Този и всички постове които беше нахвърлял са премахнати.
Преглед за печат
Пропуснал си ?t=4353
Вече няколко пъти при логин получавам следното съобщение
Invalid Redirect URL (http://pchelari.com/forum/forum.php)
И се налага да се опитвам да се логна по няколко пъти докато успея.
Не мога г-н Модернизатор да отворя темата за Био-то табу.Дава ми ,че е заключена.Само за мен ли е заключена или въобще е заключена?:bigsmile:
Тази тема до колкото знаеш е конфликтна тема. В нея могат да влизат само "модернизаторите", а ти ще влезеш там на п....ден, демек Петров ден, а той мина.;) В темата са допуснати някои неточности или според по - знаещи от мен - ЛЪЖИ. Сега как стои въпросът ще се разбере, като съответните страни дадат някакво мнение. Едната го направи, а ми е чудно, защо другата все още мълчи? Редно беше да има някакво опровержение след като има нападки. Както и да е. Всеки да се оправя.
Ако я е заключил моя приятел от Руся ми намирисва малко на конфликт на интереси в тоя форум.За да си Модернизатор не трябва ли да си безпрестрастен и да не вземаш страна тоест да не лобираш/как го рекнах само/,а той е еднинствения БИОмод в историята на тоя форум.:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
И аз, като малък в детската градина си имах любима, но като пораснах и се поусетих, разбрах, че има много любими. От хубави по - хубави. И като тръгна еднааа…, но не е задължително да са по азбучен ред. :bigsmile: Та, теми много. От хубави по - хубави......нали?
В темата за протеста страница 64 е недостъпна, поне към момента. Предполагам, е резултат от "метлата".
Нещо заличено май е имало.
Добре,де не мой ли да направим една тема,,Изтрити мнения".Там да се слагат тия изтритите от Модернизаторите и собственика на форума.На мен кой ми плаща за времето да напиша един пост?:bigsmile:А моето време е ценно.Така ще усетим какво е демокрация,а не манипулация?:bigsmile::bigsmile::bigsmi le:
Може ли да си настроя форума така, че като отворя търсенето на "нови мнения", да мога да задам опция да не виждам мненията на определен потребител, дето е на всяко гърне мерудия и на всяка тема акъллия?:smash:
ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПОСТЪПИЛИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ КОНСУЛТАЦИИ НА ПРОЕКТ Наредба за прилагане на правилата на биологично производство, етикетиране и контрол, и за издаване на разрешение за контролна дейност за спазване на правилата на биологичното производство, както и за последващ официален надзор върху контролиращите лица;)
Това обаче не решава проблема с диалозите, които пораждат безсмислените му постове, пример ... той изтърсва поредната тъпотия и следват 5-6 мнения/отговори на тази безсмислица.
По-горните му два поста как се третират от модератора?
Моя най-добронамерен и приятелски съвет е да предприемете нещо, защото рискувате да се превърне форума в затворена група по интереси на няколко човека и един шут, на чиито сеир се забавлявате.
Предприемането на мерки е най лесно. Трудния момент за мен най вече е, че угаждам на едните - започвам да се обяснявам на другите и обратно. Примерно решавам да се освободя от такива, но тези които смятате, че имате знания, не злоупотребявате, учтиви сте, ерудира ни сте, но къде сте? Влезете на 5 месеца един път, разсърдите се, че някой е спамил и пак така. Добре, заформете диалози, предложете теми, раздвижете ги и по този начин темите ще се запълнят със съществена материя и плявата ще понамалее и с намесата на мод и ще изчезне. Казах. Форума си го правим ние. Каквото изфабрикуваме това ще е. Не мога да забранява или разрешавам това или онова. Всеки сам трябва да си оформи идеята в главата защо влиза в този форум. Има всякакви индивиди и екземпляри и всеки има правото в началото да покаже какво иска, а след това вече, ако е за форума остава, ако ли не ситото ще си свърши работата. Всички искания не може да се изпълнят, затуй, че проявявайте търпимост иначе като отворите форума ще виждате „ НЯМА НОВИ МНЕНИЯ” с дни. За което пак няма да сте доволни и както винаги ще е виновен мода.
Аз само попитах за настройки на форума, ще пробвам съвета.
Съгласен съм, че да си лидер е трудно и трябва да се върви по въже, да не обидим някой, да не изгоним друг, да осигурим някакво съдържание, да осигурим качествено съдържание. Но с поведението си ждрумев, какво се осигурява? Постове 430 и 431 в тази тема, какво са? ОК, не искаме да го гоним (той е полезния шут), ми ограничете го в Свободния подфорум.
Може ли 1974 и 1982 да цитират едно истинско, качествено мнение на ждрумев и да го постнат тук в тази тема, за да ме убедят, че греша.
За лидери няма да говорим. Иначе си напълно прав. Виждаш, старая се от доста време да го вкарам въпросния човек в релси, но явно няма как да стане. Вместо да мисля и пиша нещо съществено по темите тръгвам да трия, пренасям......и т. н. Не се оплаквам, доставя ми някакво удоволствие, но друго си е когато диалозите са смислени, чисти и да можеш да влезеш в тях, а не да стоиш като падар и да дебнеш някой да не изпусне нещо и да обиди друг. Работете върху форума така, че да е красив, а не като на сварталище на......казах го много пъти. Той е като огледало. Каквото се появи, такова отразява. А, че на някои мозъците не им работят, не е мой проблем. Сега ще ви кажа, защо Матеев ни изостави. Ми гледа си кефа и не му възвира кръвта.
Предполагам, че на 1982 трябва да реагирам аз,не смятам, че Друмев има нужда от помощ и защита той най добре може да си обясни изказванията. Обаче, не мисля, че Ти и аз, виждаме едно и също четейки негов пост. Иначе проверих дори и ти си харесвял негов пост т.е. си го намерил за смислен. Например посочените от теб постове, единия не го коментирам, че не вземам отношение в такива теми, относно другия към агро, мисля че иска да му подскаже, че теченията му ебават пчелите, но как да му даде съеет реален и открит като в същото време и той(агрото) е от тези които роптаят срещу неговото(на Друмев) присъствие и поведение. Вместо да му отговори със злостни нападки той му дава съвет. Постът ми, да не се приема като защита на Друмев, той не се нуждае от такава,това е просто мнение провокирано от цифрите на моя ник
Здравейте,
И моето мнение, е че Даката не се нуждае от защита! Вярно е спами, но ни "бъзика" яко. И друго е вярно, писанията му по някога се разбират трудно, но ни карат да мислим, и да си задаваме въпроси. Също така споделя какво прави, и какви цели си е поставил.
Поздрави, Г. Георгиев
Абе хора, кво ви става? Това да не е някакъв процес пчелари срещу ждрумев, никой не го напада, за да се обяснявате дали го защитавате или дали има нужда от защита. Става въпрос, че се измества смисъла на всяка тема във всеки раздел на форума .... поражда се някаква дискусия и неусетно след пост на ждрумев почват "пишките".
А относно толерантността на въображаемия форум пичове.ком или на който и да е друг форум и разбирателствата там, само ще дам за пример втория по популярност форум след БГ мама, Офроуд България и дисциплината там - нека там някой си позволи един единствен пост не на място там, подобно на ждрумев и да види какво ще се случи. Това пречи ли на форума да е един от най-качествените? Мога да дам пример и с Направи си сам форума и още няколко по-строго специализирани....
И добре, явно само на мен липсата на дисциплина и ред не ми се нрави, затова вдигам бялото знаме.
И ако позволите да направя още един коментар по този въпрос?
Вероятно роенето на пчеларски организации и хаоса в сектора има близки точки на сравнение с порядките в този форум и отлюспването "отатък" - там пък с още по-либерални течения.
Иван_Барабан
,,Здравейте уважаеми,
на моето либерално същество му е много любопитно какво мислите по въпроса."
https://pchelari.com/forum/showthrea...B5%D1%82%D0%B8
Либералното управление предполага свобода на мисълта
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B...B7%D1%8A%D0%BC
П.П.Да ни дразни що Друмев спами то това е все едно да ни дразни що духа вятър или някое друго природно явление
/не бедствие/.
Много ми е интересно как се движите по улиците? Та тези хора са и там. Като видиш някой неугледен, какво? Не ти харесва, поотместваш се, казваш нещо де гласно, де на ум и отминаваш. Не заминаваш при първия срещнат полицай с молба да го застреля, че на теб не ти харесва. Чудни хора?!?!
Уважаеми Георги, вероятно сте подскочил от щастие, когато сте видял възможност(думата либерална) и помните темата за Истанбулската конвекция, в която също "кръстосахме вербални шпаги", но уви не правите разлика между либерални възгледи в хуманизма и либерално (свободно) поведение в среда със специфична насоченост (в случая - пчеларство). Апропо първата дума, която ми хрумна, когато визирах "оттатък", беше свободия, но ми се стори, че някой може да се обиди, въпреки че е по-точна. Но едва ли е само това подтика да се рои пчеларското форумство - вероятно има други личностни противоречия, дори аз помня сблъсъците по това време на Матеев с Дамянов, но се отплеснах...
Давате ми препратка с либерално управление - вероятно няма да ви надценя, за да си помисля, че и вие можете да направите разлика между либерално управление и липса на дисциплина и самоконтрол.
Относно сравнението с вятъра оставам без думи.
Това е неуместно! Все едно аз да питам: Когато си ходиш по улицата и си говориш с приятел/познат по интереси и се появи някой и започне да се намесва с неща не по темата и покрай него се закачат и други и те започнат, откъсват теб и приятеля ти от съществото на разговора ви... какво тогава правиш? Или му/им теглиш една (което е по-неприемливо) или ги отминаваш и гледаш тази ситуация да не се повтаря като вече не минаваш от там за да не ги срещнеш отново.
Бидейки либерални или консервативни във възгледите си, във форумите, а и извън тях е добре да сме по-толерантни
Щото вече не е...
Тук не си съвсем прав, Барабане.
Направи си сам е умиращ форум - точно като този...
Това не го разбрах?
Уважаеми за какво става въпрос? ждрумев да не е някаква личност със специални потребности или представител на някаква малцинствена гупа (етническа, религиозна, сексуална), че трябва да съм толерантен? Вижте тук не става въпрос дали харесваме или не харесваме ждрумев, тук става въпрос искаме ли да се спазват правилата и следствието на спазването им е подреден и полезен форум.
Нещо повече, дори на мен педанта и злодея са ми забавни някой писаници на въпросния (някой отбеляза, че съм вдигал палец на негови постове), но това с какво обогатява скромната ми аматьорска пчеларска личност?
С цялото ми уважение, държиш се като гузен. Нямам никакво намерение или някога съм имал да ти държа сметка, за което и да е модераторско действие. Все се надявах ждрумев сам да стигне до правилните изводи, следствие на тази дискусия. (за останалите, на ти сме, защото отдавна поддържаме диалог)
ами колега не е и нужно човек да е "специален " за да се проявява "Търпимост" към него, което е синоним на "Толерантност"
"...толерантният човек може да приеме различни от установените норми, мнения или поведения в социалната среда, дори да са в разрез с неговите морални принципи. Този тип толерантност се нарича социална толерантност..."
Ами имах в предвид, че хората сме различни, като пчелите едни крадливи други работливи, едни си пазят тяхното други не, разбира се ние не сме насекоми, също така не сме и животни, за да изолираме Друмев в специален изолатор като бясно куче за да не може да хапе и да разпостранява заразно заболяване в случая Бяс или да го елеминираме, както предложихте опиитвайки се либерално да вмените вина на властите във форума оказвайки им психологически натиск, че това е за наше добро и за добруването на форума.
Ние сме Разумният човек /Homo sapiens/ и като такива много бих се зарадвал и Друмев като /Homo sapiens/ да спре толкова много да спами а, че спами няма две мнения по въпроса и вие като Homo sapiens да спрете да използвате епитети по негов адрес, като шут например.
И що да се държа като гузен? От какво? И преди го казвах и пак го казвам. Изобщо не ме интересува кой какъв е и какво ще прави във форума. Предложих ви доста варианти и си мисля, че по така интелигентните ще мислите по - добре, но май нещо не ви се мисли в полза на форума. Хайде Друмев не разбира, че му малко акъла, а вие с многото? Ами виждаш ситуацията, преценяваш и подминаваш като не ти харесва. На друг това му прави кеф. Е аз какво да направя? Ха, ха...днес ще пускам сериозните, а утре несериозните. Спирам да се обяснявам.
Може Друмев да не е идеален,но и за него има място тук.Ако на някой не е интересен,има начин- не го чети!;)
Направихме го на Друмев, медийна звезда, то май лоша реклама няма, все пак знаем, че той осеен спамер и пчелар е ИП(което аз го връзвам с айрян с баница ама карай). Обръщам се към г-н Иван, не мога да се обърна с колега, че не ми отговаря стажа, а и да не ме помислят другите за барабан(каквото и да значи), просто не му обръщай внимание има такъв случай във форума, независимо че Друмев на няколко пъти опита диалог, просто не го отразиха. Спирам със случая Ждрумев. Всъщност може да му направим фен клуб, стига да има фенове
И сега какво ? Изкарахте Даката най-големия проблем на този форум?!
Който го дразни и не му харесва постовете да не ги чете!
Прав си, разбира се.
Понеже съм почти от началото тука и доста години имах навика поне 2-3 пъти на ден да вляза у Форума и четях абсолютно всичко. Естествено, за секунди можех да се ориентирам какво сме говорили и по кое време, даже коя година, а и кой го е казал. Факт, имаше дни без нито едно мнение, а нови теми пък се появяваха още по-рядко, но това не пречеше форумът да си е супер и даже достатъчно апетитна хапка за Матеев. От месеци влизам тук през няколко дена, тенденцията отива към един до два пъти в месеца. Влизам в някоя тема където има нови мнения от последното ми влизане, почвам, срещам след 1 или 2 поста името на Друмев, а него не го чета отдавна /може да има и нещо смислено написано от него, ама нямам време да пресея всичките му творчества/, след него мненията обикновено ги поглеждам първите две-три думи, даже и по диагонал не ги чета вече, прехвърлям няколко страници и си излизам от Форума без да видя нищо интересно.
Та и сега така. Извинявайте за отегчението, живи и здрави.
The Dimension limits for this filetype are 1280 x 1280. We were unable to resize your file so you will need to do so manually and upload it again. Your file is currently 2048 x 1536.
И това за снимка от Нокиа Н78 на 11 години !
Аман бе Барни :)
Да бе,ясно е че размера винаги има значение ама нали сме си у Б0лгария то и размерите са ни с едно 5х назад.
Иначе ако немате място,пуснете някаква инициатива да дариме дикс0ве или събереме пари за тях,все нещо ще се случи.
Иначе благодаря за линка,но от 15 години не ползвам прозорците ... :)
Па предай по нагоре,може някой от заетите да измисли нещо :laughing:
В интерес на истината "мястото" вече е без пари,то и мозъка като сравниш цена/големина де.
Ясно,някай плъгин едитор за тея бюлетини няма ли може да се добави за по-възрастните Членове. Все пак имаме деца и жени,пък и по качественно документално ще можем да се изказваме из форума :)
Това го минах метър, но като гледам гората от зелени палци, не мога се удържа. Не виждал нищо интересно, ами Пич, напиши ти нещо интересно, че и ние да видим и прочетем. Преди пишеше за зайци и тях ли махна, като пчелите.hi;
пп.зуница, jdrumev, Djoro, Георги 1974, mivanov и 5 други ---- и за вас се отнася.
А-а , не си познал.nono; Напълно съм в "новия" дух на пчеларските форуми.;)Най-активен съм във вицовете и картинките!:laughing:
А на мен https://youtu.be/VqQmup01yHY ;).Кой не ме харесва няма вкус макар,че тоя дето е писал поста го уважавам. https://youtu.be/hkSzmPnzF-o
п.п.https://www.vbox7.com/play:e68514ba40
Еееееееееее Атанасов не се коси доколкото разбирам човека не отправя критика а изразява разочарование за едни отминали по добри дни на форума, което си е истина и по се дискутираха теми от ,,житие и битие на пчелите" сега има друга насоченост на темите: био, закони,програми и т.н., който също си имат своя чар но може би не са така интересни за по голям кръг почитатели.
Тенкю, че се обръщаш към мен с главна буква, макар че не те знам в случая какво чувство влагаш в думата пич. Дано не е онова, обидното.
Зайците не съм ги махнал и не се предвижда такова действие. За пчелите, къде си чел че са махнати!? Нещо да не би проблеми с информационните потоци да имаш или възприятията, пази Боже! Палците не ги гледай и си питай шапката.
Стана ли ти интересно?
Какво става?Всеки въпрос-отделна тема?
Кажи някаква идея с която да ги спрем, като не смятаме, че аз мога да ги подреждам. Да, но и аз искам да имам малко свободно време, вместо да тичам из форума като необязден кон. Във форума има правила, от ясни по - ясни. Всеки е длъжен преди да плесне кльомбата, че е съгласен, да ги прочете и след това да я плесне. Всеки обаче бърза да влезе и да се закачи някъде из темите и да реди знания, незнания, спам, обиди, тези, сентенции, обяви, реклами, снимки, клипове................и каквото му дойде на ума. Та колкото по - голяма е купата със сено, то толкова повече ще имате възможност да ровите и губите времето, което сте решили да отдадете на форума. Все пак вие сте решили да си губите времето, но не карайте мода да си го губи, когато той си има и друга работа, че на вас не ви се рови. Като не ви се рови, горе в дясно има един Х. Цъкате на него и заминавате да тупате килима. След като разберете, че килима е по неблагоприятния вариант, и че форума е по - интересен, елате, влезте пак и ровете на воля, без да мрънкате. ;)
Аз се предавам. Тази вечер както обикновено прегледах за нови мнения - навсякъде простотиите на Друмев. Смятам да не си губя повече времето тук. Има рационално зрънце, научих много неща от по-старите теми, преди да се затрупат с глупости, за което съм благодарен на всички, споделили опит и знания. Но времето ми е кът, а като изпусне човек нишката на новонаписаното, ровенето вече става трудно. Ако имам какво да споделя, ще пиша, въпреки, че, като не следя темите, може и да излезе нелепо, ама здраве да е.
:bigsmile:Оправи ли оградата или си ме четеш онлайн?:bigsmile:Майките ти се оплождат в лево над дирето от мен да знаеш.;)На омразата си трябва любов за баланс и 1 пръст да ти е арно.;):bigsmile:Дай 10к лв на Бати Янчо/Месията/ да ти каже как се вади мед от живи семя.:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
п.п.Хем насрани,хем бабаити./Данче Друмевски/.:bigsmile:
Прекаляваш! Човека явно ти го казва, а ти продължаваш. Правя ти последно предупреждение и ще те банирам наистина за вечни времена. След това, ако ще и папата да дойде да ме моли, смятай няма да се получи. Мисля, че направих максималното за теб. Други нямаха този шанс.
Арго с такъв ник колко време мислеше,че ще издържиш в пчеларски форум,язък ти за акъля който имаш.:bigsmile::bigsmile::bigsmile:НЕЩАС ИК.:bigsmile:
Пак нещо е бъгава работата. Постоянно ме връща в мобилната версия. Казва ми да се регистрирам или логна, а после като избера "нови мнения" ме логва без да попълвам нищо.
Защо получавам такива лични съобщения ?
Съобщения 1
Днес
26.07.2019
17:36
XEvil може да се прекъсне всякаква captcha...
Lolitafew777
Съобщения 1
Вторник
23.07.2019
18:04
XEvil може да се прекъсне всякаква captcha..
И аз получих подобни съобщения от същия автор. Сложих го в списъка с игнорирани. Явно трябва да бъде изключен от форума.
Временно въвеждане на регистрация с покана и ръчно одобрение, няма ли да ги задържи малко тези навляци? Поне да им ангажира времето и дано да им писне.
Въобще в последните 1-2 седмици с Трендафил Дончев отбихме много опити за атака на форума. Някакви руснаци с някакъв софтуер пълнеха форума със спам, който непрекъснато го триехме. Изглежда бяха разбрали в коя година е създадена Българската държава (681) и успяваха да регистрират акаунт след акаунт. След това от името на тези акаунти с някакъв софтуер бълваха спам в изобилие.
За да се защитим решихме да сменим въпроса, на който трябва да отговори един нов потребител, за да му се приеме регистрацията. Идеята беше новия потребител да отговори на някакъв въпрос, отговора на който се знае само от пчеларите. Така мислехме да ограничим и всички българи, които не са пчелари. Измислихме следния въпрос:
Каква е фамилията на председателя на КБП (Конфедерация на Българските пчелари)?
Представете си какво беше учудването ни когато хакерите спокойно започнаха да отговарят на този въпрос и продължиха да регистрират спамерски акаунти. От тука вече можем да си направим извода, че български пчелар стои зад всички тези атаки. Може би той не е самия хакер, но със сигурност консултира руските хакери и им дава информация как да проникнат във форума.
Така кръга на заподозрените силно се стеснява. Има само няколко човека (пчелари), които са врагове на форума, на Трендафил Дончев или на мене. Започвам да се чудя дали да не дам списък с имената им на ДАНС. И без това в момента е на мода да се ловят хакери и да се тикат зад решетките.
За да спрем бъдещите атаки временно направихме регистрацията на нови потребители да се проверява и утвърждава от администратор и/или модератор. И ако мейл адреса не е от български мейл сървър, ще отказваме регистрация. Така ще принудим хакерите да си регистрират мейли например в abv.bg, но така те ще оставят следи и ще можем да дадем информация на ДАНС да ги залови.
Този който прави реклама не е хакер ами спамер,има разлика.
Тази мярка със бг мейл сървър е глупава и неуместна,има много потребители ползващи външни пощи на гугъл,мсм,яху ...
По добри резултати могат да се получат със блеклисти .
Няма проблеми да възстановя предишното лесно регистриране, но въпросът ми е "Защо след като 3 дена форума се пълнеше с хиляди постинги спам, никой не ми звънна да прекратя тази атака?" Телефона ми не е тайна - писал съм го няколко пъти във форума. Има го и в списъка с майкопроизводителите. Защо тогава никой не ми се обади?