За повишаване цената на българският пчелен мед е необходимо: Пълна забрана на вноса на пчелен мед в България !!?
Преглед за печат
За повишаване цената на българският пчелен мед е необходимо: Пълна забрана на вноса на пчелен мед в България !!?
Това според мен не е работа нито твоя, нито моя, нито на Борислав. Всички сме писали не един договор, но в случая, щом ще се разпространява като типов договор, той трябва да е подготвен от юрист и съобразен както с ЗЗД, така и със специфичните правила, които да регламентират нещата конкретно за меда. Разбира се, трябва да се настоява пред МЗХ да издаде специална наредба за "Правила за анализ и търговия на едро с пчелен мед", която да задължава както пчеларите, така и прекупвачите и преработвателите да сключват такива договори.
Има ли някой, на който са му открили антибиотици и после същата фирма да му го е изкупила (или предложила да го изкупи) на по-ниска цена? Моля да се обаждат само пострадали, а не хора чули история в трето лице. Нужна ми е достоверна информация!
От няколко години насам в пробите масово излиза Флумеквин. Моето най-добро предположение е че го добавят във водата на кокошките против диария, защото концентрацията е изключително ниска - до няколко части на милион (ppm; mg/kg)
Стига бе, края на май пчелите ми бяха на ръба на отцеляването и пожертвах малкото събран от по силните семейства акациев мед да спася другите от гладна смърт, вместо да ги подхранвам както пише по книгите и хоп ще ми се изтъпанчи някой си да ми се обяснява че в „стоковия“ ми мед има захар или инвертаза или тем подобни...... Техните проби не ме интересуват и взимането на проба НЕ ОЗНАЧАВА че са запазили меда ми за себе си! Всеки който желае идва взима проба (в рамките на нормалото де, не по половин кофа от сирене) и на който пръв се обади че е готов да го вземе при първоначално договорените условия печели.
Очакваното увеличение на цената на меда се оказа поредното намаление за съжаление ,Апимел свалиха на 4,60 за букета.Сега има два варианта или всички ще тръгнем масово да даваме или ще издържим и този път в което се съмнявам.