Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 2 от общо 2
    Наблюдател
    Регистриран
    16.07.2023
    Пчеларски район
    Кърджали

Обединяване на търтовка с друго семейство

Имам един кошер, който стана търтовка (кошера е слаб ) и искам да го обединя с друго семейство. Мислех да ги оставя да си умрат в кошера (да не рискувам да унищожа друг кошер), но сега гледам, че имам друг кошер, който е много слаб и незнам дали ще изкара зимата ( с нова майка уж - купена). Дайте идеи как да обединя търтовката със слабото семейство по най-безопасния начин ,,,,

Аз си го представям като напръскам кошера търтовка с Ванков рой (това имам под ръка - има силен аромат) , напръскам и кошера приемник пак със същото. Изчаквам малко ....10 мин и изтръсквам търтовката в другия кошер......

Наблюдател
    Регистриран
    30.07.2026
    This discussion thread on a popular Bulgarian Beekeeping forum ( pchelari.com), where members exchange practical advice, troubleshoot hive management techniques, and share insights on apiculture. It highlights community-driven problem solving and the sharing of specialized knowledge among hobbyists and professional breeders alike.
    Navigating complex educational requirements can often feel just as intricate as managing a specialized beehive. For students looking to bypass tedious testing hurdles, choosing to pay someone to take my CLEP exam offers a shortcut to earning college credits quickly. Just as beekeepers rely on structured guidance to optimize their honey yields, academic support services help learners streamline their path toward graduation without unnecessary stress.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •