Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 18

Тема: Родовар

Наблюдател
    Регистриран
    16.01.2015

Родовар

Някой ако може да ми помогне да ми каже от къде мога да си купя лекарството Родовар.

Новото му име е Варостат-Р активно в-во амитраз, не ти го препоръчвам но щом си решил, може да го закупиш от пеликан.бг

http://pelikanbg.com/%D0%9B%D0%B5%D0...kanbg.tpl.html
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    В добавка: Амитраз е крайно нежелано като присъстващо вещество в кошерите и пчелните продукти.По темата е писано много във форума.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    "Варостат-Р" се произвеждаше преди повече от 15 години във Враца. От тогава не се произвежда в този град, но чувам че на опаковката пише че е произведен от производителя "Х" във Враца! Внимавайте - вероятно производството му е "гаражно" и според мен е опасно третирането с този препарат!
    Working....

Наблюдател
    Регистриран
    31.03.2014
    Не използвайте тези отрови

Наблюдател
    Регистриран
    16.01.2015
    Много съм ви благодарен за информацията.Но през септември третирах с Темол.100 гр темол 100 гр спирт и 1 литър парафин със газова пушилка и от 70 кошера ми останаха 25 хвана ги акара.Сега третирах с родовар и дъното ми беше пълно с акар.Какво може да ми препоръчате да третирам щом родовара е опасен.Варовид+ също съдържа амитрас

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от iliqn4ou Виж публикацията
    Много съм ви благодарен за информацията.Но през септември третирах с Темол.100 гр темол 100 гр спирт и 1 литър парафин със газова пушилка и от 70 кошера ми останаха 25 хвана ги акара.Сега третирах с родовар и дъното ми беше пълно с акар.Какво може да ми препоръчате да третирам щом родовара е опасен.Варовид+ също съдържа амитрас
    Влизаш във ветеринарната аптека и вземаш пудра за бълхи. И с нея почваш да ръсиш върху горните летви на плодника.
    Това е гръцкия начин за третиране с Амитраз.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Влизаш във ветеринарната аптека и вземаш пудра за бълхи. И с нея почваш да ръсиш върху горните летви на плодника.
    Това е гръцкия начин за третиране с Амитраз.
    Ха ха сега след масовото цитиране на "рецептата на скутелатор за ОК" ще имаме и "рецептата на скутелатор с пудра за бълхи". Ще трябва да си взема навреме пудра за кучето, че скоро ще е кът по аптеките
    Винаги може по-добре.

Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Ха ха сега след масовото цитиране на "рецептата на скутелатор за ОК" ще имаме и "рецептата на скутелатор с пудра за бълхи". Ще трябва да си взема навреме пудра за кучето, че скоро ще е кът по аптеките
    само не разбрах кое му беше смешното?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от iliqn4ou Виж публикацията
    Много хора си изпатихме тази година от тимола.Пробвай с оксалова киселина.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •