https://www.youtube.com/watch?v=frCtUsaOgas
Преглед за печат
Орехов ликьор.Става и за лекарство.Сега е моментът.
как се прави и консумира тоя орехов ликйор .... че имам доста орехи и стана интересно
Със ракия,орехи и мед + ......В нета има доста инфо.
Метиловия алкохол е най-леката фракция и излиза най-рано. Викат му "първак". Следва етиловоя алкохол, който е основния алкохол в спиртните напитки. След това идва ред на пропиловоя и бутиловия алкохоли, които са по-тежки фракции. Последния е особено отровен. От него се прави антифриза. Не знам, в какво количество се среща в патоките.
Поздрави на всички пчелари ракиджии.Щом сега му е времето да говорим за ракийката да кажа за моята.Слагам само Мерло,Мускат и Мискет.Докарвам захарноста на 23,като обезателно добавям мед.Варя само в стари казани-двойна преварка.От съответния казан оставям 1 % първак.Съхранявам в дъбово буре.
Бурето задължително е минало през няколко реколти бяло вино за да не промени цвета и за да не е жадно.После в него само жива вода и никога да не изсъхва.
Салата само от Биволско сърце,овче сирене,зехтин и босилек.НАЗДРАВЕ!
Кора,в рая ракия няма!Обаче ако осигуриш зайци пърцуцата ще е от мен.Лалов догодина ще ти дам разсад от сърцата.Поздрави!
Не съм специалист макар, че доста ракия съм сварил и изпил, но от специалисти знам, че захарността на материала за ракия, няма смисъл да надхвърля 18, защото тогава става пълно усвояване на захарта, при по-висока захарност не само, че губим от захарта но при предозиране може изобщо да не започне ферментация. При виното вече си трябва захарност 23 дори до 27. Наздраве!