Млечните съдържат протеин, а е доста трудно да си го набавиш с растителен произход. Въпреки, че излезе информация, че нямаме нужда от голямо количество протеин и дори е вреден над 5-10% (по памет).
В последно време пропихме, но всичко с мярка.
Преглед за печат
Млечните съдържат протеин, а е доста трудно да си го набавиш с растителен произход. Въпреки, че излезе информация, че нямаме нужда от голямо количество протеин и дори е вреден над 5-10% (по памет).
В последно време пропихме, но всичко с мярка.
Простете за спама. Липсата на протеин може да докара много неприятности! Имам приятел, който след 4 месеца вегетарянство се лекува повече от 6 месеца! Периферната нервна система и вестибуларния му апарат се бяха побъркали, а той е здрав и редовно спортува . Много внимавайте с диетата. Важно е консултацийте със специалисти да се направят преди да започнете да правите глупости, за да не се обезмисли цялата игра.
Вегетарианство не означава липса на протеин. Твоя приятел не просто е бил вегетарианец, а е ял някакви ограничени храни, в които е имало дефицит на някоя съставка.
Точно пък месото въобще не е задължителна съставка от нашата диета (ако това имаш предвид с думичката вегетарианство). Има много видове вегетариански храни, в които има всички необходими съставки, дори и да ядеш само една от тях. Например повечето зърна са такива - жито, ориз, царевица и т.н. Същото е положението и с ядките - в тях си има всичко. Например можеш да оцелееш, като ядеш само ядки или само жито (хляб). Може да се оцелее и ако се ядат само плодове.
Успамихме се ;)
Консултирал съм се с едни от най-добрите специалисти в областа си(доворя за лекари), а не за разни псевдогурута. С единя се заприказвахме, запали цигара(в кабинета) и ми каза: "Ядем такива боклуци, че алкохола и цигарите са дори полезни. Не знам какво ще правим като забранят пушенето на обществени места". Стана ясно, че пуши по 1-2 кутии на ден и пие до 100мл концентрат всеки ден. В интерес на истината и тримата са пушачи.
Причината да има толкова болни хора е в храната. Искаме храната бързо да ни даде нужните въглехидрати, а това означава ударна доза. Искаме да не се занимаваме по 8 пъти на ден да сядаме на масата, а и нямаме времето да го правим. Тоест, малко на брой хранения с максимално количество въглехидрати. Това натоварва ВСИЧКИ системи до максимум, като най-често избиват проблеми с диабет, язва, киселини и психични проблеми. Интересното е че мозъка променя пътеките си и дори има хора който не могат да мислят адекватно когато са гладни. Организмът има запаси за поне 2-3 седмици, но мозъка казва, че е в опасност. Това е проблем подобен на анорексията и предполагам, че се лекува много трудно, ако изобщо е възможно. Имам приятел с подобни проблеми. Почваме да правим оградата на пчелина и в 11-12:00 буквално седна на един стол и каза "не мога, трябва да ям", а бяхме закусвали сутринта към 08:00. Културистите, които са на диета направо си съсипват организма и дори е по-вредно от диета на чипс и снакс.
За хляба - в зърното има около 9% протеин, а в хляба сиругурно е по-малко.
И аз съм жив и здрав, въпреки, че месото съм го ограничил до минимум. Проблем възниква с желязото, но досега ми се е случвало само един път да имам под нормата.
Добавки в момента вземам:
Витамин Ц постоянно
Витамин Б през месец
Геритамин(А и Е) през месец
Витамин D през 1-2 месеца
Цинк през месец
Пропусна Магнезия - почти е сигурно, че имаш дефицит от него в организма си, и с течение на годините това дава отражение на цялата ти сърдечно-съдова система. Със сигурност дефицита на магнезий скъсява живота и е първопричина за почти всички инсулти и инфаркти на млади години (40-50 г.).
Направи си един експеримент - купи си поне веднъж таблетки магнезий и глътни да речем 200 мг. Ако не получиш разстройство, глътни 300, 400 и дори 500 мг. Ако пак не получиш разстройство, това е сигурен критерий, че организма ти има дефицит. Започни да вземаш всеки ден до момента, докато започне да ти се появява разстройство. Чак тогава намали дозата, защото вече ще си наситил организма си. Трябва обаче да знаеш, че този процес (на насищане на организма) понякога отнема години. Дори и когато го наситиш, пак трябва да продължиш да го вземаш, но в намалени дози, които да не ти предизвикват разстройство.
ПС: Когато чуеш, че някой е умрял от инсулт или инфаркт, трябва да знаеш, че всъщност е умрял от магнезиев дефицит. На млади години това е малко вероятно, защото организма компенсира (напр. с по-високо кръвно налягане), но увреждането на кръвоносните ти съдове ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО.
http://www.svoizbor.com/magnesium-for-your-hearth/
http://gotvach.bg/n5-19907-%D0%9C%D0...B5%D0%BD%D0%B5
http://bolenzdrav.com/%D0%9D%D0%BE%D...BE%D0%BB%D0%B0
Прав си, само да се сетя като минавам през аптеката :). Не съм почитател на комбинираните и вземам всичко отделно, като ги разделям през деня.
Не съм сигурен, че това е вярно. Преди години се твърдеше, че при културистите трябва да се приема по 1.8-2.2г/кг тегло.
Скоро фармацефтичния бизнес няма да изпадне в криза.