Първоначално публикувано от
Saras
С този начин на мислене няма да се стигне далеч,Запада виновен, Русия виновна, китайците виновни и т.н.На световната сцена всеки е за себе си, а съюзи се правят заради общи цели.Намесата на Запада в България е станало с позволението на народа чрез неговата пасивност, неосведоменост или каквито си пожелаеш причини.Истината рядко се харесва, а се предпочита да се търсят винаги причините извън самите нас.
Мишо Шамара, Азис, престъпниците могат да съсипят младото поколение, при положение, че като общество и родители сме се провалили - това е неприятна истина.
Българина беше трудолюбив, но може да бъде отново,стига труда да му се заплаща.Когато българи отидат на запад в първите месеци им е трудно да свикнат с ритъма на работа, защото е свикнал на много по-бавен ритъм и по-малък обем на работа.Но така е с всички чужденци без значение дали са от Африка, Източна Европа, които нямат западната производствена култура.Тези неща ги виждам с очите си, тоест говоря ти от гледна точка на опита ми с най-различни националностти.
Мен няма какво да ме питаш, аз съм приел нещата, защото не виждам фундамент за промяна, боря се според възможностите си за близките за мен хора, те да са добре.Но бих желал по-добър живот за българите и знам, че можем да го постигнем, въпрос на воля.Съгласен съм с казаното от теб, но то е част от причините, а не основната причина.