Може и да съм ходил на тая Акра, ма сега не помня?
Преглед за печат
Може и да съм ходил на тая Акра, ма сега не помня?
Айде наслука на всички колеги, без инциденти,да си починем малко от пчеларското ежедневие,и на пролет пак със нови сили,защото лова лично мене ме мотивира най- много за работа.НАСУКА
Според мен и двамата бягат гонени от мечка.:bigsmile: .А мечката я гонят пчели.http://pchelari.com/forum/images/smilies/bigsmile.gif
Цял ден намираме прасета и накрая се пребрахме с празни раници.:bigsmile: Лошо тръгна сезона.
И при нас боб но съседната дружина оправи тото 15 броя ние им завидяхме благородно
Това не е проблем, че са убили 15.Ако на таксацията са им дали да убият/от стреля/25. Сега трябва нова и таксация да правят ако са си зпълнили плана.
Имат бият, а за да имаш трябва да положиш усилия . Незнам колко са им дадени по план, наще по план са около 30 и вече 3та година го преизпълваме (даи боже и тази година)пускаме искане в горското и винаги до сега са ни отпускали още бройки невиждам нищо лошо и ли пък незаконно! Така,че не бързайте да ги съдите имат много хубав район гора царевица вода всичко необходимо за прасетата .
Никой не ги съди! По-скоро размишляваме, аджаба това хоби или що? Въпроса опира до това, защо излиза ловеца на излет? За да си направи кефа - н`ъл така? Ако целта му е да унищожи повече добитък, та да се сдобие с повече мръвка, ами да си гледа свини в къщи. Чувал съм от познати, били по чужбината, че реките, езерата и там де що може, гъмжи от риба. Не ми се вярва да е защото нямат рибари. Ама рибари, които си правят кефа и после пускат рибата да живурка, а не да си пълнят кесиите от нерегламентиран улов.
В грешка си с информацията, относно ловните стопанства. Аз, въпреки, че не съм ловджия, имам възможността да обикалям из такива. Добитъка си пасе на воля и си го наблюдавам с просто око. Там си е точно за кефа - плащаш и гърмиш, палиш колата и си отиваш с празен багажник. ;) Ако искаш, ми ела на гости, но без пушка. Ще те съпроводя, да се насладиш - елени, зубри и т.н.
Аз имам приятели преди като ходеха за двата дена по 100 броя.:bigsmile:За кеф.
Днес мама ми съобщи ,че кучката не иска да яде от 3 дена.Пратих брата да я огледа.Оказа се на 2 места е ударена от прасе.За да няма такива нещастия бийте ги тия прасета колеги.:bigsmile:Като ги биете смъквам себестойноста на гледане на едно куче.:bigsmile:
Не съм се похвалил миналата седмица какво видях.:bigsmile:Смея се щото видях за пореден път вече почнах да се съмнявам дали съм ловец или журналист.:bigsmile:
На посията която трябваше да заема ме чакаха 7 гулеми шопара.С лед дълго дебнене реших да ги доближа.Не съм вярвал,че могат да бягат толкова бърже.Все пак ги прекарах на колеги, че напълнихме торбичките.:bigsmile:
П.П. На СЛУКА утре и не пестете патрони.
Аз цял форум съм прекарал да ме чете ти за едни прасете се чудиш.:bigsmile:
Днес си намерих ново диванче в гората малко тежичко но е удобна
http://picbg.net/viewpic.php?u=75865psWGC&i=866166 :bigsmile:
Как се представих след 7 годиниПрикачен файл 8973
То от това кифтета стават ли?:bigsmile:
Вчера пак ме споходи слуката.Този път майка 100-120кг.
От толкова много мръвка внимавай да не се разболееш от подагра.Подхвърли някой суджук и на съфорумците си,че сме заслабнали нещо.
Аз не правя от нерези такива работи.:bigsmile:Храня кучетата с месото.:bigsmile:Но ще ти пратя нещо на лично,че съм го посветил на друг клипа.:bigsmile:
https://youtu.be/ls8c2doTGlQ това са ми бъдещите ловни кучета.:bigsmile:
Буркан бре даскале.:bigsmile:Как вика бай Мичо ,,Р,, трябва в името да има.:bigsmile:
Разбрах -едното е Буркан , а другите ? С четири броя пушка не ти трябва .
Това е заради климатичните промени.Вече е трудно за сушене.:bigsmile:
Днес лова мина добре и сега сме на ракии вече.Две шопарчета ни споходи слуката.Наздраве.
https://m.facebook.com/groups/262826...&ref=bookmarks
Колега от съседната дружинка.
Дежурния превозвач...
Прикачен файл 9042
Извинете ме за качеството на снимката.
Хубаво,нерезче.Това може и да не мирише много.:bigsmile:При нас тия големите над 200кг не се траят.:bigsmile:Оцет,мляко,дома е и др. не помагат.
За да не мирише нереза, трябва веднага да се махнат тестисите и семенниците, това е първата работа на ловеца който го отстреля.
На споделената снимка виждам, че тестисите не са махнати, всичкото семе ще се абсорбира в кръвта за няколко минути, а после как няма да мирише това месо.
И това не помага ако е качвал някой свинка.:bigsmile:
За да не мирише нереза, трябва веднага да се махнат тестисите и семенниците, това е първата работа на ловеца който го отстреля.
На споделената снимка виждам, че тестисите не са махнати, всичкото семе ще се абсорбира в кръвта за няколко минути, а после как няма да мирише това месо./тестис и семенник е едно и също на различни езици.А кофти миризмата се дължи на специфични феромони/свински/ с които отдавна епропито месото на мъхкото прасе ,така че задане го усещаш варианта е да не го ядеш
И да ги извадиш семенниците веднага нереза който е заплождал си мирише.:bigsmile:
Точно така си е. И (лично мнение и опит) колкото повече се ровиш под опашката, толкова повече замирисва ;-)
Относно семенниците, тестисите и прочее атрибути, това което се стремят да махнат някои колеги веднага след като гръмнат нерез е... простатата. Тя не е в корема, а в таза, от двете страни на пикочопровода, до правото черво, зад ануса. Демек, едно грешно движение и....
Къде по-точно в коремната кухина ,тазова кухина ,прорязваш околовръз ануса и излиза простатата ,семенниците са отвън мъдете винаги има желаещи да ги пръжнат независимо колко е дрът нера ,простатата е за кучетата и те и се назлъндисват там са ароматите.Пишеш глупости ,явно не си разснопвал прасе.
На 17 бях когато транжирах първото си прасе, та от тогава 30 години минаха. Бръкаш и ти като друг колега семенник и тестис. Накратко - разпорваш торбичката на тестисите по посока към пишката, вътре всеки тестис има обвивка която се оформя като маркуче и влиза в коремната кухина точно между двата бута. Следваш това маркуче внимателно без да го режеш, там където влиза в корема правиш прорез около него, придърпваш леко и излиза семенника, колкота орех е и е пълен със сперма. Два тестиса, два семенника. Наслука, та да провериш за това което пиша.
Аз от една година се уча да дера и транжирам.До сега бях от групата на биячите от тая на дерачите.Ако не е студено и невали дъжд голям кеф ми е.
Здравейте колег.Искам да споделя с вас какво чудо се случи на 26.12..Бяхме на лов и колега гърмя по голямо прасе с бренеке.Прецелил е глигана точно в главата.След като е гръмнал прасето е избягало.На мястото където е било намира куршума деформиран с козина по него.Ще кажеш, че е било с каска. Интересно ми е да ли е имало някъде подобен случай.
Не съм специалист, ама ми се струва че има много допълващи фактори. Ако прасето е било на 50-80 метра.... ако е бягало и куршума е ударил каклана, ако патрона е бил набор на стрелеца или е бил нескопосана самоделка... Или всяко по отделно ... или всичко заедно...
Гърмял е от 15метра право в главата.Прасето е било спряло защото го е усетило и е виждал само главата.Патрона е марков и не е от евтините.След изтрела прасето се е изправило на задните си крака от това съдим че има попадение в главата макар , че това с изправянето съм го виждал няколко пъти при уцелване в сърцето.
При нас имаше подобен случаи момчето беше категорично че го е ударило в главата с бренекето и така беше но го беше уцелил в ухото и го беше пробило следващият пост го до уби имаше дупка на ухото първия които стреля и му дупчи ухото казва че прасето пада като отсечено стреля още два пъти от които единия път му чупи заден крак прасето става и заминава до другият пост .Видях дупката на ухото с очите си ако някои се съмнява
При нас е намерен куршума сплескан с козина
А кръв има ли?
В събота и аз гърмях по едно с бронежилетка. По странното е, че намерихме две майки с малки прасенца по на един месец. Големи като ягдтериери облечени с пижами... Един приятел твърди, че прасетата масово правят вече по две поколения на година.
Да и при нас имаше такива в началото на сезона.
В природата винаги има изключения.Не е масово но,някой майки по-рано се заплождат и е факт.А някой по-късно,затова има и късно есенно време малки.А може и по-два пити да се опрасват.Стадото се образува от няколко майки който са сестри или дъщери на водачката.Ако някой от майките бъде убита през лятото,то малките и се приемат и отглеждат от другите майки.За това по-някога при откриването на лова се е случвало да има малки на реета/пижами/.За мен лова трябва да преключи на 31 декември.А не до средата на Януари месец.Някой колеги може да ме упрекнат,но и аз не съм светец.Винаги пропускам първото прасе от стадото,и пак попадам на някой майка или приплод и то женско.Мъжкарите като понаякнат от предното прасило, сами се отделят или се прогонват от стадото.Тогава то заживява само докато не го приемат в някоя ергенска група от мъжкари или от някой нерез.То му става като копеле.Първо то влиза в местата където се хранят и ако е спокойно тогава влиза и дъртия професор.Така са ме учили на времето когато съм бил млад ловец.Поздрави и наслука до-края на сезона.
Мен ако питат ловът трябва да приключи средата на декември,но нали трябва да ни вземат парите затова и се продължава след 1.01.Това което пишеш за първото прасе трябва да е така, но пък как да го позная да ли има цицки или мъдки като бяга към мен.:bigsmile:/шегувам се/.Има ловни дружинки които не разрешават да се бият големи прасета,а само приплоди.
За всичко написано от теб съм съгласен.Наслука и здраве през новата година.Прасетата се въстановяват при отстрел 100бр.на следващата година на 120 процента,но условието е да има кой да ражда/майки да има/.А прави са някой дружинки да си вардят големите прасета,и да се стрелят само приплоди.Всичко е въпрос на гледна точка и решения на дружинката и здружението.Поздрави и лек ден.
https://www.youtube.com/watch?v=OBI4YqQm1GI
https://www.youtube.com/watch?v=i5dP4fY8Q50
Sobstveniku na forumu ako saka sha se iavi
https://www.youtube.com/watch?v=GHrGn7-r-bk
NE MASH DEIAN VICHARE MNOGO ORA LAJESH
https://agrozona.bg/%d0%b2%d1%81%d1%...0%d1%83%d0%bf/ Според мен това е зърнарска чума.:bigsmile:
https://bglov.com/page/Grupoviya-lov...va-i-v-sryada/
Тия зърнари и хората ще изтрепят в гората. Минаха пчелите сега са наред свините.Луда работа да се ловува по това време на годината.Тая ще е годината на най много инциденти според мен.Не знам за гъбар дали ще пуснат бележка само.Няма такава държава.
Не са зърнарите
Вероятно се налага.
Да му мислят ръководителите на лов.
Много ми е интересно де са сега тия Зелените при тоя геноцит на дива свиня.Ама то да не е Банско или някъде дето има мниого пари.Вече е ясно що са Зелени.
Ами... аз съм от Русе, ловувам в община съседна на дунавските. Като стегне студ, колегите от придунавските дружинки се "размазват" по островите. Чувал съм за дневни резултати по големи от сезонните на някои местни дружинки. Така че колко са минали не знам.
Ама съм сигурен че от април насам ни едно не се топнало у Дунава да си плува за спорта.
Според мен, трябваше да се удължи сезона до април, когато реално идва зимата напоследък, и предходната и тази година (сезон), а цялата година да има подборен индивидуален лов на нерези (щото майките са си местни и ние им знаем ятаците от години).
Как може да се познае дали има цицки или мъдки.С индивидуалния лов само богатите ще си отгърмят каквото има,а в дружинките ще станат интриги и раздори.
Ако по погрешка застрелям гъбар на отсрешния скат какво правим?
https://fakti.bg/bulgaria/317388-izb...aign=firstpage
Хайде на суджуците и задушеното, така в тава на фурна с фолио отгоре....от нас виното.
Тъй като ходя на лов в балкана, се чудя кой ще е този куражлия дето ще излезе да гърми, когато горите в момента са пълни с гъбари и туристи.
Идвайте.:bigsmile:Ще има за всички при тия норми за сезона.:bigsmile:
https://sinor.bg/53251-zabraniha-gru...na-diva-svinya Дойде им акъля и оградата:bigsmile:
Утре откриваме сезона колеги.Пожелавам На Слука и да внимавате.
Всьо в норм.:bigsmile:За утре съм се въоръжил яко с 2л ракия.Мисля чефтето да не го вземам и да съм седнал покрай скарата.:bigsmile:
Наслука,и без инциденти да го завършиме
И аз открих сезона предната седмица. Ето как.
https://www.youtube.com/watch?v=x6vR...ature=youtu.be
Може и от кръчма! Една година се натръшка цял ресторант. Писаха за случая. Една от компаниите беше на фирма с която работех. От цялата маса оцеля една вегетарианка, а и тези които не са присъствали на коледния банкет. 80% от персонала беше OFF! Един едва го спасиха! Взел си отпуска и отишъл на село. Добре, че комший са го потърсили. Полежа доста в болница. Проблема е, че започва като грип. Поваля и когато си еркек, нещата втасват. Удари ли сърдечния мускул, закъсвация!!! Не е шега работа! Преди години в Тетевен, от една компания човек си отиде! Тогава мой познат извади късмет, че жена му го прибрала преди да е хапнал. Почнали от обяд. Тя ги усетила и го прибрала, защото "знаела какви глупости ще направят до вечерта"!
Добре,че свърши свинския,че да почва истинския лов.:bigsmile:Мислех да продължа на индивидуален,но след видяното в корема на последната свиня се отказах.Прасенцата бяха оформени около половин длан. Мога да покажа,но все пак има и хора със слаби сърца.:bigsmile:
Аз не случайно ти пуснах един клип в който дадени хора стреляха по едни прасета. Ако забеляза, че нарочно пропускаха някои, а други ги стреляха. А вие май карате наред, пък което падне. И след това прасенцата били половин длан. Ми тя щяла да ги ражда след месец. Вие сте да обърнеш пушката и с приклада, па в тиквите.;)
В момента нито се е увеличила популацията, нито са тръгнали болести. А и при такива случаи много добре знаеш как се действа. Болните се избиват до крак и не се слагат в торбичките, а при увеличаване на популацията отстрела е контролиран - избиват се нерезите, а майките имат някаква защита. Или не съм прав?
Да бутна малко темата,че без Друмев не мърда.Как е тази година свинския лов?При нас още нямаме сефте.Дружинките в Балкана си напълниха фризерите вече и хранят кучетата с пържоли.