Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 60

Тема: Субсидии

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата

Субсидии

За какво се дават субсидии в пчеларството? За да се развие? Да се закупят нови кошери, да се закупят нови майки, нови отвотки. Да се увеличи бройката на кошерите, да се увеличат пчелините. С една дума - ПРОСПЕРИТЕТ. И за какво ги даваха тези субсидии след като минаха и унищожиха всичко? Останаха само едни празни кошери. Остана мъката, изгубената надежда, изморените гърбове на пчеларите от тежката работа, а награда никаква. Колко субсидии се дадоха, а колко загуби българския пчелар?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    За какво се дават субсидии в пчеларството? За да се развие? Да се закупят нови кошери, да се закупят нови майки, нови отвотки. Да се увеличи бройката на кошерите, да се увеличат пчелините. С една дума - ПРОСПЕРИТЕТ. И за какво ги даваха тези субсидии след като минаха и унищожиха всичко? Останаха само едни празни кошери. Остана мъката, изгубената надежда, изморените гърбове на пчеларите от тежката работа, а награда никаква. Колко субсидии се дадоха, а колко загуби българския пчелар?
    И какво е решението? Ако ги няма субсидиите по-различно ли щеше да е?
    Какво всъщност предлагаш?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А защо трябва ние да предлагаме?Задавал ли си си въпроса що няма смъртност в България и ако има е 1%.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    А защо трябва ние да предлагаме?Задавал ли си си въпроса що няма смъртност в България и ако има е 1%.
    За чия смъртност говориш? А защо ние? Защото се чеше тоя, когото го сърби!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Пуснете една анкета по темата субсидии. Тук 80% са програмаджии и резултата е ясен, но все пак ще има отговор -защо се дават.
    Дали сектора е спечелил, времето ще покаже, но е ясно още от сега, че някои спечелиха и печелят. Все пак последният влак носи 14 000 000лв.

Малко статистика за бранша, който ще спасяват след последната среща в МЗГ. http://inteliagro.bg/article/118/Bul...to-pchelarstvo

"Бюджетът за развитие на биоземеделие до 2020 г. е изчерпан с вече поети ангажименти. По тази причина спрях приема на нови заявления от фермери, които ще развиват биоземеделие, животновъдство и пчеларство, съобщи служебният министър на земеделието Христо Бозуков. "Иначе казано - гъските изядоха субсидиите", заяви той. Заключението му се основава на факта, че около една четвърт от средствата по "Агроекология и климат" отиват за опазването на застрашени видове като белочелата гъска и блатара. "

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Даскале,не се сърди но днес научих,че един колега който ми каза че има само 10 семейства загуба се разбра,че има над 60% и той.И за какво се крие да вземе субсидията от 11лв.Тия пари са стойноста на 1 буркан мед.За пример 1 дка люцерна 70лв субсидия.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Даскале,не се сърди но днес научих,че един колега който ми каза че има само 10 семейства загуба се разбра,че има над 60% и той.И за какво се крие да вземе субсидията от 11лв.Тия пари са стойноста на 1 буркан мед.За пример 1 дка люцерна 70лв субсидия.
    Запитай Слънчо със 75 % -той , какво ще вземе , но не реве , като вас .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Г-н Матеев или някой който е в кухнята на нещата би ли казал при смърност в БГ 35-50% регистрирана може ли да се поиска помощ от ЕС за българските пчелари и при 1% може ли?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз малко се убърквам в понятията Субсидии и финансова помощ.Ако може някой да ми обясни ще съм му благодарен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Аз малко се убърквам в понятията Субсидии и финансова помощ.Ако може някой да ми обясни ще съм му благодарен.

"Субсидията е парично дарение от частно лице или организация (често правителство) като финансова подкрепа или помощ за създаването на дадено предприятие. Противниците на правителствената намеса в свободния пазар често използват по-широка дефиниция, според която цели сектори разчитат на субсидии без да приемат това определение. Според тази гледна точка всяко производство е субсидирано, ако не поема пълните разходи за дейността си. Привържениците на субсидиите често ги оправдават с предпологаеми обществени ползи, въпреки че икономическата теория твърди точно обратното."

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •