Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 23
    Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011

ПРЕЧАТ ЛИ СУБСИДИИТЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО

kando, аз пък продължавам да твърдя, че не субсидиите са винивни, а хората, които не си вършат работата. Защото ако всичко е направено както трябва тоя не би трябвало да е лицензиран за майкопроизводител. Какво аджеба са виновни субсидиите, че е пълно с корумпирани ЕдЕоти?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз от 93 година се занимавам с компютри, продажба, сервиз и общо взето дълго време МУТРИТЕ понеже са прости тикви, не се намесваха в нашия бизнес и бизнеса процъфтяваше. Обаче после някой ги научи че могат да препродават лаптопи през 2-3 лева пчалба и съсипаха бизнеса. Така че влязат ли мутрите в някой бизнес, бизнеса загива.
    Не купувайте майки и това е, има много начини човек сам да си ги произведе.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Зарко работата е там, че субсиидите в случая подхранват тази корумпираност, те са една изключително благоприятна предпоставка да се въдят нови и да се възраждат стари мутрагени.

Ето това, което коментира Евгени точно миналата година се случи с един мой познат, макар и в малко по-друг контекст - съсипаха му дългогодишно граден и действително процъфтяващ, макар и малък, но приличен бизнес със компютри, а почна от нулата, сега остана в буквалния смисъл на думата без бизнес и с парите, които си е заделил през годините, се кани да напуска страната, вече му е писнало от всякъде.

Мислите, че тези субсидии спомагат за пчеларството - само гледайте след десетина години какъв ще е резултата от тях. Вече чувам за пчелари, които точно по разните програми изгоряха напълно - чувам и за земеделци, зърнопроизводители, но все още е рано, тепърва ще започнат да се виждат последствията.

Ние сме най-затънала в корупция държава от ЕС, а ни раздават пари ей така - пари на данъкоплатци, на германци, французи, а дори и на българи, и на гърци. Но това раздаване си е чисто крадене - цялата система на субсидиите е тотално сбъркана и имам чувството, че съвсем нарочно и преднамерено е направено така.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Той Бойко Борисов затова харчи здраво европески пари, защото знае, че или ще ни спрат кранчето или съюза ще се разпадне и кой дал - дал - кой взел - взел.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Е тогава какво излиза - няма да се дават пари на 100 човека, защото 5 са мошенници. Не става така. По-добрия вариант е да се спрат тия 5, не да страдат другите 95.

Потребител
    Регистриран
    29.04.2011
    Много сте прави субсидийте бъркат всичко.До вчера бяха пред ченджбюрата днес зем.производители.Всичко е луднало да чертае земи в реални граници да се големее с джипа ,а бай Иван му кара трактора и се чуди как ще изкара месеца.Хора лесно забогатели от субс. и почнали да избиват комплекси е най лошо.До вчера караше магарето днес ми се хвали,че където отиде синът му да учи там се купува жилище.''Браво'' на лесно забогателие бизнесмени от неосъзнат селски произход

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Той Бойко Борисов затова харчи здраво европески пари, защото знае, че или ще ни спрат кранчето или съюза ще се разпадне и кой дал - дал - кой взел - взел.
    има нещо такова - все повече хора, предсказват скорошния разпад на ЕС, нещата се оср@ха твърде много.

Зарко - няма никакъв смисъл да се дават тези пари, това анти-икономически принцип, готови пари, взети от народа, с какво право. Принципа е много по-прост - произвежда се стока, продава се и производителя печели, работиш и ти се плаща, плащаш и получаваш, а не да плащаш и после да чакаш насреща да получиш, не да плащаш и да чакаш да се работи, това няма как да стане, с какво плащаш, на кого плащаш, за какъв чеп изобщо плащаш. Ти ще наемеш ли работници и да им платиш за една година напред, а после да ги чакаш да си свършат работата - ако изобщо дойдат на работа де.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от krasta4ka
    .Всичко е луднало да чертае земи в реални граници да се големее с джипа ,а бай Иван му кара трактора и се чуди как ще изкара месеца.
    абсолютно вярно - има и друго. Аз лично търсих и намерих начин да се докопам до субсидиите, но един от познатите из службите ми разказва - вика чудо е човек, няма никакъв контрол, отиваме да търсим нивата, за която сме отпуснали пари, със собственика цял ден обикаляме из полята, нивата я няма ....... е за какво говорим майка му стара. Парите изхарчени, нивата я няма и какво ще направиш - ще го вкараш в затвора, е и ..... кел файда, след дъжд качулка.

Виждам в района, земеделци станаха крупни милионери, работниците им вземат 300-500лв заплата - така ли ще развиваме икономика. Същите земеделци пердашат със самолети над пчелите ми - какво ще му направиш, като джоба му пълен с пари, телефона му пълен със връзки. Де им обработените ниви, какво само ми се перчат "аз съм зърнопроизводител" - де им лозята, де им овощните градини, писал се зърнопроизводител, арендатор и печели яко пари от субсидии ..... доооообре.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kando
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    има нещо такова - все повече хора, предсказват скорошния разпад на ЕС, нещата се оср@ха твърде много.

Зарко - няма никакъв смисъл да се дават тези пари, това анти-икономически принцип, готови пари, взети от народа, с какво право. Принципа е много по-прост - произвежда се стока, продава се и производителя печели, работиш и ти се плаща, плащаш и получаваш, а не да плащаш и после да чакаш насреща да получиш, не да плащаш и да чакаш да се работи, това няма как да стане, с какво плащаш, на кого плащаш, за какъв чеп изобщо плащаш. Ти ще наемеш ли работници и да им платиш за една година напред, а после да ги чакаш да си свършат работата - ако изобщо дойдат на работа де.
    Ако стане по този начин продукцията ще е скъпа и няма да има евтина храна за народонаселението. Именно за това се дават субсидиите, да си допълниш доходите. Това, че у нас е изкривено не значи, че не трябва да се прави. То при нас всичко е изкривено по принцип - манталитет ....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Колеги,някой имали представа колко пари има в объщение на планетата и какъв процент от тези пари са обезпечени.

Европа ни давала пари-глупости.Европа ни дава весници и ние трябва да ги осребрим за да ги превърнем в истински пари.Така мисля.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •