Забравих да кажа че дъната са ми на 100% мрежа която целогодишно е отворена цялата
Преглед за печат
Забравих да кажа че дъната са ми на 100% мрежа която целогодишно е отворена цялата
Някой може ли да ми каже ако изполвам тоя препарат йодасептадон сега, да ли ще ми е проблемен меда?
Екостоп® – плочки
Не намерих, колко бройки има в една опаковка. Някой знае ли ?
https://istatic.bazar.bg/photosbazar...ae5e92521f.jpg
6 плочки за има-няма -3 кошера. Намирам го за около 16.00лв. sweating;Да си го ползват Био-то, ще избият от цената на меда.:bigsmile:
"Съставът на Екостоп- плочки позволява да се прилага еднократно за лечение на вароатоза в доза 1-3 плочки според силата на пчелното семейство "
пп. ужас.
Атанасов поне едно благодарско ми тури с палеца.:bigsmile:Изглежда не прочете цяла листовка.:bigsmile:Вземи си лентички сръбски , но никога не ги слагай после в пушалката за да не ме псуваш после, че не съм те посъветвал.:bigsmile:Все пак винаги имаш избор с някоя друга лентичка с 50% по занижено активно вещество.Помниш ли лентичките на времето на какво миришеха?;):bigsmile:
Лекцията за Апивар от Плевенското изложение - струва си да се гледа цялата.https://www.youtube.com/watch?v=V44SxCBb39I
Някой тук пробвал ли е www.taifunbio.com ? Едни познати много го хвалят аз не съм го пробвал. Има ли някой поглед върху него, защото мисля да поръчвам?
Само, като прочетох как увеличавал пилото с 30% и ме изгуби + толкоз некадърно, та чак обидно направен сайт + описание на съдържанието се изчерпва със "етерични масла". Инак, че ще е полезен, най- вероятно ще е полезен, ама чак пък толкова ..... ай ся.
И полезен да е, така не се прави реклама. В едната тема щял да поръчва, в другата също линк към сайта. Ако ще се рекламира, да го прави като всички други търговци във форума, а не по терлици през задната врата. На непочтените търговци стоката им е съмнителна.
Още нещо от същия търговец -производител :
"Изразените свойства на Хитомила се явяват стимулация на имунитета,изработка на защитни белтъци.За това свойство способстват в това число,съдържанието на природни високо-молекулярни хитозани в определена молекулярна формула.Хитомилан съдържа в това число и натурални компоненти от природно меланинов комплекс,от индолгентен тип,които коригират защитните свойства на на организма,на пчелата.Повишава нейната стресо-устойчивост,защищава менбраната на клетката от увреждане и стимулира изработката на универсални защитни пептиди."
Глейш ли.:bigsmile:
Колеги първо се извинявам че не писах досега но видях коментарите ви. Учудвам се че не сте ползвали хитомилана този производител дето го пишете всъщност е вносител, ама който се интересува знае. Аз в крайна сметка разбрах че никой не го е ползвал И моля моля без обиди :mad: само поисках съвет! А като видях останалите коментари на господина kando.. ме убедиха да поръчам. А ch.atanasov ще пиша после какво е станало имам доста слабо семейства тая година .. ще видим
Хм.. интересен въпрос ми задаваш.. аз какво да отговоря на това?
Има място за всякакви продукти в пчеларството. Има регистрирани стотици препарати. Ако е качествен продукта не виждам смисъл от мнителни постинги, нека да се пусне обява в точния раздел на форума съгласно правилата. Обявата купувам продавам във форума не е забранена. Явно производителя или вносителя е сметнал за излишно пускането на подобна обява тук.
Точно за това сме мнителни, защото продукта се рекламира като например онези устройства, които ти свалят разходите за ток. Сайта им без контактна форма, имат някакъв тел. във фейса и ако ти отговорят, то може да ти обещаят какво ли не, пък да получиш дамски превръзки, вместо "Тайфун". В добрия случай ще получиш "Тайфун", пък той може да се окаже с нежно име и да ти разкатае фамилията (пчелина)
Това с контактната форма не го разбрах.. имат си форма за запитвания... телефони.. магазин в сайта.. нали от там ппоръчвах?? Или аз нещо не разбрах какво искаше да кажеш.. но както и да е ще видим какво ще излезе.. А нормално е да е мнителен то толкова лъжи навсякъде.. няма как.. аз затова проверявам
Колеги трябва ми стимулант (витамини) за пролетно развитие, но да е за твърда храна (питки). До сега използвах БИАГРА, на инструкции те пишешеше по 3 ч.л. за 1кг. ( 4гр. е 1ч.л.) и извъднъж гледам на новата партида пише по 2гр. на 1кг. твърда храна. Гледам опаковката една и съща активните съставки Б12, Д, Е, витамини и т.н. са едни и същи на 100гр. както в предната партида. Но има доста голямо разминаване в количеството за 1кг. храна. За това искам да слагам други витамини, но незнам какви. На СТАРТОВИТА не пише по колко се слага на 1кг. питка, а само за сироп.
Jdrumev теб много трудно те разбирам.
https://youtu.be/6JYyiCtTvtY Кубалт.:bigsmile:Не си единствения.:bigsmile:
Две поредни години слагам комплекс В-50 и Methyl В-12 . Много добро развитие на кошерите ранна пролет и стабилни през лятото и есента . На тази препоръка попаднах в пчеларски форум или блог . Благодаря на колегата !
Сашооо, Сашо. Сега трябва да си конкретизираш целите, да си изясниш ситуацията, и ако евентуално това допадне на Друмев, то има някаква вероятност, клоняща към нула, да получиш някакво инфо. Което/ инфото/, разбира се не съществува в главата на въпросния Друмев. Абе, както е казал народа - чакай коньо да посеем бостан, че да ядеш кори.:bigsmile:
Благодаря! Е това имах в предвид - кратко точно и ясно. Нали написах, че ми трябва за пролетно развитие. Има много рапица покрай мен, и всяка година с голям зор я хващам, и то с 20-30% от кошерите ми. Рапицата при мен цъвти около 15 април. За акация съм нямал проблем.
Бай Калеко тия от клана на великата мечка май имат в предвид че:
Интензивността на полагане на яйца, и развитието на семействата, зависи преди всичко от силата на семействата, които са напуснали хибернацията или от тяхното състояние. Влиянието на стимулантите например кобалт и Б комплекс в кандито дадено на семейството върху количеството на потомството по това време е второстепенен въпрос.
Питам за витамини...... Какви планети дрънкате какви ясновидци. Само глупости и нищо съществено. Тук е по зле и от facebook. Целта на този форум не е ли да споделяме опит и знания или е за губене на време? Ако можеш да помогнеш-помагай, ако ли не недей да пречиш.
Колега Алекдандър, Меркурий ни олаби ама ние не олабваме, инерция или нрав но е факт. Опита и знанията се споделят от тези които ги имат. Тези, като мене, които нямат нито опит нито знания, могат само да четат, питат , да се учат и да благодарят.
Такива категорични мнения, като горното, меко казано, не са много разумни.
Александър преди време писа, че трябва да се прави промишлено пчеларство, че имаш 200семейства и ще ги увеличаваш.
Кажи на колко пчелина са разположени въпросните семейства.И аз ще се помъча да обясня какво имат в предвид ясновидците но не мисля , че са глупости.
Чета много руска литература от времето на СССР та там са пробвали да направят промишлени пчелини и макар че на теория е можело на практика не е станало по замисъл. Установили че на пчелин най добре се развиват около 50ина с-ва но по икономически причини са ги зкръглили до 100ина макс.Причината е била полена и нектара макар че по време на главната паша медоносите са осигорявали много повече нектар по другото време не е било така.Дори и да имаш страхотна майка да снася като луда ако няма достатъчна сила на семейството или перга то пчелите живеят по малко и на практика дори и да имаш повече пило то нямаш толкова пчели налице спрямо това пило.Та най добрите стимуланти се явяват медът и пергата и водата по време на хладната пролет.Витамините се хубаво нещо и вършат работа но при липса на другите условия чудеса не правят като най вече обръщат внимание на кобалта според проф.Таранов с негова помощ на есен се увеличава разплода с 12 % а на пролет с 28% но според други автори е около 10-15%.
ИсточникЖУРНАЛ ПЧЕЛОВОДСТВО
http://beejournal.ru/borba-s-bolezny...helinykh-semej
,,Що се отнася до витамините, пчелите ги получават с цветен прашец и перга. И ако през пролетта в пчелното семейство има перга, тогава няма нужда да се хранят пчелите със скъпи синтетични витамини, които се абсорбират слабо."
Что касается витаминов, то пчелы получают их с пыльцой и пергой. И если весной в пчелиной семье имеется перга, то нет надобности подкармливать пчел дорогими синтетическими витаминами, которые плохо усваиваются
Чел съм че ,,В червата на пчелите кобалтов хлорид в резултат на жизнената активност на намиращата се там микрофлора произвежда витамин В 12, който след това се абсорбира от тялото на насекомите и има благоприятен ефект върху неговите функции”.
Между другото В12 съдържа елемента кобалт и всички форми на витамина са известни като кобаламини.
Ама и хората са работили с чисти раси а те са относително устойчиви на екстремни фактори.
П.П.Та с две думи искат да кажат че есента ако зазимиш силно семейство с достатъчно мед и перга то напролет ако е рекъл Господ ще хванеш ранна паша не че витамините няма да помогнат но те са спомагателен фактор.
Това което го споменаваш е точно така.Но изхождай от местната пчела в даден район,много важен момент е пашата,времето в даденият момент,и моментното развитие на семейството/силата/ му,и здравословното му състояние а също така и млада майка която да снася много яйца,а и ред други неща който са необходими и са взаимно свързани.
Пролетно време подхранвам с пудра захар, мед, прашец и евентуално с някакви витамини. Витамините ги използвам най вече като превантивна мярка за заболявания ( така мисля аз). А за бройката в пчелина още мисля по въпроса. За това имам и две платформи по 24бр. Проблемат при тях е, че изискват много повече време. Семействата се намират много близко до пашата и ако се забавиш и с ден за втори магазин пълнят и плодника. Меда съхне значително по бавно(може би заради малкото разстояние), евентуално трябва повече инвентар, пчелата умира за по кратко врене, майките почти не се връщат от брачният полет (губят ли се, незнам какво става), но всичко това е мое мнение. Според някои може и да греша това са мой наблюдения. За това мисля да са всичките на стационарни пчелини и не повече от 2.
Георги 1974 това е от днес, ако имаш желание..... https://www.youtube.com/watch?v=bnBNXSTTgas
Колеги, от къде мога да закупя "Hive clean" на Beevital?
Вече е с друго име и на друга, много различна цена, иначе в голдън бии Ямбол имат от новия. Има български вариант Оксалис, предлагат го почти навсякъде, след като спряха австрийския, миналата година използвахме българския и резултатите бяха същите. Не видях разлика в ефекта. Успех.
https://www.sciencedirect.com/scienc...51731119002143
Тази статия показва способността на някои видове танини, да инхибират метаболизма на някои видове микроби и бактерии. И по специално относно борбата с диарията.