Приятно гледане :
http://www.youtube.com/watch?v=TzBInt4zljQ#t=101
Преглед за печат
Приятно гледане :
http://www.youtube.com/watch?v=TzBInt4zljQ#t=101
evgeni,интересно е,има и други интересни неща, ама малко хора ги интересуват.Интересно е например още, че пчелата е обожествена в не малко древни цивилизации и се счита че пчелите могат да преминават в други измерения.Много интересни неща има,ама трябва време за да ги намираш.Пък и мисленето трябва да се освободи.Мотото което си вписал,много често го казвам на познатите си.Не считам себе си за пчелар,защото имам да уча още много, но знам че пчелите ми са на първо място и след това е печалбата.
Прави добро и помагай, каквото и да става.
http://www.youtube.com/watch?v=KMYrIi_Mt8A
Красиво е там, където цари доброта.
http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=AmEWsU-C1a8
Само добрината ни прави по-значими.
http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=7STf81P5lYE
Това ще Ви промени
http://www.zamunda.net/details.php?id=233240&hit=1
Здравейте,
Днес, незнайно защо моят баща е решил да ми понесе подарък и ми предостави последния брой на вестник "Пчела и кошер". Преди около 12 години си купих последния брой на тези безсмислени безсмислици. От тогава до сега нещата са се променили драстично..., към по лошо.
Искрено се надявам издателите, редакторите и собствениците на вестника да прочетат това и да престанат да унищожават дървета за издаването на това НИЩО.
Моля да ме извините господа, но това вашето безумие, празнословие и желание да напишете нещо само и само защото е дошла датата за издаване го няма дори и в Турското БНА.
Ако бях на Ваше място бих използвал огромно количество нафта, да полея цялата редакция, да я запаля и повече няма да не се опитвам да замъглявам и без това замъгления сектор пчеларство.
Тази нощ сънувах много гаден сън:
Влезнала мечка и обърнала кошерите, по целя двор разхвърляни пити , пчелите се търкалят по снега, аз започнах да събирам майките и се събудих.
По нашия край в момента няма сняг, а мечки въобще няма, ама те заболя ме сърцето :)
Като се събудих така ми олекна :)
ЕИИИ това е най големия пчелар само вижте къде му се е хванал роя.Това признавам за пчеларство,да може да хванеш майката на К....А:laughing: http://www.funnyandhappy.com/bee-swarm-on-the-penis/
Това е съвременното пчеларство в БГ.... На един вожд на Члена всички се возят
Юркааааа,обещаната снимка 24ч. след мъчителния преход.Е все още е сърдит,но.....Тази сутрин вече е с настроение.
А сега обяснявай, че си линейка :D
https://www.youtube.com/watch?v=Yb1MvYJF28s
Това с радиоуправляемите четирикоптери като хоби е голяма краста. Води до пристрастяване. Преди 4-5 години бях болен от тази болест. Сиптомите са следните:
1. Забравяш да мислиш за всичко останало, включая и за жената, семейството или за бизнеса.
2. Започваш неудържимо да харчиш пари за хобито - много повече, отколкото можеш да си позволиш.
3. Започваш да лъжеш жена си, че всеки един радиоуправляем самолет или хеликоптер струва само по 50 лева. Колко хиляди си дал в действителност - само ти си знаеш.
4. През 5-те работни дни от седмицата мислиш само за едно единствено нещо - кога ще дойде съботата и неделята, за да излезеш на поляната с други моделисти и да пробваш (строшиш) поредния нов летящ модел.
Иначе моделизма е страхотно хоби, при което бащите играят с играчките на децата си, само дето има голяма разлика в цената на тези играчки (на бащите са 100 пъти по-скъпи). Ако искате да си затриете пчеларския занаят, станете моделисти.
Това за гардероба вече съм го забравил. Жена ми искаше нов гардероб, за да си го напълни с нови дрехи и обувки, като това беше нещо като отмъщение, че аз напълних цялата къща с коли, самолети и хеликоптери. Като казвам "напълних", казвам го в буквалния смисъл. Радиоуправляеми модели имаше буквално навсякъде - по масите, под масите, по леглата, върху етажерките и по рафтовете на етажерките, вътре и отгоре на гардеробите (жена ми наистина си купи втори гардероб), по пода, по стените, в коридора - абе буквално всеки един квадратен метър жилищна площ (включая и стените) бяха заети. Чашата на търпението на жена ми преля в момента, в който поисках да се настаня и в спалнята, като с цялото си нахалство поисках да свалим една хубава картина над спалнята, и на нейно място да закачим един хубав самолет. Е ...... това вече не се случи, и предполагам се досещате защо ...... judge; :tres: Победител от двубоя излезе жена ми, и към днешна дата всички модели събират прах на тавана (и сигурно ги ядат мишките).
Та като казвам, че моделизма е болест и води до пристрастяване - повярвайте ми - това вече съм го играл. Освен всичко друго тази болест е СИЛНО ЗАРАЗНА !!! Пазете се, за да не се разболеете от нея.
И за да не кажете, че приказвам празни приказки, ето малко снимков материал от него време. Сега като го гледам, и аз се чудя къде ми е бил акъла - но това си беше гол факт. Това си беше самата истина, независимо дали ще я класифицирате като приятна или неприятна .....
Прикачен файл 4870
Прикачен файл 4871
Прикачен файл 4872
Прикачен файл 4873
Прикачен файл 4874
Има и още много - хиляди снимки със стотици модели, но не искам да задръствам повече страниците на форума. Все пак това е пчеларски, а не моделистки форум..... :)
Много яко : )))))))))
Всеки трябва да си живее живота с някаква страст, иначе просто се носи по течението.
Моята бяха компютрите, но зарязох всичко и честно казано...ако има друг начин изобщо няма да седна пред монитора.
С учебника по C++ си подпирам рафта за компотите в килера :laughing:
Матеев , права е била съпругата ти за гардероба.
То , това цялото го няма в ,,Моделист ,, и ,,Моделистика,, на куп.
Скоро , ще допълниш колекцията и с ракети . Работя по едни модели ,та да видим.
Все пак съм -,,МиГ-25 ,, и ,,Delta.e,, .
Ха-ха .... Оттървах се от една болест и се заразих с друга - ПЧЕЛАРСТВОТО ...... И отново ден и нощ мисълта ми и действията ми са на едно единствено място, а всичко друго е заебано ..... Няма ден, няма нощ, няма събота, няма неделя - бачкане безкрай ..... Това за отпуска или почивка - не си го спомням да ми се е случвало през последните няколко години. Морето - ами гледам го през крив макарон и ха-ха .... по снимките в интернет ......
И най-интересното - аз съм висшия шеф и мога да си изляза в отпуска когато си поискам и колкото си поискам. Мога да си позволя да отида в която си искам точка на света и да стоя там (и да се кефя) когато си искам и колкото си искам. Никой не може да ме командва, никой не може да ми попречи ..... И понеже го имам това право, всъщност никога не се възползвам от него ...... Ирония на съдбата ....
Това според мене е просто НАЧИН НА ЖИВОТ. Правя го толкова отдавна, щото към днешна дата това вече се е превърнало за мене в ЗОНА НА КОМФОРТ. Просто не мога да си представя по различен живот от това непрекъснато да съм пред компютъра и да смятам, планирам, организирам и т.н. Дори и в командировка компютъра е с мене. Дори и в самолета все нещо се налага да разцъквам. Ако някой ми измъкне компютъра от ръцете, започвам да смятам и да планирам на ум.
Тука е мястото да кажа един майтап:
Преди няколко години, когато се занимавах със слънчеви централи, единственото ми любимо занимание когато вървя по улицата беше да гледам покривите на сградите и да смятам на ум колко KWp централа може да се построи на всеки един покрив. Сега пък като пътувам с колата в командировка, непрекъснато оглеждам местностите и преценявам каква паша има по тях и дали дадената местност е подходяща за пчелин.
http://rechnik.newage.bg/%D1%85%D0%B...%8A%D0%BC.html -та твоето е работоХОЛИЗЪМ. Е можеше и да е къде, къде по-лошо( алкоХОЛИЗЪМ примерно:bigsmile: и то е НАЧИН НА ЖИВОТ)
Матеев , не си излекуван от болестта .Просто си минал от едни хвъркати на други .
Тези други , носят и пари .:)
Важното е човек да си доставя удоволствие от живота - толкова е кратък........ А ако и работата носи удоволствие - какво по-добро от това .......
Съгласен съм с теб на 100% .
Успех и на двата фронта .
Прости - забравих и съпруга ти - така , че успех и на трите фронта .
За мен нещата,за които говорите опират до следното.Имаш време-нямаш пари или имаш пари нямаш време.Сиреч ситуацията на Матеев е по-правилно да се нарече отдаденост,а не работохолизъм.
Аз предлагам да се съберем и да отидем на гости на Матеев иска не иска поне за 1 ден ще спре с работата + една вечер + на другия ден ще почива от напиването с нас(гостите). :)
Слънце, липсваш ми. Къде си? То не бе отпуска, не бе ваканция, не бе чудо.
Липсата ми водевилно-пиперливите коментари и закачки, от които повечето настръхват и се ежат, като японски петлета.
Дай някакъв знак, че те има.
Solaris60 е тука и чете форума, но избягва да коментира, защото ми даде обещание да не прекалява със спама. Евала - каза мъжка дума и я спази. Сега обаче е в другата крайност - не промълва нито дума, и вече започва да ни липсва. Хубаво е да се появява от време на време и да помага на начинаещите пчелари - все пак е човек с много знания, които може да ги споделя с останалите.
Така е!
И понеже няма как да ти се натресем всичките наведнъж, предлагам друго:
Годишна национална среща на форума.
Това вече сме го играли нееднократно в друг един форум и се получава много добре. И тъй като "Етъра" до Габрово е кажи речи в центъра на България той е много удобно място за такава среща.
Предимствата са следните:
1. Голям хотел с много прилични цени.
2. Хубав ресторант с градина, подходящ и за обяд и за вечера.
3. Голяма и хубава поляна за всякакви забавления.
4. И разбира се Матеев като символичен домакин и организатор като "Баш майстора" на форума.
Повярвайте ми такива срещи са страшно полезни за опознаване, за изглаждане на всякакви конфликти и създаване на лични контакти.
Удобно време е началото на октомври, когато времето е още топло и приятно, но не е непоносимо горещо както сега, а и работата по пчелините е поприключила. Най-добре тези срещи се случват в рамките на три дни - петък, събота и неделя.
Петък - след обяд пристигане и настаняване. Вечеря или коктейл за опознаване.
Събота - основен ден на мероприятието.
Неделя - закуска и отпътуване.
Всеки може да дойде сам или със семейството и децата. Има с какво да си запълнят времето - и в "Етъра" и в Габрово има какво да се види.
А за пчеларите ще е интересен един конкурс за най-хубав мед от различните видове. Може и за мис "Пчеличка", ако има мераклийки!
Малко медиен шум за мероприятието също няма да е във вреда.
Казвайте си думата за идеята!
Стига да има желаещи да дойдат на едно такова мероприятие и аз съм готов да го организирам.
Би било чудесно аз бих дошъл. Ще бъде и хубаво някоя друга лекциика да се изнесе. Форума не е малък и една такава среща ще бъде доста приятна, а и за периода който говорите наистина е най-добрата идея да се махнат тия жеги проклети, че да ти е кеф да седнеш на масата на ядение и пиини :)
Ами дай да пуснем една отделна тема и всеки желаещ да се заявява, заедно с бройката придружаващи го лица. Примерни дати 3-4-5 или 9-10-11 октомври. Идеята за лекциите също не е лоша, както и да поразкажеш за свършеното и бъдещите планове на конфедерацията. Знам, че много от пчеларите обичат да си правят много неща сами, така че и една изложба на "Направих го с ръцете си" ще даде много полезни идеи и на другите.
Нека на първо четене тука в темата да се обадят желаещите, и ако наистина са много, тогава ще преминем към ЕТАП 2 - специална тема и започване на работа по организацията.
Не знам до колко тази тема е посещаема. Виж статистиките и прецени.
Момента никак не е подходящ. Има още мноооооого работа по пчелите.
Става дума за средата на октомври , не опорочавай добрата идея , аз съм ЗА
Пишете ме и мен.Там съм.
Участвам в едни цветарски форум,там са 99 процента жени и през месец се срещат из цяла България.
Ама не смея да отида, те жените си говорят за растения по оня начин, с ах, их...
И аз съм за пчеларска форумна среща!
Идеята за форумна среща е чудесна.И на мен ми липсва сърдиткото!
Четох,но мисля че тук му е мястото.
Хайде, и аз съм за среща и който не е виждал Матеев наживо ще е хубаво да дойде също, ще си обясните много неща и ще излезете от много заблуди. :)
И аз съм ЗА среща! :)
Специален поздрав за мнооооооого работещите:
http://vbox7.com/play:2c1f2352
tsc1 как я изрови тая песен-върна ме в пубертета. Браво.
Мерси за поздрава.
Няма как на всички да им е удобно, така че действате.
Дамянов,ако ходиш към Черноморец се обади.Мойта специалната свърши ама комшията има бол-чист мускат.Апък градината все ще пусне някой домат.
Градски аз говоря за нашия Черноморец до Бургас.Тамошния мускат лекува всичко.Наздраве на всички колеги и колежки!
Дамянов опитвам да ти пратя координати на лични ама не се получава.
Не съм започнал още с муската,сега съм на Загорка Ретро.
Варненският Черноморец - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7...D1%80%D1%82%29
Минаха координатите, ще ти се обадя като се разберем за точна дата, час и т.н
Сега въпрос с повишена трудност - трябва генератор(агрегат) за усилвателя и няколко крушки.
Миналият път бяхме тук - https://www.google.bg/maps/dir/43.12.../data=!3m1!1e3
Заваля дъжд и ни удави в 4 сутринта, салатата плуваше, но алкохола, пържолите и жените ги спасихме (сети се сам кое беше с приоритет) :bigsmile:
С ракия няма да ме впечатлиш, но на хубави жени не мога да отказвам - не е възпитано. ;)
Ако има други желаещи, да пишат. Възрастовата граница беше от 26 до 50-60 години.
Дамянов,желаещи за давене или за спасяване трябват.Аз съм на 40-50 км. на север от Бургаския Черноморец.За колко ще се пуснем надолу и да увеличим бройката....
Всякакви хора вземаме, важното е да разпуснем и да е весело. Ако имаш желание, палиш и идваш. Важното е само да е добро времето, да са студени бирите и топли жените. ;)
Другата година може да си организираме пчеларско и винарско изложение на плажа. (за пред жената)
Чак пък всякакви?Из човешкия род има много плашещи екземпляри.Аз помислих,че ще идваш към нашия Черноморец Дамянов.
Вчера не стигнах до муската,щото жената ходи на покупки.Обаче днес стъкмихме една руска салатка и сега уважаваме една Сунгурларска.Понеже се разчувствах пожелавам на всички приятна вечер и наздраве.
[QUOTE=бат тянко;69533]Вчера не стигнах до муската,щото жената ходи на покупки.Обаче днес стъкмихме една руска салатка и сега уважаваме една Сунгурларска.Понеже се разчувствах пожелавам на всички приятна вечер и наздраве
Борка, ето го мястото за дрънканици! И да кажа- на соца, най- му харесвах мизерията! Защото, гаджетата за кафе и кола- правеха чудеса. Сега, на сегашния соц- пак му харесвам същото. С едно допълнение- магазините, пълни със стока ама.....!
Вече съм спокоен държавата тръгна! Шестата най-бързо развиваща се икономика в ЕС! :D
http://www.blitz.bg/news/article/394841
SIKO 13, разкажи малко повече за пътя на Камино - от Франция ли тръгна или от Испания, (защо?), колко дни?, сезон, какво може да се види, тръпки, преживявания, снимки ако може, каквото се сетиш ще ми е интересно, защото и аз планувам да го извървя или да го премина с байк.
Не те е срам! И ти се наричаш българин?:laughing:
Нова бензиностанция на Марешки отваря утре в Айтос
Да видиш к'ъв човек съм. Малко и ти да хванеш от евтиното :)
Тъкмо мислех да им пращам в туби......... с малка надценка разбира се. :P
Колеги опасявайки се да стана досаден, ще си позволя да ви помоля да си бърборим в тази тема. Пълно е със спам навсякъде и когато някой търси нещо прехвърля сума ти постове. Като гледам и на Дамян му писна и спря да трие .Нека да бъдем по - коректни.
Искрено се надявам цените на горивата да паднат в цялата страна, защото нормалните цени са тези тук във Варна. Всички продават на цените на Марешки, или на близка до неговата и не съм видял бензиностанция във Варна да затвори.
http://m.fuelo.net/m/city/579
Това е във Варна.
Здравейте,
Това защо го публикува? Не ни стига, че ви завиждаме затова, че си имате Марешки! По спомен последният път, около 30.01. заредих дизела в София на 1.95лв.
Уж проверки, картелни споразумения............... Няма ефект! Още малко и цената на барел, ще стане колкото един литър нафта!
Поздрави, Г. Георгиев
Внимавай какво си пожелаваш :laughing:
Имал съм много забавни моменти:
Два дни не бях сядал на компа и ми звъни телефона с оплакване, че съм трил постове :bigsmile:. Влизам във форума и виждам, че не само не са трити, а и не са публикувани.
Друг случай - блокирал съм потребители да не пишат във форума. Това го няма като възможност и седя и се чудя как да го обясня. Явно има проблем с компютъра, но аз съм виновен в неговите очи.
Няколко човека бяха решили, че няма да ги позная по "скрития" IP адрес и че вечерта няма да има никой във форума - ГРЕДА :tres:
Единят се оплаква от спама, а другия се оплаква, че го триеш...Решението е просто - излизаш от форума и си сипваш голяма шотландска ракия. drinks;
Влизам във форума и виждам, че Матеев е наспамил ама...хубаво... и накрая написал нещо от сорта "Моля модератор да почисти" :laughing:
Да не говорим за любовта която се развиваше във всяка една тема наскоро.
Забавно е! Заповядайте!
Любов, любов- варен картоф!
Разрежеш ли го той суров!