А как стоят нещата, когато се ползва райски газ (амониева селитра)?
Преглед за печат
А как стоят нещата, когато се ползва райски газ (амониева селитра)?
Ще, ще. Аз ще съм опитното зайче. По-точно - търтовките, които имам в изобилие. Ефекта от вирусното заболяване по пчелите вече се прояви. Масово са останали без майки, някои съвсем наскоро. Чакам да видя в събота дали са приели майките с етер и после ще експериментирам с диазотния оксид и здраво обединяване на по три търтовки в едно и придаване на майка. С етера при мен се получава много конденз и пчелите са като къпани, залепнали по плоските мокри повърхности на стените и дъното. Ще вида с райския газ как ще е.
За амониевата селитра след умуване с тсц, стигнахме до извода да се увие дозата във фолио и тогава да се пусне в пушалката. Поръчани са и дози газ в патрончета. Търся донор на стар сифон, някой, ако има непотребен, бих почерпил да го получа по Еконт.
Боеприпасите вече са осигурени! Търси се оружието, че оня, дето продаваше сифон се смота.
А това с конденза и подмора вече го изяснихме - предозирал си! Дозата трябва да е по-малка и да се подава в две-три впръсквания, дълги не повече от 3 сек. Охлаждането е прекалено силно. Днес по ръката ми само скреж дето не се образува.
Ще,ще!!! Ще узрееш като дива круша,но ти трябва доста време като нея.Пък и личното ти его е на висота.Приема само на определени честоти.Сега обедини красивите търтовки,придай им нови майки,и догодина,напролет поръчай при някой майко производител повечко майки.Да са ранни,затова поръчвай отсега. А за грешките от ново бранството–те са повторяеми и повече,зависи от коя камбанария поглеждаме на съветите които се сипят покрай нас,като фоейрверки по девети септември.
Жоре,кого да третираме сериозно?Акара или пчелите? Първия абзац от изречението ти е абсолютно точно,но после....е.Някъде бях постнал за тази гадина какво допринася на пчелите–2 ли 3 цитатчета от ерудирани личности или институции.Но колегата не приема съвети и информация от такива като нас и ги е подминал като японски скоростен влак гара Буново.Затова ще има повтаряне на първи клас,пък може и потретване.
В Базар.бг има в продажба няколко сифона. Думи ьа търсене " сифон газиране"
Тези камъни са в моята градина май, само дето не съм казал, че продавам. Стига с тая меркантилност, бе индженерина.
Агро, проверих за сифоните, както ти казах, но се оказа, че не са от тези с патрон, а модел, който се пълни предварително с газираната течност. Съжалявам, ама оружието няма да стане .