Проблема си е в нашите кратуни, не в тяхните. Они си знаят що им требе. Оня ден пих кафе и кола за 8 лв на един плажен капан в Поморие. Не ми предложиха безплатно вода,шезлонг и чадър? Будали! Ами аз ще пия едно фрапе у гръцко, а те зорлен ще ми набутат вода,чадър и шезлонг? Ха сега де, де е Киро на кирия?
Мани това ами на бургаския плаж за въпросните пари ще пия две фрапета, и ще ползвам чадър и шезлонг.
Та се питам аз ли съм будала, гърчолята ли, или нападжиите дето изпозатвориха де що завърнат обекти и обектчета, та скоро няма да има откъде да си купим цигари и вестници?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Сбъркана Държава сме Тяна! Сбъркана пазарна икономика, сбъркани политици, сбъркано управление, въобще сбъркани хора, които са сбъркали, че са се родили тук! Стоим и си траем за всичко, а видим ли се с малко кинти в джоба, ставаме зверове! Жалко, но фактите са такива! С бясна скорост наближава времето, когато всичко ще си дойде по местата, но за нас ще пишат само по няколко реда в учебниците по история! Може много от вас да не са съгласни с мен, но фактите са такива, колкото и да не ни се иска!
Всяко кафе на българският плаж е дан в развитието на българското пчеларство ! 4 е веро за кафе и кола на плажа в Поморие. С тях кафеджийката ще си плати наема на концесионера на плажа ! Концсионера с тях ще заплати концесионната такса на държавата. И накрая държавата ще ти отпусне тези 4 евро по Национална Пеларска Програма за подпомагане развитието на пчеларството !![]()
Извинявай колега, но ще си позволя лека корекция в дадения пример:
кафеджийката днес ще продаде 100х 4 EUR, от тях ще плати 200 EUR на концесионера, от тях той дава 20 EUR на държавата, която вече ще даде 4 EUR на пчеларя за да не мрънка много много
п.п. а лично мен плажа по-празен по ме кефи, тъй че да продължават в същия дух!![]()
Аз затва вече втора година сам си правя разсада за думатиту(освен майките) - утре ще ударя една снимка да видите домати....ще трябва да ги изнасям за Дубай като узреят, то няма да има изядане!!!
Като се е отворила приказка за море, ето приказка в картинки - на гръцки остров миналата седмица:
Снимката е през вратата на апартамента по посока плажа. Следващата снимка е на плажа отблизо. Колко е навалицата - половината летовници са на снимките, целия курорт е 5 апартамента. Няма тарапана, сергии, чалги, олелии и прочее екстри. Срещу 50 евра на нощ получаваш двустаен апартамент с четири легла, с климатик, оборудвана кухня, интернет, плажа е на разположение /безплатно/, всички плажни аксесоари не се прибират оттам, а водата е кристално чиста. Кръчма има наблизо, селото с магазините е на три километра и е в стил "стария Несебър", само че автентично и живо. Това на едно място на нашето море отдавна го няма.
![]()
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух
Ако не беше трагично щеше да е комично.Ама нещо смеха ни е все през сълзи.
Червената мутренска прослойка си присвои Черноморието и чака сега баламите да и' пълнят гушата.А, че това е така личи по отношението на "хотелиерите" към "гостите".А, приказките ,че развиват икономиката да си ги разправят вечер преди сън.Ниски данъчни ставки.И тях не плащат.Крадат нагло останалото все още общо по крайбрежието включая и защитените зони и резерватите.Не плащат на персонала си и пищят за чужд такъв.Да ама и тия що идват от вън не са толкова тъпи , че да робуват за тоя дето духа.Мене ако питат държавни пари за реклама на частен бизнес си е чиста корупция.Ако един "бизнесмен" си е присвоил обществено благо (Черноморското крайбрежие) и не може да извлече полза от тая си дейност , а иска държавна помощ , то най-добре да се махне и отиде "в дън гори тилилейски".
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Е, зависи от мярата за лукс.
Аз визирах почивка (трябваше да е с главни букви, ама ме мързи да поправям), демек - да разтовариш рутината на подходящото за нрава ти място. За мен това е тихото място. Семейното хотелче, или къща за гости (не съм сигурен какво точно се води в НАП), ми осигурява точно това. Стига ми, че помещенията са изрядно чисти и оборудвани. Лятна градинка с шатра, маси и барбекю, телевизия и във въпросната, приятни хора и като собственици, и (с малки изключения) като съ-летуващи... Колко повече да искам за 45 кинта на ден за 4 членно семейство? Глезотии има за всеки, който се постарае да ги намери, но аз вече не търся - това ми трябва и съм доволен вече 6та година от мястото.
Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 02.07.2019 в 18:46.
В момента има 21 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 21 гост (и))