Така е. Аз съм един от категорично отказалите се от БГ черноморие. Крака ми няма да стъпи.;)
Преглед за печат
Е деее, стига с тия затруднения.:bigsmile: И на ръце мога да ходя, но и пари да ми дават, на ръце да ме носят над главите си, че другото кофти, пак няма да стъпя. Навън килим ти постилат да ти вземат парите, а тук чистачката ми се държи като на дубайски шейх любовницата. Примерно. ;)
Да де, ама я изритай в турско някоя в главата. Па да видим дали сетне ща пуснат да си ходиш?
Кво сте се размрънкали? Ходете да извадите меда на Янчо, па после се оплаквайте от БГ курортите. Яз като одя, все към Царево ме дърпа, ама по хотели не стъпвам - къща за гости му е майката.
Абе той Янчо го е измислил. И разпечатваща има и голяма центрофуга. А лукса е до време. И не е за пчелари, а за гешефтари. После реват, че в ареста нямало човешки условия.
Че като му се свидят парите и не плаща на работници, може и цяла година да се трепе, дорде го извади. И какво вади, една мана. Че той ако е по нашия край и две години време няма да му стигне. :bigsmile: Та като рекох нямам сили за чужди курорти нямах предвид финансови. ;)
Народа няма пара за почивки, тези който имат (главно Софиянци) ходят в Гърция и Турция .... Няма как да очакваш хора работещи за 600-700 лв заплата и то в повечето семейства единия родител да отделят 1000 лв за почивка на едно 4 членно семейство. Или може да минат с по малко ако си дойдат на почивката с доматите, картофите, месото и от плажа в квартирата ...
А, да ти кажа , що не ме влече нашето море.Преди десетина години жена ми ме излъга да отида и още съжалявам.
Отидохме на Ахтопол.Е, селище с по-кисели хора не съм посещавал.Влизам в магазина
-Добър ден!
Изгледа ме една кака и смотолеви нещо.Завъртя си задника към мене и ... излязох.То и вино да купиш ще е прокиснало от вида и.
Купувам червеи да си начеша крастата. 2лв хартийката, ама ...краста.Сигурно 20 лв. си отидоха за няколко заргана.До тук добре, ама като си тръгвам, преди Китен решавам да къпя въдицата за последно и на скалите някой оставил хартийка с червеи.Поглеждам аз и що да видя в тая хартийка толкова червеи завити колкото в 5 от тия що купувах в Ахтопол.
А предния ден преди да си тръгна реших да отида до Синеморец.Влизам с колата и се почна .Затворена улица.Забранено паркиране.Спирането забранено.Така, лека полека излязох от другия край.Завъртях, благослових цялата им рода по женска линия и обратно.Хич не мога ги разбра тия хора.Ти им носиш пари, те гледат на тебе като на навлек.Ма хич нямам зор да си харча парите по Черноморието.То от него остана май само Бетономорие!
Та на море Да!В България Не!
За това си абсолютно прав....
Обикалям често цялото Черноморие, такава ми е работата просто. Вчера бях на Елените. Туристи почти липсват. Някой от магазинчетата даже не са отворили. В Св. Влас и Слънчака същата работа. Сезон от месец, месец и половина как ще ти избие разходите и ще те изхрани зимата, никак? Същата работа е и по Северното черноморие... На Златни има много магазини, които тази година няма да отворят въобще. Сезона по морето с всяка изминала година се скъсява, но пък бетонната ивица се увеличава. :( Абе крива икономика имаме, и доста хора,които не си знаят парите, и гледат по всички възможни начини да ги осветлят, а Държавата им помага с всичко необходимо. :( Както и да е, с приказки няма да я опрайм... :(
Проблема си е в нашите кратуни, не в тяхните. Они си знаят що им требе. Оня ден пих кафе и кола за 8 лв на един плажен капан в Поморие. Не ми предложиха безплатно вода,шезлонг и чадър? Будали! Ами аз ще пия едно фрапе у гръцко, а те зорлен ще ми набутат вода,чадър и шезлонг? Ха сега де, де е Киро на кирия?
Мани това ами на бургаския плаж за въпросните пари ще пия две фрапета, и ще ползвам чадър и шезлонг.
Та се питам аз ли съм будала, гърчолята ли, или нападжиите дето изпозатвориха де що завърнат обекти и обектчета, та скоро няма да има откъде да си купим цигари и вестници?
Сбъркана Държава сме Тяна! Сбъркана пазарна икономика, сбъркани политици, сбъркано управление, въобще сбъркани хора, които са сбъркали, че са се родили тук! Стоим и си траем за всичко, а видим ли се с малко кинти в джоба, ставаме зверове! Жалко, но фактите са такива! С бясна скорост наближава времето, когато всичко ще си дойде по местата, но за нас ще пишат само по няколко реда в учебниците по история! Може много от вас да не са съгласни с мен, но фактите са такива, колкото и да не ни се иска!
Всяко кафе на българският плаж е дан в развитието на българското пчеларство ! 4 е веро за кафе и кола на плажа в Поморие. С тях кафеджийката ще си плати наема на концесионера на плажа ! Концсионера с тях ще заплати концесионната такса на държавата. И накрая държавата ще ти отпусне тези 4 евро по Национална Пеларска Програма за подпомагане развитието на пчеларството ! ;)
Извинявай колега, но ще си позволя лека корекция в дадения пример:
кафеджийката днес ще продаде 100х 4 EUR, от тях ще плати 200 EUR на концесионера, от тях той дава 20 EUR на държавата, която вече ще даде 4 EUR на пчеларя за да не мрънка много много;)
п.п. а лично мен плажа по-празен по ме кефи, тъй че да продължават в същия дух! :laughing:
Ако не беше трагично щеше да е комично.Ама нещо смеха ни е все през сълзи.
Червената мутренска прослойка си присвои Черноморието и чака сега баламите да и' пълнят гушата.А, че това е така личи по отношението на "хотелиерите" към "гостите".А, приказките ,че развиват икономиката да си ги разправят вечер преди сън.Ниски данъчни ставки.И тях не плащат.Крадат нагло останалото все още общо по крайбрежието включая и защитените зони и резерватите.Не плащат на персонала си и пищят за чужд такъв.Да ама и тия що идват от вън не са толкова тъпи , че да робуват за тоя дето духа.Мене ако питат държавни пари за реклама на частен бизнес си е чиста корупция.Ако един "бизнесмен" си е присвоил обществено благо (Черноморското крайбрежие) и не може да извлече полза от тая си дейност , а иска държавна помощ , то най-добре да се махне и отиде "в дън гори тилилейски".
Е, зависи от мярата за лукс.
Аз визирах почивка (трябваше да е с главни букви, ама ме мързи да поправям), демек - да разтовариш рутината на подходящото за нрава ти място. За мен това е тихото място. Семейното хотелче, или къща за гости (не съм сигурен какво точно се води в НАП), ми осигурява точно това. Стига ми, че помещенията са изрядно чисти и оборудвани. Лятна градинка с шатра, маси и барбекю, телевизия и във въпросната, приятни хора и като собственици, и (с малки изключения) като съ-летуващи... Колко повече да искам за 45 кинта на ден за 4 членно семейство? Глезотии има за всеки, който се постарае да ги намери, но аз вече не търся - това ми трябва и съм доволен вече 6та година от мястото.
Важното е на човек да му допада обстановката и той вече е на шестото небе. Съгласен съм.
Та преди години когато ходехме по станции и бяхме на някакъв стол/ресторант, един господин скокна срещу нас, че негодувахме от всекедневното месо в ястията от рода на шунката.
- Какво искате бе, от това по - хубаво ядене, какво повече?
Ами то селянин бе братче, то повече не е видяло и за него това е върха на лукса. Та така............ Малеееей, тази тема не беше ли за друго? Пак ще прехвърлям бали слама.;)
Амчи при нас положението е курортно бре, Слънчо?
Я, да се включа в претензиите.blush; Аз ,като фен на Бг производителя, да вметна. Чета :Убиват дребния бизнес. Какво убиване, бе брато, то си требе баш трепане.:mad:Купувам си ДБ магазин-десетак, е светнат съм меря 425 /500 о-кей .Ама кой да ми каже да си отворя широко очите.Аве сладури, дървоводелци, няма ли кой да ви каже : магазин -170мм. Рамка- 160мм.,Рамката трябва да ляга по-ниско от горния ръб. Ама то всеки безработен
хитрец, прави нещо, дет не му е
работа.:mad:
По нататък: Купувам си разсад. Ще си пия ракията с био -домати, да , ама друг път. Станаха метър и половина, 2 юли, а няма завръз.Време е да напиша един роман , ще го екранизират и на стари години ще си пека кокалите на Карибите.:bigsmile:
Аз затва вече втора година сам си правя разсада за думатиту(освен майките) - утре ще ударя една снимка да видите домати....ще трябва да ги изнасям за Дубай като узреят, то няма да има изядане!!!
Като се е отворила приказка за море, ето приказка в картинки - на гръцки остров миналата седмица:
Прикачен файл 10102
Снимката е през вратата на апартамента по посока плажа. Следващата снимка е на плажа отблизо. Колко е навалицата - половината летовници са на снимките, целия курорт е 5 апартамента. Няма тарапана, сергии, чалги, олелии и прочее екстри. Срещу 50 евра на нощ получаваш двустаен апартамент с четири легла, с климатик, оборудвана кухня, интернет, плажа е на разположение /безплатно/, всички плажни аксесоари не се прибират оттам, а водата е кристално чиста. Кръчма има наблизо, селото с магазините е на три километра и е в стил "стария Несебър", само че автентично и живо. Това на едно място на нашето море отдавна го няма.
Прикачен файл 10101
Така си е! Нямаме шанс с нашите 354км. брегова ивица срещу 14 000км. брегова ивица на Гърция, отделно че нашите мутри и децата/внуците на другарите от ЦК на БКП бетонираха почти всичко по Черноморието за съжаление!!
Пожелавам го на всеки, но аз се занимавам доста време с пчели и да кажа честно навън съм ходил, но колкото си спомням не с пари от пчелите. Изръчкал съм доста свят, но добре, че не съм се надявал да събера пари от пчелите. Още щях да се чудя как изглежда света оттатък. Иначе има пари в тях, но по друга линия/и. Сещате се.;)
Абе той Перката първо да изкара книжка за яхта пък после да я "кара".
Шегувам се разбира се ;) Като изключим ходенето до Гърция, другото само с работа, без да влезеш в схеми, няма как да се случи. Ако някой е забравил ей тука, хората си го припяват :laughing:
Опа, някой да не падне от леглото.:bigsmile:
Какви пчели ве? билетчета ,търкайте.:bigsmile:
С комплимент от заведението Тянка ;): Прикачен файл 10103
Нашата любима и дълбокоуважавана министърка преди час по новините на бтв екшън, по повод на едно предаване за неизползваема къща за гости в някакво село Долно Нанагорнище каза, че къщата всъщност не била на кмета на селото, а на неговата снаха!!!!!....и направо счупи/превъртя два оборота тъпомера!!!
[QUOTE=Илиев;158187 ...каза, че ...[/QUOTE]
Аз чух друго от казаното - щели да ги глобяват между 5 и 15 % от сумата на субсидията. Страшна работа. Хората взели 50% субсидия върху поне двойно надута цена, че и повече, та сега ще ги плашим с някакви си 15%. Направо си е за преместване в другия крачол. Но какво се чудя - на един небезизвестен новоизлюпен енергиен бос - собственик на тец, му дадоха 15 милиона за студен резерв и после го глобиха два милиона, че студения му резерв не работел. Аз съм съгласен да ми дадат само четири милиона за моя хипотетичен студен резерв в мазето, който също не работи и после да ме глобят два милиона, задето наистина го няма и не работи. Даже няма да го преместя в другия крачол:).
Не е баш така, agro.
Онези, които изобщо не функционират по предназначение ще трябва да връщат 100%. Тези с 5-15% са при които са отчетени отклонение от заявените дейности.
"Тази бройка – 15 къщи, ще подлежат на 100% финансова корекция, и ДФЗ ще си изиска обратно платените субсидии."
„От проверката на екипите на ДФЗ се установяват други 74 къщи за гости, при които са установени и с в процес на установяване различни други отклонения от заявените за изпълнение различни дейности и постигане на цели в проектите си“, заяви министърката. Тя посочи и че санкцията, която би била наложена според вида нарушение по правилата на Фонда варира от 5 до 15% от стойността на платената подкрепа.
https://bgnesagency.com/bulgaria/15-къщи-за-гости-на-стойност-4-5-млн-лева-не/
Съгласих се, не е. Но възловата фраза от посоченото е: "проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРСР 2007-2013 г., за които 5-годишният мониторингов период не е изтекъл". Това са доста по-малко от половината, финансирани по програмата, останалите не подлежат на проверка. А сега се сети кои ще да са били първите, участвали по тази програма, тях няма да ги проверяват, че им е изтекъл мониторинга. Мога и да ти разкажа за съдбата на едни смислени проекти, по които аз съм кандидатствал по общия ред, убеден, че няма начин да не събера максималния брой точки. Уви, не било така, но късно го разбрах, похарчените пари вече изгоряха. Като ти кажат, че ей това бялото е черно, а ти го виждаш, че е бяло, какво се прави? Отговора е - нищо, защото всичко останало е отново харчене на пари напълно безсмислено и безнадеждно. Но го установих по трудния начин.
Секретаря казва на съдията - Началник, от страна на тъжителя по делото донесоха едни 100 000, какво да правя?
- Сложи ги в касата и ги заключи.
По някое време секретаря пак идва - Началник, от страна на ответника по делото донесоха едни 120 000, ами сега какво да правя?
- А, чудесно, върни им 20 000, останалите прибери в касата и ще решим това дело по съвест и право.
agro,
нямам никакво съмнение в това, което казваш. Корупцията в тази държава е навсякъде и по всички нива, ама нито имам време, нито желание да навлизам в тази тема. Само направих едно уточнение относно ситуацията за къщите за гости.
Заслужаваш по-обстоен отговор от моя страна, но съм ужасно заета, работя от 7 до 7, 7/7 и нямам много свободно време. Друг път при по-добри времена. Успех в бизнес начинанията hi;
Според съветското народно творчество от макак били произлезли арменците, от орангутан евреите, от горила руснаците. А от най-умната и красива маймуна - шимпанзе - са произлезли грузинците.
Сори Дончев, но много обичам патриоти.blush;
Да бе Гоше, знам, такава е идеята, но ... както казва един съфорумец "връ му го" на европееца и на нашите контролни органи, ' щото всичката ни храна е бъкана с химии, включае и тая дето идва от други страни членки и 'кво, само меда не ставал, 'щото имал антибиотици. Съюз ли, 'ква файда от него, до вчера конвенционалния беше био, днес чумавото свинско дойде от вън, догодина друго, за което не се сещаме ще е проблем. Ами чи тогаз всеки да си кара как си знае, не е ли така?!
Проверявам какво ми е изписал и на бланката на коя фирма е.И в изписването на лекарства докторите са намерили далавера. После почвам с алтернативното лечение и чакам да ми мине.
Грип с антибиотици една седмица.Грип с коняк една седмица.Разходите съизмерими.Но удоволствието от лечението ,не.(Грип с антибиотик не се лекува щот е вирусно заболяване.) Ама докторът го дава за да се застрахова от усложнения, които биха били бактериални.А после лекарство за гъбички , че те само чакат среда без бактерии.После пък "Линекс" и подобни.
А колко по-добре звучи коняк, ракия , чесън, туршия,разтривка, масаж, затопляне.;)
Айдее, пак започнахте да мечтаете, а тръгнахте от едни антибиотици и един грип. :bigsmile:
Ами като никой не се оплаква ,че го боли гърба от тежките магазини, та да му кажем , че тая болка само чужда булка я лекува!;)
Ще се ограничим само с първите две основи на здравословния живот.:laughing:
Тъдява, по Странджата най-вече се оплакват от магазините! Ама защото били празни. Не мога да намеря манов мед за подарък, камо ли за търговия.
Кой се е женил в черква да внимава с чуждите булки, че при Сатанаил има празни казани за такива де си не спазват клетвите.
Ама чуждата булка ще те отделечи от просветлението няма да ти се отворят чакрите и енергията ще ти ходи нахалост, само егото ще си нахраниш и удължиш кармичния път.А и за долната земя си трябват хора та няма лошо то не , че и аз не съм си послал хубаво за на там ама с други грехове.Между другото смрътните грехове и Божиите заповеди малко се различават.
Ами пътя за ада е постлан с добри намерения.Не знам си кой си папа решил , че котките са от Сатаната, хората на бърза ръка се отървали от тях, страх ги било да не ги обявят я за вещери я за нещо друго.И така като нямало котки избухнала чумата де затрила милиони, че се пренася от плъхове мишки и др. такива.Хапе бълха заразения плъх после човека и става белята.
щом са ни преместили си е спам, но си прав де, едно време си беше егати и спама - минимум лакът, лакът и половина:laughing:
Еееех, ех. Кога ще дойде декември, та да живнат малко работите тук.Сега скука.crying;. Един върти центрофугата, друг върти бизнес на общинския пазар, няма кой два реда да драсне.:bigsmile:
При тези цени на меда, не по една, ами по три майки да снасят наведнъж във всеки кошер - файда йок!!!
Всеки пчелар има право да мори и третира/трови собствените си пчели както си поиска, и с каквито си пожелае препарати - не е забранено все още.
Ако пак ми изтриете поста направо ме трийте и мен малоумници!!!!
Защо не позволявате да се говори срещу Апитрейд бе пари ли ви дават за реклама тук
Момко, както ти беше обяснено, никой не ти е трил мнението. С въпросната фирма сме имали дълги дебати тук, във форума. Това, че си се хванал на нечия въдица, не ти дава право да хулиш хора, които си гледат работата - имам предвид модератора, който ясно ти обясни, че поста ти е преместен в подходящата тема. Това е предприето с цел прегледност на темата, касаеща обявени конкретни цени. Капиш!? И на мен не ми е кеф, че чакам два месеца и половина след пробите, да ми вземат меда, ама не съм го дал в нечий склад с голо обещание.
И къде ми беше обеснено бе момко?
Ако е така се извинявам!
А колкото до другото имам договор затова, че не бой се за мен
Ами чети бре!
https://pchelari.com/forum/showthrea...126#post160126
А като имаш договор, който не е изтекъл, защо "подскачаш"
Понякога е много лесно да нагрубиш някой и то доста жестоко, след това да кажеш едно мижаво извенявай и хайде готово. Вече съм чист. Не, не е така. Няма да ти обърна внимание, няма да те банирам. Ти просто си се банира сам.
И да ме банираш не ми дреме да ти кажа честно!
Отслабване.
Прикачен файл 10207