Е как да нямаме нали нашия и той минава за БИО.:bigsmile:Даже и моя е супер БИО щото не го продавам на 6лв, а на 7лв.:bigsmile:
Преглед за печат
Да пиша там..., сакън, "клъвнал ме петел"! Докато се усетя, станах конвенционален алхимик. И ако без да знам, започна "организирано да рева/вия" "гледайки в паничките им", по-добре да паля барбекюто. Както е казано в един виц "Докато го наричате вход, все ще боли, момчета!" Докато е ТАБУ, така ще е. Съвсем наскоро имаше, според мен, деликатни коментари относно отношенията във форума. Темата е болезнена и набързо я приключихте. Извини ме Соларис, нищо лично. Виж статистиката! Преди по-малко от година, активните потребители бяха над 1000. Сега са под 700! Дали прага на толерантност работи? Изразяванията на Мутафов може да са истина, но изречени от супермода на форума, каква работа вършат? На кого ще му записка от тях? На "организираните" или на тези, които се чудят дали си заслужава въобще да споделят в този форум?
А, на какво според теб се дължи редукцията на броя на активните потребители във форума - я, се вгледай колко пчеларски теми и въпроси се обсъждат, а само се бръщолевят глупости, които превръщат форума в чат, от времето на мир-ката(това беше един от първите он-лайн чатове), а също така по ред други причини колко потребители спряха да споделят резултатите от своите практически опити и експерименти(адмирации, за малцината които все още го правят).
Точно това е въпроса, който трябва да си зададете на себе си модераторите и администраторите ако му пука. Ако нямате отговори(съдейки по поста има някакви), допитайте се до по-широк кръг членове на форума. Ако поискате анонимни отговори, вероятно ще получите и по-достоверни, по същите причини! Лошото е,че тези които вече не влизат, няма да си отразят мнението. Като модератори, със сигурност знаете по-добре от мен какви са възможностите. Е ли е възможно, на тези които не влизат, а държите на мнението им, да изпратите лично съобщение с молба за отзив? Вероятно ще получат меил за това съобщение. Може някои да си направят труда.
Може всичко това да е изпробвано и да не работи. Не претендирам. Лаик съм в модерирането. Затова аз би трябвало да поставя тези въпроси на вас, а не вие на мен. Наясно съм, че 500 човека имат 500 различни характера и трудна задачата. Има обаче, форумни правила и норми на поведение, създадени и разписани за да ви помагат. И ако вие не се придържате към тях, кой ще ви има респект?
Относно доминиращото бръщолевене пред пчеларската тематика. При разговор с познат, ми зададе въпрос, на който нямах отговор. Казах му да попита във форума. Отговара: "Там вече питах за друго. Навряха ме на кучето в ... и се изпокараха.Мерси."
Е ми, накрая остава само бръщолевенето.
Може да се направи връзка с всеки. Само желание да има. Аз лично съм поканил сърбина да дойде при нас. Дойде човека, даде с два поста доста материл, но за три дни го изхвърлихме. Молих му се на лични, както и на македонеца, както и на руснака. Последния с доста размисъл ме послуша, за което му БЛАГОДАРЯ. Затова ви моля за малко толерантност помежду ви за да не се чудя след това как да накарам някой да се върне. Да не изброявам тези нашичките.
Какво пречи да сме толерантни, културни и да уважаваме събеседника си, а не да си мислим, че ние сме със синя кръв, а другите са боклуци.
Всяка тема трябва да бъде коментирана и всеки има това право. Какво значи „организирано оплюване”? Сигурно има защо да го правят след като са толкова „организирани”. Ако всичко е наред и всичко е по правила би трябвало да не изчезват постове и то с ясни питания. Когато не се отговаря на тях, а се трият, последват телефонни обаждания на ред потребители на форума, баниране на единствената фирма излязла с лицето си при нас, то остава какво? Да ви вземат на бъзик и оттам банове, гонене. Тази фирма храни на някои децата. Без значение какви са и прийомите. Все пак е сред нас, не се крие. Както казах и в друг пост - всичко е в нас. Каквото си правим, това ще е. Затуй, че не търсете вината в другите. Тя е в мен, теб, него, нея. Ако всеки си седне на ЗАДНИКА и започне отговорно да пише във форума, то форума ще бъде наистина хубав. Не, че е лош, но доволни на 100% няма.
И хайде, че ми писна да ви се обяснявам като на любовница, а не ви подпукам с банове? Ще ви дам аз едни сълзи, едни сополи. :bigsmile: Шегувам се, разбира се.
Валко , не ме намесвай там . nono;
Форума https://www.pushalka.com/forum/ си е много готин. И най вече е пчеларски! Пише се основно за пчели, не за пари.
Май спора беше за хората... Ако едни и същи хора в единия сайт са...такива. А в другия сайт са...онакива. Май трябва да се намесят едни хора с....бели престилки.
Знайм, знайм.
Свободни теми Теми: 57
57Теми5295Мнения Последно мнение https://www.pushalka.com/images/avatars/g2.png За манджата, мезето, и аперит
И там кое е най- вървежно.:bigsmile:
Спирам да пиша , че като видя някои мнения на уж вездесъщи пчелари ми става лудо .
Някои , колеги пишат - Защо , на зададен въпрос се отговаря напреки ? Защото , по въпросът е написано достатъчно - Ама , кой да рови и чете ?Това , го пиша за трети път !
Само в ,,механото ,, съм направил 5 колеги пчелари .
Така , че кой - кого ?!
Чанкооооооу,след час джоланите ще са готови,може пак да ги "прехвърлиш".Тъй де....
Що на Бай Мичо темата е с над 25хил.прегледа на 1600мнения.И има интересни неща. Не че тук няма има и то много по голяма информация но е в архива.Аз влизам и чета да трупам знания.Не пиша вече защото съм слаба ракия а и се трият мнения/за какво да пишеш като после ще ти ги изтрият.Евала на Слънчо че се мъчи човека да пооправи нещата.
Но най ме е яд че имаше едни индивиди дето само ревяха :
-Пляваааааа. плявааааа ееееееееееее то бива бива ама така пляваааааааааа не бива.
Е вече няма плява що не пишат и ние да научим нещо от тях а не само да смучат информация па и да недоволстват ако не е в изчистен вид.
Жоре прав си.След като ти изтрият мненията без да те информират каква е причината/а тя е ясна ИНТЕРЕСИ/ и ти оставят само спама и простотията какво очакваш от хората да мислят за теб?:bigsmile:
Имам чувство, че ми скачате.:( Хайде сега, няма си мерим форумите.:bigsmile: Още много требе да пишете за да стигнете този.:ae: Ама като гледам нещо ви се загуби устрема, та ще видим.hi;
Атанасов приятелю.Тук не става дума за мерене.Аз напримерно пиша и в двата.Като зная пиша, като не зная си трая и само чета и се уча.Но не може да сме демокрация и ако активно участваш в някоя важна тема да ти прегрее телефона от обаждания да спреш да коментираш.
Е не следиш постовете на г-н Дончев значи.Той точно това писа днес.:bigsmile:Да има толерантност м/у писането на различни хора във форума.Мен да си ме прочел да обидя някой.Може със шегитеси да съм го направил, но пряка обида никога няма да си позволя.Макар, че се водя тук за най гулемия простак и спамажия.:bigsmile:
Защо тук в Pchelari.com под името на Дамян Дамянов пише Модератор. Не че ми пречи, ама ми е любопитно.
П.П. Само при мен ли се вижда така или при всички.
Може Матеев да му го е оставил за добре свършената работа - като почетно звание.:bigsmile:
То може и да е празно сега, но след като изреже отгоре дъното спокойно може да си сложи и зеле за кисело.:bigsmile:Дето са вика 2-3 зелчици за да има за на Ачката джоланчето.:bigsmile:
Че какво пречи да махне саксията и да сложи 2-3 зелки или зелено домати за трушийка.:bigsmile:Сега му е сезона.
Хубаво беше да се знае и обема на бурето.Да но покаже снимка жената за да предположим колко е.:bigsmile:Аз залагам за 80-100л, че е.
.
Соске пищингяс бате модернизатор, мой да съм ц...н,а ма и аз съм ора.:bigsmile:Не кириз кви обръчи от жилязо има.:bigsmile:
Мерси,но пак усещам иронията в думите ти.Вие знаете отговорите на въпросите ни ,а си траете.Защо?Трябва ли да минем и ние е по вашия път?
Делта, уважам те защото си мислещ пчелар, но поведението ти напоследък силно не ме кефи. Незнам какво ти стана (предполагам някой те е издразнел яко) , но си станал труден за понасяне. Надявам се да не се обидиш от тези думи, а да си вземеш бележка и си го изкарай на този който те дразни, а не да ни тормозиш всички.
Благодаря.
Спокойно , догодина ще е по-добре .
Успех !
Сакън,не я изпивай!Моля те! Ще кажеш –Защо? Ами защото тука има един колега който следи с колко промила алкохол в кръвта пишеш.Промилите ги измерва телепатично,спец е.И после отсича–Когато алкохола говори и боговете мълчат.Така,че внимавай да не те нагрочи за алкохолик,отива ти лятото по кюспети.Ставаш алкохолика на форума.
Нали така др.Цветков,Ю.?Май вече не ти се отговаря,след като разбра че си сгрешил.Ама аз все ще те питам,дори и чрез индиректни постове,като този.Докато не направиш необходимото.
Въпроса не е към теб колега nikawr.Благодаря за написаното от теб,но не съм съгласен с крайното ти заключение–от тези супер мини нуклеуси не излизат качествени майки.Излизат,и то какви!Зависи какъв е бил стартера–отглеждач на майчилата.
Извинявам ти се колега,че използвам поста ти за да попитам друг колега и да му напомня за себе си.Принуден съм за това деяние от самия него.Извини ме,моля!
Гогол, пак те питам: Какъв ти е проблема?
Добре, не си Коста Желев, моя грешка, а и той не пие.
Та г-н Георги Илиев от Ямбол, след толкова не разбран пост като твоя какво да си помисля. Ти си този който се хвали, какво и колко си имал за пиене. Ами пий си го. Няма да ти броя чашите. Но като пишеш, преди да го публикуваш, поне прочети какво си написал. Предполага се, че все някой ще се опита да го прочете.
Ей, уважавам ви и двамата, макар и косвено мои познати - от форума. Имате рутина в пчеларството, видимо от писанки Ви. Впрегнете знанията си в помощ на съсловието, за да не ставате за джумбиш на плевенската младеж.;)
Независимо от голямата метла на приятелски начала,проведена от някой си упълномощен аз ще те помоля–не я изпивай!Ще бъдеш новия алкохолик на форума.НЯКОИ ТУК УМЕЯТ ПО ТЕЛЕПАТИЧЕН ПЪТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПРОМИЛИТЕ АЛКОХОЛ В КРЪВОНОСНАТА ТИ С–МА и след това отсичат–Когато алкохола говори и боговете мълчат.Изтритият пост го прочете ,нали?
Прочете го и друг,към който беше адресирано половината му съдържание,преди да го изтрият и номера с умрялата лисица няма да върви за него.
Не съм съгласен с крайното ти становище,че от супер мини нуклеусите не излизат качествени майки.Излизат,и още как!Зависи от стартера –отглеждач/повтарям се от изтрития пост,но се налага/Използвам ги и съм доволен.Ако имам късмет да докопам роеви маточници веднага ги зареждам.
Аз също.
Обидата се коригира с извинение.Не парадирам никъде какво,колко имам или съм изпил.Това може да е било преди 30–35 години,но и тогава не обичах да парадирам с подобни пороци,а камо ли сега.
Грешките са поправими,но се иска достойнство за да си признаеш грешката.Засега не се забелязва при теб.Уважавам докато ме уважават.След това –секира.Аз съм така–Право куме в очите,ако не си го разбрал досега.
Поста не ти е изтрит, а преместен. Изрично съм помолил няколко пъти да бъдем толерантни или поне когато си пишем злъчни забележки то това да става в бърборилника. Темите би трябвало да са чисти откъм такива постове и да бъдат със съдържание по темата. Няма да се сърдите когато обърна метлата.:mad:
Гогол, не съм ти прочел мнението преди да бъде изтрито.
Интересно ми е ти как заселваш мини нуковете с роеви маточник?
Аз за виното римляните са казали: IN VINO VERITAS! ;)
п.п. А колкото до това да ми излезе име на алкохолик, аз съм обиден... та след две магистратури и 4 деца, аз съм изграден алкохолог! :)
Георги, извинявам се, на Коста Желев, че го намесих незаслужено.
На теб по-точно за какво да се извинявам. Написа нещо, което никой не разбра, дори и адресата на поста ти. Аз перефразирах една поговорка, а ти подскочи като ощипан. Та ще кажа и още една: Гузен не гонен бяга, това правиш и ти. Ти извини ли се за неразбрания пост? Да не говорим, че ти си този, който се скара и определено обиди други колеги. Та за каква доблест става въпрос? Не злоупотребявай с опита и възрастта си.
За мен темата приключи.
Валка тия 60 кг от колко реколти са, ако не е тайна?Аз средно съм стигал 85кг, но това беше преди много години когато пчелата преливаше от кошерите.
Не ти дължа обяснение. Чакам оня......да каже. Ама избяга като.............п......р.
Прав си Валка.Грешката е моя,че ти зададох тоя въпрос.Мислех като двама се карат третия да спечели ама нанайси.:bigsmile:
Народът го е казал - когато двама си мерят лежаците, не си ври нуклеусчето!!drinks;
Така е, но всяка поговорка си е за дадения случай.:bigsmile:Според теб коя е правилната от двете.,,Сговорна дружина планина повдига,, или ,,на вълка му е дебел врата щото си върши работата сам,,.:bigsmile:
В дадения случай е " дрън, дрън- ярина"!
Отново , аз съм виновен за дразгите във форума .
Хайде , спрете се .
Мен , не ме интересува , кой и кога пие , кой и кога ходи на лов ?
Мен , ме интересуват пчеларските знания .
Така е Дака, но на някои все братята им говорят.
Първата ми магистратура е от преди близо 20 години, а втора от преди 2, ама там знаех повече от някой даскали, щото го бачкам това вече 10 години ... ;)
Днес , задодох въпрос - Атмосферно налягане - причини и следствия ?
Ако , познаеш отговорът на ученика получаваш микронуклеус -два броя .
Друмев , ако отговориш са твои .
На градският ще правя други .
Гошо74 е запазена марка при мен .
Момчета , аз с въпрос за пчеларството спечелих часовник от ,,Минута е много ,, .
Желая успех на Всички голеги !
Ника , не е това .
Според Мартин от 9а атмосферното налягане затопля . Има в предвид слънчевата радиация .
Макар , че Даскала е обяснил друго .
Според мен въпроса ти е зададен като Хайку, та затова момчето се объркало и му е станало топло и е отлетял в друга посока!!!! ;)
Даскале,виж брата на лично какво ти писа по въпроса за атмосверното налягане.:bigsmile:Тук можеш да споделиш с нами да ли е верна.:bigsmile:
п.п. Това се учи в 8 клас по физика.;):bigsmile:
А сега за добива на тикви. Били сме на първо място в Европа по добив на тикви, защото давали субсидии за това занимание. Сега държавата се усетила, че отглеждането на тикви, не било толкова трудно и ... клъц субсидийката. Ха сега де, чели за Душко Добродушков, чели творенията на Карл Маркс и съпоставяли с българската действителност и накрая - няма да ядем евтин тиквеник, ама ще ядем евтин мед. Е до това водят субсидиите, поевтиняване на труда ни.
Току що по БТВ-то казаха, че за мин.г. сме били номер 1 в ЕС в производството на тикви - еми ето го бизнеса!!!...еко-тиква поръсена с еко-орехи, събирани от братчедите-сигани и отгоре с еко-мед....готов, завършен продукт!!..ейй, измислих го най-накрая!!!
Тиквите от доста време ги произвеждаме.
200лв/дка хубава е субсидията.Те за това ме викаха да си бера без пари.:bigsmile:
Сега като се замисля това прави около 40кг мед.:bigsmile:Пу пчелар съм искал да ставам,по добре е било тиквар,че и зимна смъртност нямаше да имам.:bigsmile:
Зае...е тиквите и отивайте утре в Софето. Догодина по 200 кинта на кошер ( на празен -20 ).:bigsmile:
Все си мисля, че и на празните дават субсидии. 2008 година ми идваха, тоест идва ми една госпожа на проверка. Гледа един лежак в който има едно семейство, но излизат през двете прелки и казва: - тук са два. И пише. Гледа другия и пак пише - два. Накрая прави сметката и излизат два повече. Но те станаха с два повече? Засмях се и тогава и разясних как стават с два повече, когато не разбират и бъкел от това което правят. Та така.
И подобно на млекарите, които разливат мляко пред Парламента( от парлама идва тая дума сигурно)...да занесат 2-3 кошера от най-лютите...и да им теглят един шут накрая...това ще е най-големият ефект!!
Не това няма да хване декиш.Щом нашите кошери са на държавата и нямаме пари да ги гледаме да им ги върнем пред парламента.Закараме им 1к им ги харизваме да видим как ще се оправят.Поне място и охрана ще имат.:bigsmile:
Незнам какво ще се постигне, но май нищо, защото не се знае какво се иска. Искат пари - ОК, но кой дава пари ей тъй - бадева. Пчеларството не може да се сравнява със зърнарството, по простата причина, че едното може да се механизира, а другото - не. Май по удачно е да се протестира и лобира поне за опрашване, ама кой ли го е еня. ОВЦЕ сме. Всеки гледа от камбанарията си. Пак го натяквам - по същия начин стояха нещата и с табелките, дето се пънеха като "костичка на дупе", защото щели да се охарчат пчеларите. Дрън-дрън. Охарчиха ли се като дадоха някоя друга стотинка за табелки, които до някъде възпряха злоупотребите. Хайде стига толкова, че да имам материал и за друг пост. ;)
Проблема е друг другари и другарки,господа и госпожи.Къде бяха нашите лидери когато даваха по 200лв на декар да гледаш тикви,а на пчелно семейство 3 лв?Аз ще отида на протеста да ги подкрепя.Гледай след година две са ни задължили да сме БИО ПЕЛАРИ.:bigsmile:
Ами аз ако бях лидер щях след такъв гаф да натисна малко педала.То трябва да знаят кога да поискат.То и мойто дете се луканка иска ама всеки път не му режа да не напълнее много.:bigsmile:Ама как се радва като му резна 2 резенчета и посредата тънинка филия.:bigsmile:
Тук ли да ти отговоря или в ''изчистената'' тема? За мен е без значение.
Евалла за децата!Ти си Българин и ако всички бяха като теб,сега нямаше да се пляскаме по кълките и да мислим как да разрешим демографския проблем на България.А за магистратурите–бош–лаф след 90г.Колко дипломи искаш да ти покажа за завършена магистратура.След 4–5 месеца и си магистър по каквото поискаш,Всичко е възможно,стига да цакаш с асо пика в белота.Така мислим ние,отпреди 90–те.Ти к,во ще кажеш?
Сега си мисля за протеста, ама знам, че хич няма да ми харесате мислите.hi; Аз от моя лидер ( дето го нямам ) бих искал да тропне на жълтите павета и да викне : стига с тези програми, стига с тези субсидии. judge;Вече има свръхпроизводство и няма кой да изкупи меда. crying;Има мед още от 2016г. Боже грях си докарах, като знам що народ чака мерки Х,Y.Z.:(crying;