Центрофугата е употребявана, българска. Казанът е от неръждавейка с диаметър 60 см, а въртящия се барабан е от никелирано желязо. Събира 4 ДБ или 8 магазинни пити хордиално. Има два симетрични капака от ламарина, които не са показани на снимките. Купил съм я като нова през 2004 година. Тя е технически изправна със следните особености и забележки:
1. Тъй като конструктивно ламарината на дъното е съединена с ламарината на стените на казана посредством заварка от външната страна, с цел максимално запазване на качеството на меда, този участък съм го покрил с восък от вътрешната страна посредством загряване и разтопяване на восъка. На снимките се вижда казанът преди и след полагането на восъчното покритие.
2. На две места точкови заварки на въртящият се барабан са се откачили. На тези места съм стегнал съответните детайли със две "свински опашки" и центрофугата продължи да работи нормално.
Първите снимки -без восъчно покритие са правени през 2010 г, а последните с восъчното покритие - през 2012 г. Цена на центрофугата - 320 лв. Центрофугата се намира на пчелина ми в с.Джурово, но при сериозен интерес мога да я докарам в София. Телефон за връзка - 0898654085.