Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч

Продавам 1 брой турски ЛР кошер, заедно със семейството в него

Продавам 1 брой турски пластмасов кошер, заедно с пчелното семейство. Кошера е от пластмаса с топлоизолационен материал вътре между стените. Купувал съм го преди 2 години за цена почти 500 лева. В момента го продавам заедно със семейството за цена 400 лева. Този кошер стои самотен зад къщата ми и миналата година в него се разви едно от най-силните ми семейства. От него извадих няколко отводки и въпреки това той влезе в зимата с много мед. Предполагам силата му се дължи на това, че кошера е самотен и в близката околност стотици декари ливадна паша са си само негови и на никой друг.

Кошера е с 3 ЛР корпуса, както и с разни други принадлежности. Разгледайте снимките и вижте какво представлява цялата комплектация. Продавам го, защото не се вписва в стандарта на другите ми кошери, с които пчеларствам. Иначе кошера е страхотен и би бил гордост за някой истински любител на пчелите.

Ето така изглеждаше кошера преди 2 седмици:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC09600.JPG
Прегледи:      691
Размер:	395.7 KB
ID:	3884

Име:	DSC09601.JPG
Прегледи:      684
Размер:	412.7 KB
ID:	3885

Име:	DSC09602.JPG
Прегледи:      683
Размер:	350.3 KB
ID:	3886

Име:	DSC09603.JPG
Прегледи:      680
Размер:	378.0 KB
ID:	3887

Име:	DSC09604.JPG
Прегледи:      679
Размер:	339.6 KB
ID:	3888

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    А ето и допълнителната комплектация към него, която стоеше досега в склада:

Име:	DSC09613.JPG
Прегледи:      687
Размер:	362.0 KB
ID:	3889

Име:	DSC09614.JPG
Прегледи:      683
Размер:	326.2 KB
ID:	3890

Име:	DSC09615.JPG
Прегледи:      688
Размер:	315.5 KB
ID:	3891

Наблюдател
    Регистриран
    10.04.2015
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Здравейте какво ви е мнението за този вид кошери ? Единствено тука намирам от които мога да взема информация !!! Става ли за начинаещ пчелар мнението ви ще е важно за мен ?!!
    Поздрави !!!

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Дечо, въпрос на избор, на финансови възможности. Прочете ли какво е написал Матеев? Ти сам трябва да решиш с каква система кошери искаш да работиш. Преди това трябва да си по прочел доста неща....... Календарен справочник на пчеларя от Л. Радоев трябва да стане любимата ти книга. Научаваш какви системи кошери има, водиш си бележки за плюсовете и минусите им. След това решаваш, кое ще ти е най най полезно, удобно и т.н. Когато реших да се занимавам с пчеларство четях много, започнах с вестниците като си купувах и трите. На по-късен етап започнах да си купувам и книги, като видя някоя я преглеждам и ако реша, че ще ми върши работа я купувам. Преди известно време даже си купих ГЕНЕТИКА И СЕЛЕКЦИЯ беше току що издадена, но като я прочетох разбрах, че това не е за мен на този етап (може и въобще да не стигна до него). Няма значение според мен с каква система кошери ще започнеш, от значение до каква степен ще се отдадеш на това си занимание. Колко време ще отделяш, с каква любов ще ги дариш, (пчелите). Много от информацията съм получил от фурума. Чел съм всяка тема от самото начало за да мога да хвана нишката. Нищо лично, просто споделих как е било при мен.

Пожелавам ти сериозни бъдещи успехи. И питай ако нещо те притеснява.

Поздрави, Г. Георгиев

Наблюдател
    Регистриран
    10.04.2015
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Благодаря ви господин Георгиев за цените съвети !!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Какъв е размера на рамката? За сравнение ЛР (поне при мене) е 230x435x470mm.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    При ЛР има два стандарта - европейски и американски. При американския, горната летва на рамката е малко по-дълга.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •