Г-н Цонев, ясно разбирам, че си чел много в областта на ГМО, и така си се надъхал, щото този проблем вече е станал номер 1 в личен план. Това обаче не означава, че проблема е номер 1 в световен план. Това си е твоя лична война, която обаче много други хора не я споделят, защото си имат други, много по-големи проблеми. В предишните постинги изредих редица други проблеми на човечеството, които са много по-важни. На фона на тях това с ГМО-то изглежда като детска играчка. Някакъв си монопол бил тормозел фермерите - ха-ха сефте..... И тука си имаме монополи, които ни тормозят - няма нужда да ги търсим чак в Америка. Например Енерго-Про, ЕВН и ЧЕЗ.
Ще ти спомена за един друг много по-важен проблем, за който пък аз съм радетел, и се боря с години, но гласът ми си остава глас в пустиня. Става въпрос за
КРАЯТ НА ПЕТРОЛНОТО ЧОВЕЧЕСТВО, който край вече е близо и повечето днешни младежи ще са живи да го видят. Някъде към 2030-2040-та години петрола вече ще е безбожно скъп, а
2050-та ЩЕ СВЪРШИ. Това ще е свързано с
ГЛОБАЛНА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА, ГЛАД, СВЕТОВНИ ВОЙНИ и РЕДУЦИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА до ниво от около 1 милиард човека. И много от четящите тези думи ще бъдат живи и ще са
СВИДЕТЕЛИ на този катаклизъм. И не се знае дали ще го преживеят. А колкото до нашите деца и внуци - те ще имат много нещастен и мизерен живот, и виновниците за това тяхно нещастие сме именно ние, днешното поколение, което безскурпулно
ОПРОПАСТИ ПЛАНЕТАТА и изразходи почти всички
НАЛИЧНИ НЕВЪЗОБНОВЯЕМИ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ - изкопаемите горива и безценните метали с номер над 26.
Ха сега де - ще застанеш ли на страната на моята кауза, която е 1000 пъти по-важна от някакви си ГМО експерименти и/или злоупотреби? Ще се съгласиш ли доброволно тока да стане по левче на киловатчас, за да има пари да построим достатъчно фотоволтаични централи, които са
ЕДИНСТВЕНИЯТ ЕНЕРГИЕН ШАНС НА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ? Или ще предпочетеш да доизкопаем всички евтини изкопаеми горива, а пък нашите деца и внуци да мрат......
Ето я темата, която съм я отворил още през 2008-а година:
http://solar.sts.bg/forum/viewtopic....f488b476af2c60
А ето го и филма, който ще ви докаже колко е близо края на света такъв, какъвто го познаваме:
https://www.youtube.com/watch?v=vdpM...350B36A64F0F90
Цитирам:
Преминаваме от ера на евтина, изобилна енергия в ера на оскъдна, труднодобиваема, скъпа енергия. В същото време ставаме зависими от някои много нестабилни режими в някои много неприветливи точки по Земята. Запазването на зависимостта на света от нефта, колкото се може по-дълго е важно. Нито един на 50, нито един на 100 души има някаква представа за бъдещия проблем, пред който ще се изправим. Увеличена безработица, бедност, банкрут, глад,... Всички неща, който се случват, когато дадено общество рухва. И така навлизаме в напълно нов свят с напълно невероятни измерения. При това той отстои само на няколко години разстояние.