че са ни записали, та ние бяхме 16-та губерния и продължаваме да сме пета колона на москалите.
Пример първи : Не е важно, колко е дълга, а дали можеш да го изплащаш.
Втори пример : Така е, но след фалит на държавата следва преход и затягане на коланите.
пп.Преди 89г нямаше икономически независим човек, не се криви. Имаше член първи и само държавна собственост.
За жизненото равнище : в София живееха 1 000 000 души , не забравяй останалите 8 000 000 по градове и села.
Аз да ти дам един пример : На 17.01 1990г. си срязох пръст на ръката. В хирургично отделение на окръжна болница, стаите бяха с по шест легла. /сега са с по две плюс санитарен възел /.Тоалетната беше една за целия етаж. Тоалетното гърне беше без капак и на пода имаше локва от урина. Храната беше божествена- домати с ориз. Бил съм и в Пирогов--няма място за сравнение.
Превръща се в бедна държава, в която живеят бедни хора. На такива няма какво да им продадеш, може само да им купуваш труда евтино и да ти създават проблеми. Де ги тез американски стоки, дето са ни ги продавали през годините? Пазар за стоки има в държавите със заможни купувачи. Ние купуваме евтини китайски боклуци и руски енергийни суровини. Ето значи кои са заинтересовани да сме бедни и зависими. Най-лесно се търси оправдание за собствените грешки в действията на други /световната конспирация/. А и партийците никога не са виновни, тях все световния империализъм ги мори. При равни други условия сме най-бедни в Европа. И преди повече от сто години Петко Славейков се е ядосвал на манталитета ни:
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
И какви според теб са целите на плана Ран-Ът?
И какви - резултатите от прилагането му?
Обоснови се с цифри и факти, а не с поезия.
Когато нашите айдуци навремето са решили да крадат /ето целта/, намерили са Ран и Ът да им обосноват кражбата /това пък е резултата/. Ако не бяха Ран и Ът, със сигурност щяха да са някои други, нека ги наречем Джеймс и Смит, важното е било да се демонстрира международен авторитет, не нашенски хайдутлук. Време е да схванем, че се окрадохме ние помежду си, а оправданието на крадците впоследствие беше световна конспирация. Подлия план на ЦРУ за Европа успял само в малка България, навсякъде другаде се провалил - нещо не ми се връзва тая работа. Ето сега ГЕРБ са решили да си играят политически игрички и са си намерили благовиден предлог - резултата от референдума, който май добре ги устройва. Някой ден сигурно ще говорим, че една западна телевизия и един телевизионен водещ са били агентите на международния империализъм, съсипал КМБ /Клета Майка България/. Вместо да си признаем - прости си бяхме и слушахме не най-умните, а най-кресливите.
Валентин Вацев за Христо Иванов: С пари на Сорос не се прави българска политика - http://bgjournal.info/valentin-vatse...rska-politika/
http://dnes.dir.bg/tagp_gallery.php?id=45628&num=12
http://dnes.dir.bg/tagp_gallery.php?id=45628&num=18
http://dnes.dir.bg/tagp_gallery.php?id=45628&num=19
Една малка част от имотите в България. В чужбина са повече, по хубави и по скъпи.
Дали са правени с пари на Сорос?
Дали са правени по плана Ран-Ът?
Ако тези имоти бяха направени в условията на ефективно работеща икономика - нищо лошо.
В следствие на тези имоти няма икономика, а това е лошо.
Ран и Ът били криви, а "червените чичаци" нямат никаква вина. Вярно е, те и проблеми нямат.
http://glasove.com/images/news-main-images/60483.jpeg
Валентин Вацев е роден през 1950 г. във Варна. Завършил е Философско-историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. До 1997 г. е член на Изпълнителното бюро на БСП. Дългогодишен преподавател в АОНСУ. В момента преподава геополитика в ПУ „Паисий Хилендарски” и европеистика в Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив.
пп. бе дайте някой по -млад, необременен .
Прочетох го,
"...поредният привнесен проект за партийно инженерство на Христо Иванов..."
та се замислих - проекта на Волен Сидеров, Яне Янев, НДСВ, да не споменавам по-сериозните играчи, те да не би да са нещо различно? Или ако са от Путин, а не от Сорос, са по-приемливи може би? Ако продължаваме да не мислим с главите си, все ще сме от е..та страна.
Тц,тц,тц... отрочето на КТБ го забравих:
https://fakti.bg/bulgaria/76356-bare...sp-dps-i-gerb-
Внимавайте, пак телевизионер се задава на хоризонта, пита се кой дава парите този път.
И още мераклии за лапачи ще се пръкнат! Как мислите - ако една система за 27 години дава все брак къде е проблема? В тези, които я управляват или в самата система?
Т.е. матриала е лош, както казва ББ, въпреки че в последните години тоя същия лош материал гласува за него!!...по-скоро в нашата държава я няма критична маса от енергични/дейни/активни/млади и т.н. хора, които да искат и да могат да променят ситуацията...повечето избират Терминал2, и малкото качествени хора, които са останали, биват удавяни в посредствената миризлива помия, която е всъщност средното ниво на нацията ни.
Преди малко, пиейки си сутрешното кафе загледах Нова телевизия. Водещите бяха поканили шефовете от БДЖ да коментират положението - огромни закъснения, мръсни вагони, пълни със сняг, липса на отопление. Все неща, които си ги знаем. Разбира се и вечните оправдания - лошо време и липса на пари. Покрай тях обаче се призна една тъжна истина - БДЖ остава без локомотиви и вагони. Нови локомотиви не са закупувани от 40 години! Капитален ремонт на съществуващите локомотиви не е правен от 25 години - само кърпеж! Заводите за локомотиви и вагони са закрити и ако сега някой реши да прави сериозен ремонт те трябва да се карат в чужбина. А пари няма, само дългове.
Изводите оставям на Вас.
"Само" думи...https://www.youtube.com/watch?v=MvKb...2d#t=650.74828
Ами ти, като ги знаеш изводите, защо не ги кажеш на БДЖ-то.Виж как се мъчат толкова години.
"Лошото е, че управителите на дружеството изглежда не мислят как да подобрят ефективността на оперативната дейност на БДЖ-Пътнически превози, а явно се надяват на външно решение на вътрешните проблеми. Напоследък всеки път, когато стане въпрос за подобрение на състоянието на БДЖ, се говори за това как част от парите от планираната концесия на Летище София ще бъдат използвани за оздравяване на дружеството. Нищо обаче не се казва по отношение на подобряването на оперативната ефективност и дългосрочното финансово състояние, което може да се случи само чрез реформи вътре в дружеството, а не чрез постоянно наливане на външен ресурс.
Не трябва да се заблуждаваме, че временното подобрение в нетната печалба на БДЖ, дължащо се основно на преоценки на активи и промени в счетоводната политика, означава и устойчиво подобрение на финансовото състояние в дългосрочен план. Не трябва и постоянно да се разчита на държавно финансиране за оздравяване и погасяване на дълговете на компанията. Държавата, или по-скоро данъкоплатецът, не може да си позволи да налива пари в БДЖ до безкрай. Дружеството трябва да подобри своята оперативна ефективност, а това може да се случи само чрез дълбоки структурни реформи и където е необходимо – съкращения на линии, курсове и персонал. Ако това не може да бъде постигнато, то тогава трябва се мисли за приватизация или ликвидация."
Ето какво е казал Дейвид Хюм /1711-1776/ в есето си "За първоначалните принципи на управлението" /превод на Светослав Малинов, издаден 2014 г/:
"Нищо не изглежда така изненадващо за онези, които гледат философски на човешките дела, както лекотата, с която малцинството управлява мнозинството, и пълната покорност, с която хората се отказват от своите чувства и страсти в полза на тези на управляващите. Когато изследваме по какъв начин се получава това чудо, ние ще открием, че силата е винаги на страната на управляваните и че управляващите нямат в своя подкрепа нищо, освен хорското мнение. Следователно управлението се основава единствено върху мнението и това правило се разпростира както върху най-деспотичните и милитаристични управления, така и върху най-свободните и демократичните."
Тоест, войната се води за "сърцата и умовете на хората", т.е. за оформяне на тяхното мнение. Един пресен пример - тези дни имахме върхово натоварване на енергийната ни система, сравнимо с такова отпреди 20 години и тя издържа, имаше и резерв. Сега очаквам лобито от крадци около АЕЦ "Белене" да скокне отведнъж и да поиска продължаване на строежа /т.е. да продължат да крадат стотици милиони/, обосновавайки се с недостиг на електроенергия, което не е вярно. Но иди го обяснявай това на тези, стояли без ток няколко дни. Те ще приемат най-простото обяснение, нищо, че не е вярно. Първосигналните ни реакции на граждани, отвикнали да мислят /родната ни простотия/, ни води всеки път в лапите на крадците. Потвърждава се максимата, че всеки народ си заслужава управниците.
Че видях “АЕЦ Белене“. Лошо нема да продаваме ток на Гърция и Турция, и да им вземем паричките. Само, че и там са лапачи, определени, “наши“.
Дейвид Хюм е прав. Въпроса ми е в друго: Дава ли добър резултат 300-партината система на управление на България? Не залетяхме ли от една крайност в друга? Не е ли време партиите и партийките да бъдат отделени от държавната хранилка и да се отиде към президентска република, запазвайки предимствата на демокрацията? Няма смисъл да търсим аргументи зад девет царства в десето. Достатъчно е да се върнем към собствената си история от периода 26-34г.
Каква е гаранцията, че ще е по-добре? Нали хората ще сме същите. Ако се променим към по-добро, ще ни се подобри и управлението, каквато и да му е системата. Изгубеният морал на един народ с никаква промяна в управлението не може да се компенсира.
И как да стане промяната, ако запазим порочната система "всеки олигарх с партия", корумпиран политически и управленски елит и все по-изпростяващ електорат, готов да продаде гласа си на всеки, който му предложи мижавите 20лв? Мислиш ли, че такава промяна става с гласуване? Сега разбираш ли приказката за изборите?:ae:
Бе, нема скука в таа държава.:bigsmile:
http://www.novini.bg/news/401359-екс...ръмп.html
Другото общо м-у Тръмп и Радев е, че и двамата имат много въздушни полети/часове...е, единият се е возел, а другият е пилотирал - подробности!
Илиев , прав си !
Единият го возят и ще продължат да го возят от АРАМКО .
За другият ще видим .
TSC1 , да и аз съм за президентска република . При парламентарната всичко се размива .
КОЛЕКТИВНАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ НЕ Е ВИНА .
Ако съм разбрал правилно, Ердоган също е за президентска република, а Путин си я има отдавна.:laughing:
Не си разбрал правилно . Там хавата е друга .
Колкото до Путин , виж и на други места .
За Сирия и ИДИЛ още е мътно, кой, по кого и защо стреля.
Сигурен съм обаче, че като изключим руските олигарси, другите руснаци са "цъфнали и вързали", поради "голямата отговорност" на Путин.
Аааа..., липсата на правосъдие не е колективна безотговорност, а националната ни характеристика. И при спазване на сегашните закони, приети при "колективна безотговорност" ще стане работата, ама пусто връзки и "наши хора" провалят работата, та не се наказват виновните по закона. Не случайно Мойсей е водил евреите след египетското робство 40 години през пустинята, та да умрат и последните, свикнали на робската организация.
За тези, на които клиповете за пчели са омръзнали.:bigsmile:
Докато върви зимата ,някои да научат, други да си припомнят.
https://www.youtube.com/watch?v=W2w_JMKOEw4
Връмугу ....
Аве ти след банята па ли си в любовен период?